בית המשפט קבע כי שרת החינוך תתן תשובתה לעתירה עד יום שני ואז ייתן תומרקין את תשובתו להחלטה.

נזכיר חבר הכנסת יהלום טען כי התבטאויותיו של תומרקין נגד ציבורים נרחבים בישראל כגון הציבור החרדי, הציבור המזרחי והציבור הימני, שוללות את זכותו של תומרקין לקבלת הפרס.

כאן המקום להזכיר כי אתמול התכנסה וועדת הפרס בפעם השלישית על מנת לדון בטענות אישי ציבור ואזרחים נגד הענקת הפרס לפסל. בסיכום ישיבתה החליטה הוועדה כי למרות התבטאויותיו הבוטות ראוי האיש לקבלת הפרס.

בשיחה שקיים כתבנו חגי סרי לוי עם תומרקין נשאל הפסל מנין נובע הצורך שלו לפגוע בכל ציבור אפשרי באמרות כנף. בתגובה אמר תומרקין כי "יש לי אמרות כנף ויש גם סרקאזם. אנשים לא מבינים כאן הערות וסרקאזם. אתה וחבריך העיתונאים מחפשים רק את הלכלוכים, לא כתבתם על דברים אחרים שלי, ובמיוחד אתה לא", אמר תומרקין על אף שזו לו פגישתו הראשונה עם כתבנו.

בהמשך הדברים המשיך כתבנו ושאל את תומרקין אם אין מבינים אותו במדינת ישראל. הפסל קבע נחרצו כי "אתה וכולכם חסרי חוש הומור".

במענה לדבריו אלה, שאל כתבנו "הרי לא אני מועמד לפרס ישראל, אתה לא חושב שזה מחייב התנהגות מקובלת ומתורבתת מצידך?". תומרקין קבע נחרצות כי "לא מקבלים פרס על חוש הומור, אבל אם אפרים קישון קיבל, אז אפילו אתה יכול לקבל".

כתבנו מדווח כי בתשובתו לעתירה נגדו אמר תומרקין כי התגובות החריפות נגדו הביאו אותו לשיקול דעת נוסף הגורם לו לחזור בו מהתבטאויותיו התקיפות. כמו כן שלל תומרקין את ההאשמות נגדו שהיכה את אשתו או את הידועה בציבור שלו, כמו כן קבע כי לא פיסל חזיר בתפילין והציבו בכיכר מלכי ישראל, כפי שמייחסים לו.

כתבנו חגי סרי לוי מציג גם את דבריו של עורך הדין מרדכי אייזנברג מהתנועה להגינות שלטונית שהביע חשש ש"בשנה הבאה יש חשש שפרס ישראל לקולנוע יינתן ליוצרי הסרט 'ג'נין ג'נין', מאחר שאם דנים רק ביצירה ולא במהות ובהיבטים החינוכיים אין כל סיבה בשם חופש הביטוי למנוע מהם את הזכייה".

כתבנו מבאר כי התנועה להגינות שלטונית מבקשת להביא לשינוי תקנון וועדת הפרס בכך שיחוייב מבט מקיף יותר בעת בחירת הזוכה בפרס. התנועה דורשת שיישקלו היבטים כלליים וחינוכיים במתן הפרס, וכמו כן הצבת שני מועמדים שיגיעו ל"קו הגמר" של המועמדות ומהם ייבחר הזוכה על פי השיקולים הכלליים והחינוכיים המדוברים. (ש)