כוחות גדולים של שירותי כבאות נפרשו על מנת לאבטח את אירועי ל"ג בעומר בהר מירון. הכוננות במקום תהיה עד תום החגיגות.

אזור ירדן של מד"א נערך גם הוא משבת לאירועי ל"ג בעומר. מד"א יפעיל בהר שתי מרפאות, 80 חובשים, 2 נט"נים, 6 אמבולנסים, 2 תא"רנים, 5 אופנועים, מרפאה ניידת, וטרקטורון.

במירון מצפים לבואם של מאות אלפי חוגגים דתיים ולא דתיים. בימים האחרונים הגיעו אלפים למתחם קבר רבי שמעון בר יוחאי. 4,000 אלפים שוטרים יאבטחו את הבאים.

המשטרה חסמה אתמול לתנועה את צומת מירון לבאים מכל הכיוונים. הגישה לאזור החגיגות בהר מירון אפשרית רק בהסעות מיוחדות.
טקס ההדלקה המסורתי יתקיים במוצאי-שבת בסביבות השעה 10:30 בלילה.

ל"ג בעומר הוא יום ההילולא של התנא רבי שמעון בר יוחאי, שגילה את תורת הנסתר.

קברו של רבי שמעון בר יוחאי התגלה על ידי המקובל האר"י הרב יצחק לוריא שברוח הקודש גילה כי זהו מקום קבורתו של התנא רשב"י. מאז ועד היום נוהגים רבבות לעלות לקברו של רבי שמעון בר יוחאי בל"ג בעומר. יום זה נחשב היום של תורת הנסתר, ויום של התעלות מיוחדת לאחר שהעולם זכה לקבל אור חדש של תורה.

בל"ג בעומר גם פסקה המגיפה שפרצה אצל תלמידי רבי עקיבא, ולכן עושים שמחה ביום זה ואין אומרים בו תחנון.