ח"כ אורית נוקד ממפלגת העבודה, אמרה ליומן הבוקר של ערוץ 7, כי "פרס אינו פוזל לכיוון הממשלה. ההחלטה תתקבל לאחר שנדע את פרטי תכנית שרון. אם אכן שרון יתקדם ויציג תכנית - יש מקום להצטרף לממשלת אחדות".

נוקד אמרה כי רוב ח"כי העבודה לא מצהירים הצהרות כרגע בעניין. "ניתן לשער, כי אם המפד"ל והאיחוד הלאומי יצאו מהממשלה, ושרון אכן יממש מהלך היסטורי, האחריות מחייבת אותנו להיכנס לממשלה כדי להשפיע ולסייע. אני מאמינה לשרון. שרון דיבר על 2 מדינות גם כשהיה בודד במרכז הליכוד. אני חושבת שהוא אכן מתכוון למהלך היסטורי. נכון שלחלק מציבור בוחריו יש בעיה עם זה, אבל שרון אמר את הדברים בטרם נבחר. צריך לעשות שינוי ואי אפשר להמשיך במעגל הדמים. בכל זאת, לטעמי, היה צריך לשתף את המתיישבים ולהגיע לכמה שיותר הסכמות".

יוסי ביילין נבחר אתמול לעמוד בראשות תנועת יחד. נוקד אומרת כי השקפותיו של ביילין שמאלניות ביחס למפלגת העבודה, שממוקמת במרכז המפה הפוליטית. "ביילין הסכים לוותר גם על שטחים בתוך הקו הירוק - נח"ל עוז וכיסופים. ההבדל בין המפלגות הוא גם בסדר היום - העבודה תתמקד בנושא חברתי כלכלי. ביילין, לעומת זאת, למרות שמכנה את מפלגתו סוציאל דמוקרטית - ישים את הדגש על הצד המדיני".

(פ.ק.)