גורמים רשמיים ברוסיה אמרו שהמצב הבטחוני בעיראק נעשה יותר מדי הפכפך מכדי לאפשר לאזרחים לשהות במקום ולכן החלה רוסיה בארגון מטוסים על נמת לפנות את כל אזרחי רוסיה אשר עובדים בעבודות שונות במדינה שמספרם מסתכם ב816 אנשים.

המלצתה הרשמית של רוסיה לאזרחיה באה לאחר שבשבוע שעבר נחטפו שמונה מעובדי חברת אנרגיה רוסית על ידי חמושים עיראקיים. החטופים, שלושה רוסים וחמישה אוקראיניים, שוחררו ללא פגע ביום שלישי. דובר החברה בה הם עובדים אמר כי שיחרורם יצא אל הפועל ככל הנראה בגלל שחוטפיהם הבינו שהאזרחות שלהם היא של מדינה אשר התנגדה לפלישת ארצות הברית לעיראק בשנה שעברה.

כמה מהחברות הרוסיות הפועלות בעיראק הודיעו כי עדיין לא התקבלה אצלן החלטה האם להוציא את כל אנשיהן מעיראק מכיוון שדבר זה יהווה סיכון עצום לחוזים עליהם חתמו והפסד של כמיליארד דולר.

גם צרפת וגרמניה ממליצות לאזרחיהן לצאת מעיראק. (א"ו)