(תצלום: דו"צ)

על פי ההערכה משקלה של כל חגורת נפץ שהוסתרה בילקוטים הוא שבעה קילוגרם. חגורה אחת נמצאה בתוך תיק במטע זיתים והשניה בתיק בכפר ראפת. הילקוטים נתפסו על ידי חיילי סיירות 'אגוז'.

נזכיר כי שימוש בילדים לצורך העברת חומרי נפץ ואמצעי חבלה אינו חדש. זכור במיוחד האירוע בו נלכד הילד בן ה-10 במחסום חווארה לפני כשלושה חודשים. לאחר אירוע זה נלכדו גם שתי ילדות בניסיון דומה של המחבלים באותו מקום.

כוח מסתערבים של מג"ב לכד בג'נין מחבל שהיה מעורב בפיגוע הירי שאירע סמוך לכפר יעבד בו נרצח תושב מבוא דותן, ויקטור קריידרמן. המחבל שנעצר, יוסף קנדיל, הסיע את המחבל שביצע את הפיגוע. הוא נפצע במהלך פעילות צה"ל. כך מדווח כתבנו קובי פינקלר.

בכביש המוביל מג'נין לבורקין גילו חיילי צה"ל מטען חבלה במשקל 30 ק"ג. חבלנים הוזעקו לטפל במטען. לא היו נפגעים.