ראש הממשלה הבהיר כי דרכו היא לבצע את המהלכים אותם הוא רואה כחשובים ועל כן יקדם את תכניתו לעקור את כל ישובי חבל קטיף ומספר ישובים נוספים בשומרון.

עד להגשת התכנית להצבעה יבקש ראש הממשלה לצרף לתומכיו את אחד השרים המתלבטים שלום או נתניהו. מעבר כזה של אחד השרים לקבוצת תומכי תכנית העקירה יבטיח את הרוב לו מייחל ראש הממשלה שרון, אולם גם כעת אין כל וודאות ביכולתו של ראש הממשלה לשכנע את השרים.

שר האוצר בנימין נתניהו נוטה כעת להתנגד לתכניתו המדינית של ראש הממשלה על אף שבשבוע שעבר תמך, יחד עם שרת החינוך לימור לבנת, בעקירת שלושה ישובים בחבל קטיף. מקורבי נתניהו סוברים כי שר האוצר יתנגד לכל תכנית מדינית שתכלול עקירת ישובים רבים יותר משלושה.

שר החוץ סילבן שלום מתלבט אם לתמוך או להתנגד לעקירת הישובים. בין שיקוליו מצוי גם המידע שפורסם אתמול לפיו נפגשו ראשי מפלגת העבודה חברי הכנסת שמעון פרס וחיים רמון עם שליחו של ראש הממשלה אורי שני, ובפגישה זו התוו את קוויה הראשוניים של ממשלת אחדות. מקורבי שלום תוקפים את הכוונה להקים ממשלת אחדות "מאחורי גבו" של שר החוץ.

במהלך השבוע ייפגש, ככל הנראה, ראש הממשלה עם שרי האוצר והחוץ על מנת לשכנעם להצטרף לתומכיו בהצבעה המתקרבת. (ש)