סגן שרת החינוך צבי הנדל מן האיחוד הלאומי אמר כי אסור להתבלבל, מכיוון שהתוכנית שהונחה היום בפני שרי הממשלה, זהה לחלוטין לתוכנית ההתנתקות המקורית שעניינה עקירה של כל ישובי גוש קטיף וישובים בשומרון, גירוש המתיישבים תוך כדי עידוד הרוצחים.

"זוהי אותה תוכנית בריחה ועקירה שנדחתה ברוב מוחץ ע"י מתפקדי הליכוד", אמר הנדל. "אני קורא לחברי בממשלה לא להתבלבל מעטיפה כזו או אחרת ולדחות את התוכנית על הסף".

חבר הכנסת אהוד יתום אמר בתגובה לכוונתו של ראש הממשלה להביא את תכנית הנסיגה המלאה להצבעת הממשלה כי מדובר באותה גברת בשינוי אדרת. "ראש הממשלה חייב לעשות פסק זמן לחשיבה מחודשת ולא לצאת נגד תוצאות המשאל - כאשר הוא מביא לממשלה את אותה גברת באותה אדרת ובכך שומר על עקרון של עקירת יישובים תחת אש וללא הסכם ותמורה", דברי יתום.

יו"ר ועדת חוץ וביטחון של הכנסת ח"כ יובל שטייניץ אמר ליומן ערוץ 7 כי ראש הממשלה לא היה צריך להזדרז ולהביא את תכניתו לאישור מיידי, אלא להמתין חודשיים שלושה כדי לנסות לתכנן תוכנית אחרת, עם שרי הליכוד ובשיתוף עם חברי הכנסת של הליכוד.

שטייניץ, אשר לא הסתייג עקרונית מן התכנית, הוסיף כי ראש הממשלה וממשלתו בדילמה קשה בין קבלתה של תוכנית הנסיגה, הנראית בעיניהם כטובת המדינה, לבין התחשבות בהתנגדותם הנחרצת של מתפקדי הליכוד. לדעת שטייניץ, ראש הממשלה אינו יכול לזלזל בתוצאות המשאל, שדחה את התוכנית, ולכן עליו לבוא עם תוכנית מתונה, ושונה במהותה. כזו ששרי הליכוד יוכלו לתמוך בה.

שר השיכון ויו"ר המפד"ל אפי איתם כעס על החלטת ראש הממשלה. לדברי איתם "לראש הממשלה אין מנדט. הוא עסוק כל הזמן ב'ספינים' תקשורתיים, ברור כי הוא פועל בניגוד להכרעת בוחריו, בניגוד לעמדת שרי ממשלתו ואין לי ספק כי לא יימצא לו רוב בממשלה" .

"אני מקווה כי לאחר שרה"מ יפסיד בהצבעה הוא יתעשת, יתעורר ויחזור לשמר את הקואליציה. אני מציע שלא יבנה על ממשלת ליכוד-עבודה-שינוי. היא נועדה לכישלון ולא תתקבל על ידי חברי סיעת הליכוד", הוסיף איתם שגם כינה את התנהלות ראש הממשלה "התנהלות אומללה" ואת החלטותיו "אומללות".

יושבת ראש סיעת העבודה, ח"כ דליה איציק, אמרה כי שום דבר לא השתנה מבחינת מפלגת העבודה.
"כל יומיים יש תוכנית אחרת. העניין הפך לסימפוניה בלתי נגמרת, ולא נותר אלא לחכות שתסתיים", אמרה איציק.

חברה לסיעה, ח"כ מתן וילנאי, אמר כי כוונת שרון להביא את תכניתו להצבעת הממשלה היא חלק מן השליפות וניסיונות תמרון פוליטיים ששרון עושה. לדברי וילנאי, אין לשרון שום תוכנית שניתן להתייחס אליה ברצינות. וילנאי הוסיף ואמר כי כל מה שקובע עכשיו אלה החשבונות הפנימיים והפוליטיקה הקטנה ולא מה שנכון וטוב לישראל. (א"ו)