אמש הוציא בג"ץ צו זמני האוסר על המשך בניית גדר ההפרדה באזור ראש העין, וזאת בעקבות עתירתם של תושבי הכפר שוקבא נגד הבנייה במקום.

הוראה זו מצטרפת לצווים נוספים מצד הבג"ץ, המעכבים את המשך עבודות גדר ההפרדה באזור עוטף ירושלים.

על כך אמר חבר הכנסת הרב ישראל אייכלר כי בג"צ מסכן חיי יהודים. "דמם של הטבוחים בראשם של שופטי בג"ץ", אמר.

"לאחר ששר הביטחון הודה בפני משפ' חטואל הי"ד, שבגלל הבג"ץ נמנעה הריסת הבתים שמהם יצא המחבל לטבוח במשפחה, יש להקדים תרופה למכה בעניין גדר ההפרדה", כך כתב ח"כ הרב ישראל אייכלר בפנייתו לשר הביטחון בעניין גדר ההפרדה.

במכתבו מצטט ח"כ הרב אייכלר את מנכ"ל משרד הביטחון האלוף עמוס ירון, שאמר בתקשורת כי בגלל הבג"ץ תתעכב הקמת גדר ההפרדה באזור עוטף ירושלים בחצי שנה לפחות. "בעקבות העיכובים פינו קבלנים, באישור משרד הביטחון, ציוד מכני כבד שהביאו לאתר ההקמה. בידינו ישנם אמצעי ייצור והכסף לעשות את זה. אנחנו התארגנו לכך. אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים, אבל אנחנו מדינת חוק, והגישו נגדנו תביעות מתביעות שונות", אמר עמוס ירון והוסיף: "מה שאני מבקש זה רק דבר אחד. שבית המשפט הגבוה לצדק יחליט.... מה שמפריע לי הוא רק התמשכות התהליך. לא רק בית המשפט הגבוה לצדק, אלא גם משרד המשפטים מתעכב בתהליך העבודה שלו, וגם שם אפשר לעשות את העבודה קצת יותר מהר". אמר עמוס ירון.

ח"כ הרב אייכלר טען כי אלו דברים הנוגעים לפיקוח נפש. אין להתייחס אליהם כאל ויכוחים משפטיים גרידא. אם וכאשר חלילה מחבל מתאבד אחד יצליח לעבור אל תוך קהל חף מפשע בגלל העיכובים האלה, דמם של הטבוחים יהיה אז בראשם של שופטי בג"ץ ושל אנשי משרד המשפטים, המעכבים את ההחלטות שיאפשרו המשך בניית הגדר בכל תוואי שיקבעו.

לא ייתכן שבגלל ויכוח על תוואי הגדר, שאפשר ושצריך לקבוע אותם לפי כל חוק ומשפט, יעכבו את עצם בניית הגדר. אם צריך לשבת על זה ימים ולילות, שכרם של השופטים מספיק גבוה כדי שיעבדו קצת יותר בזריזות. זה איננו עניין "נדלנ"י", כלשונו, שבית המשפט רגיל לסחוב אותו שנים על גבי שנים. "מדובר בדמים ממש, ועם כל יום שעובר הסכנה גוברת", הזהיר ח"כ הרב אייכלר.