כתבת INN רותי אברהם מסרה כי עליית הנוסעים לאוניות, בשונה מהעלייה למטוסים בשדה התעופה, דומה יותר לקליטתם בבית מלון, וכי מערכת הבקרה לשחרור נוסעים מאפשרת ניתוב וויסות הנוסעים באופן מדויק, ומאפשרת למנהל אולם הנוסעים מעקב ובקרה על תנועת נוסעים מתוזמנת מהאולם לאוניות.

שיטת תזמון הנוסעים מבוססת על קצב הגעה אקראי לאולם ותזמון אוטומטי מונחה מחשב, בקבוצות של 50 נוסעים לסבב. הנוסעים מוזמנים להגיע לנמל שלוש שעות לפני הפלגת האונייה, ולרשותם עומדים 12 דלפקי עמדות מחשב, המוכנים לקליטתם. עם סיום תהליך הבידוק של הנוסע, המכונה check in, מונפק לנוסע אישור עלייה לאוניה, BOARDING CARD, והוא יהיה ממוחשב. מספרו הסידורי של הנוסע מוטבע בידי המחשב על גבי כרטיס העלייה לאונייה. תוכנת המערכת הממוחשבת מנהלת את המספרים הסידוריים ובונה קבוצות שיגור נוסעים לאונייה, קבוצות בנות 50 איש, על פי סדר הגעתם של הנוסעים. מרכז השליטה והבקרה של הטרמינל מקבל על צג המחשב הודעה על הרשאת שיגור נוסעים, שעה אחת לאחר היווצרות כל קבוצת שיגור חדשה. עם קבלת הודעת השיגור על צג הבקרה של הטרמינל מודיע בקר מערכת הוויסות לנוסעים אשר מספרם הסידורי בטווח קבוצת השיגור כי הם רשאים לעלות לאוניה, והדבר נעשה באמצעות מערכת הכריזה.

זמן תהליך קליטת הנוסעים באונייה והעברתם לתאי המגורים שלהם, שלא כבמטוס, דומה יותר לתהליך קבלת האורחים בבית מלון, והוא אורך זמן ממושך יותר. מערכת ויסות הנוסעים הממוחשבת מאפשרת שיגור הנוסעים בקבוצות של 50 איש בד בבד.

פרק הזמן מרגע סיום תהליך הבידוק של הנוסע ועד עלייתו לאוניה אורך כשעה ורבע, כולל בידוק ביטחוני, מזווד, ובדיקה בידי משטרת גבולות.

המערכת הייחודית היא פרי תכנון ופיתוח בלעדי של יחידת המחשב בנמל חיפה, בניהולו של שבתאי שלמה.

מנדי זלצמן, מנהל הנמל, מסר כי בעזרת מערכת ממוחשבת זו ופתיחת השער הנוסף, מתאפשר טיפול ברמה של "מחלקת עסקים" לכל נוסעי אוניות הנוסעים. (ר)