בפיגוע בתל אביב נפצעו שמונה חיילים ,סטודנט ועובד זר מצרור יריות שנורו ע\"י מחבל במכונית חולפת ברחוב קפלן בין הקריה לקניון עזריאלי. שניים מהפצועים נפגעו באורח בינוני השאר במצב קל.

המחבל שהיה ברכב נתפס לאחר שרכבו נורה בידי שוטר תנועה וחייל שהיו במקום. המחבל נפצע התנגש בעמוד חשמל ונלכד. כל האיזור נחסם לתנועה מכל הכיוונים למשך שעות אחדות .המשטרה העלתה מסוק לאוויר בשל עדויות על מחבל נוסף שהיה ברכב ונמלט.

הפצועים פונו לבית החולים איכילוב הסמוך,ושני פצועים שוחררו זה עתה לבתיהם.

המחבל הוא ערבי אזרח ישראלי תושב מזרח ירושלים נשוי ואב לשלשה. הוא נפגע אנושות מאש כוחות הביטחון שרוי בחוסר הכרה ומקבל כעת טיפול רפואי. מפקד מחוז תל אביב ניצב יוסי סדבון אמר כי מדובר באירוע חמור בשל התעוזה הרבה בה פעל המחבל.ניצב סדבון ציין כי לולא עירנותם ותגובתם המהירה של השוטר וקצין צה\"ל שירו אל המחבל היה האירוע מדרדר ומסלים לכדי אירוע חמור הרבה יותר.

מפכ\"ל המשטרה רב ניצב שלמה אהרונישקי אומר כי לא היו התרעות על פיגוע ירי בתל אביב אולם אין ספק שתל אביב הפכה לעוד אחד מהיעדים של המחבלים שמבחינתם פיגוע בלב המדינה הוא משמעותי ביותר. לדבריו, המשטרה לא צריכה לשנות את היערכותה. המשטרה פועלת על פי התראות ומאפיני פיגועים אותם הם לומדים.

שר התשתיות, אביגדור ליברמן, אמר בתגובה לפיגוע היום כי \"פיגוע הירי הוא תוצאה ישירה של ההסתה הפרועה מצד ח\"כים כדוגמת אחמד טיבי ודהאמשה. על רשויות החוק לעשות הכל כדי להפסיק את כהונת אותם גורמים עויינים בכנסת, שכן היותם ח\"כים מובילה למעשי זוועה כפי שנראו היום\".

יו\"ר הקואליציה, ח\"כ זאב בוים, אומר כי \"יד הגורל הביאה את המחבל לפגוע ביהודים בדיוק במקום בו צעדה קואליציית החידלון של ביילין ושריד ערב קודם לכן. שוב הוכח, שבתמורה לקולות הפיוס מישראל, מתקבל מענה בדמות כדורי רובה\".