(צילום: משרד החוץ)

בפגישה הוחלט כי 130 שוטרים מצרים יכנסו לרפיח לאחר ישום תוכנית שרון. שר החוץ שלום אומר כי הבהיר למובארק שישראל מתכוונת ליישם את תוכניתו של רה"מ שרון במלואה.
השר שלום ידווח הערב לראש הממשלה על תוצאות הביקור.

יצויין כי זהו ביקורו השני של שר החוץ בקהיר בתוך שלושה חודשים.

מצרים תשלח, ככל הנראה, בתקופה הקרובה מומחים מצרים לסייע לרש"פ לחזור ולשלוט ברצועת עזה.

במהלך הביקור מובארק ושלום שוחחו אודות שיתוף הפעולה העתידי בין ישראל ומצרים. בביקור אמורים היום נציגי המדינות להקים וועדה משותפת לקראת מגמה זו של הידוק היחסים בין ישראל למצרים.

זמן קצר בטרם פגישת שלום-מובארק כינס שלום מסיבת עיתונאים יחד עם יועצו של נשיא מצרים אוסאמה אלבז. במסיבת העיתונאים אמר אלבז כי הוא מקווה שממשלת ישראל לא תוסיף שינויים נוספים לתוכנית ההתנתקות של שרון וכי התכנית שאושרה אכן זהה לתכניתו המקורית של ראש הממשלה שרון. אלבז דירבן את ישראל לקדם את ביצוע התכנית כי "אין זמן מיותר", כהגדרתו.

כמו כן תקף אלבז במהלך מסיבת העיתונאים את ההתבטאויות של גורמים בישראל נגד התחמשותה של מצרים ואלה שכינו את מצרים כבעלת מגמה לוןחמנית כלפי ישראל.