השניים נורו בעת שנסעו בכביש להב-אשכולות וכתוצאה מהירי נהג הרכב איבד שליטה עליו והתהפך. צוות מד"א שהגיע למקום קבע את מותם של השניים.

ארגון מחבלי "החזית העממית - המפקדה הכללית", ארגונו של אחמד ג'יבריל, וגדודי "חללי אל-אקצא", הזרוע הצבאית של הפת"ח, קיבלו אחריות לפיגוע.

כתבנו משה פריאל מדווח כי במקום הפיגוע נמצאו עקבות אשר הובילו לכפר ראמדין שבאזור
חברון. על כלי הרכב, ששמשותיו היו מנופצות כליל, נמצאו סימני קליעים רבים של רובה קלצ'ניקוב.
ככל הנראה המחבלים ירו לעבר הרכב, ולאחר שנעצר התקרבו אליו וביצעו ירי מטווח קצר.

צלם הטלוויזיה של ערוץ 1 בדרום, איוון אלכסייבץ, לא ידע כי באירוע שהוא יוצא לסקר נמצאים בני משפחתו. הצלם סיפר הערב לכתבנו פריאל: "קיבלתי הודעה בביפר ויצאתי בנוהל הרגיל עם הכתב אנטו לזירת הפיגוע. בהגיענו התחלתי לצלם ותוך כדי עבודה שמעתי מהשוטרים שהנרצחים הם זוג צעיר מהיישוב לבנה. כשהסבתכתי מקרוב מסוג המכונית זיהיתי שזו המכונית של בני משפחתי ומחשבה רעה החלה לקנן בליבי. לפתע שמעתי שהטלפון הנייד מצלצל במכונית. כמובן לא היה מי שיענה ואז חייגתי מהנייד שלי אל איתן. לא הייתה תשובה ולאחר מכן חייגתי גם לנייד של רימא, ואז ידעתי בוודאות שבני משפחתי הם הנרצחים. הגעתי לשוטרים ודיווחתי להם".

עוד הוסיף לכתבנו: "בעבודתי העיתונאית צילמתי מאות מקרים קשים בתוך ישראל וברצועת עזה. בחיים לא חשבתי שזה יפגע במשפחתי".

כתבנו מוסר כי איתן קוקזי ז"ל עלה לפני 17 שנה מברית המועצות ועבד במפעל בקיבוץ נחל עוז כמהנדס, אשתו רימה ז"ל עלתה גם היא מרוסיה לפני 7 שנים והיתה סטודנטית במכללת ספיר.

בני הזוג השאירו אחריהם תינוקת בת שנתיים וחצי.