הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים אישרה את בקשת האוניברסיטה העברית להוספה של 5 קומות לבית אוסטר, בניין קיים ברחוב בן-יהודה במרכז העיר, השייך לאוניברסיטה העברית ובו קומת קרקע מסחרית ו-2 קומות משרדים. בכוונת האוניברסיטה לייעד את תוספת הקומות למעונות סטודנטים. לביצוע תכנית בניין ערים (תב"ע) אחראי משרד האדריכלים אהוד כהן. בזמן הקרוב יועברו התכניות לעירייה לקבלת היתר בנייה.

מהנהלת האוניברסיטה נמסר כי את ההכנסות מדמי השכירות מייעדת האוניברסיטה למתן מְלגות ליתומי צה"ל ולחיילים שנפצעו במהלך שירותם הצבאי. השנה חולקו מְלגות בגובה מיליון שקלים, על ידי משרד דיקן הסטודנטים ובהשתתפות נציג התורמים עו"ד יובל שבתאי.

יצוין כי קומת הקרקע והקומה הראשונה מושכרות ברובן לדיירים מוגנים. בקומה השלישית וב-5 הקומות הנוספות שאושרו לבנייה ייעשה שימוש למעונות סטודנטים. מדובר בשטח של 6 קומות העומד על כ-1,000 מ"ר והן יוכלו לאכלס כ-100 סטודנטים.

בכך נענית האוניברסיטה, כצעד ראשון, לבקשת העירייה להגביר נוכחות של סטודנטים במרכז ירושלים 24 שעות ביממה. לדברי סגן נשיא ומנכ"ל האוניברסיטה משה ויגדור, "אין ספק שמגורים של 100 סטודנטים במדרחוב יהוו מוקד סטודנטיאלי חי ותוסס של פעילות עֵרה ומגוונת במרכז העיר. האוניברסיטה גם תלווה את הפרויקט בתכניות נוספות שישולבו במרכז העיר".

דוברת בית אוסטר נתרם במתנה לאוניברסיטה העברית בירושלים בתחילת שנות השמונים על ידי גב' יוליה אוסטר ז"ל, רעייתו של מר דניאל אוסטר ז"ל, שנבחר ב-1934 לסגן ולממלא מקום ראש עיריית ירושלים. מר אוסטר היה אחד החותמים על מגילת העצמאות ומונה עם הקמת המדינה לראש העיר הראשון של ירושלים. (ש)