הסתיימה פגישת אריאל שרון ושמעון פרס במעונו של ראש הממשלה בירושלים אשר פתחה למעשה את המשא ומתן הקואליציוני בין שתי המפלגות. הפגישה ארכה כשעה וראש הממשלה שרון הציע במהלכה לפרס לוותר על תיק החוץ ובתמורה לקבל ייצוג מוגדל לעבודה ליד שולחן הממשלה. עדיין לא ידוע כיצד הגיב פרס על ההצעה הזאת, שכן הוא סירב לשוחח עם כתבים בתום הפגישה אך מה שכן ידוע הוא שפרס יצא מן הפגישה מחוייך.

בשעות הקרובות יכנס פרס את ראשי העבודה ואז יוחלט אם סיעתם תמשוך את הצעת האי אמון שלה בממשלה, הצעה שנועדה לעלות היום להצבעה במליאת הכנסת. ח"כ חיים רמון הביע הבוקר תמיכה במשיכת הצעת האי אמון לנוכח פתיחת המשא-ומתן הקואליציוני בין מפלגתו לליכוד.

כתב INN איציק וולף מדווח כי ככל הנראה, יעמדו בראש צוות המשא ומתן מקורבו של ראש הממשלה אורי שני, ומן הצד השני, של מפלגת העבודה, חברי הכנסת שמעון פרס וחיים רמון.

לאחר הפגישה עם פרס יגיע ראש הממשלה לישיבת סיעת הליכוד, שצפויה להיות סוערת על רקע ההתנגדות הגוברת בסיעה לממשלת אחדות. שר החוץ סילבן שלום, המתנגד לצירוף העבודה, צפוי לדבר בישיבה.

עד כה מתנגדים לממשלת אחדות באופן פומבי ופועלים למניעת הקמתה 11 חברי כנסת, שבראשם עומד השר עוזי לנדאו. אך ההתנגדות לאחדות בליכוד גדולה הרבה יותר והיא עשויה להגיע לכ20 חברי כנסת. בהנחה שבממשלת אחדות יתמכו 17 חברי כנסת מהעבודה ו-14 משינוי, שרון יהיה זקוק לפחות ל-30 חברי כנסת מהליכוד כדי לאשר את כניסת העבודה לממשלה.

השר עוזי לנדאו אמר אתמול בכנס שערכו חברי הכנסת המתנגדים להקמת ממשלת האחדות כי כניסת "העבודה" תהפוך את הממשלה ל"שמאלנית וחילונית" וזו תשבש את המלחמה בטרור.

"מי שיתמוך בממשלת אחדות יימחק מהרשימות ולא נתמוך בו" אמרו המתנגדים בליכוד לכניסת העבודה לממשלה, בכינוסם אתמול בלשכתו של השר עוזי לנדאו. 70 חברי מרכז וחברי כנסת החליטו על פתיחת מלחמת חורמה כנגד ממשלת האחדות וממחר יתחילו בהחתמת חברי כנסת מסיעת הליכוד וכן באיסוף חתימות לכינוס ועידת הליכוד.

בכינוס השתתפו כאמור השר עוזי לנדאו, סגן שר התמ"ת מיכאל רצון וחברי הכנסת יולי אדלשטיין, דוד לוי, גלעד ארדן, נעמי בלומנטל, איוב קרא, אהוד יתום. בין היתר נאמר בכינוס כי מעתה יפעלו המתנגדים כמטה פריימריז וכי הם "יפסיקו להיות נחמדים".

בתחילת הפגישה אמר השר לנדאו: "כניסת העבודה תהפוך את ממשלת ישראל מממשלה לאומית לממשלה שמאלנית וחילונית. היא תשבש את המלחמה בטרור ותפגע בניהול המדיניות החברתית והכלכלית של הליכוד". ח"כ דוד לוי אמר על אפשרות לכניסת העבודה לממשלה כי "אם דבר כזה יקרה שרי הליכוד לא יהיו רלוונטיים יותר".

המאבק בין מפלגת העבודה לסילבן שלום על תיק החוץ עשוי להביא לחיזוק ההתנגדות לממשלת האחדות אחדות בליכוד. המתנגדים למהלך מעריכים כי יקבלו חיזוק אקטיבי מצד השר שלום. שר נוסף מן הליכוד אשר עשוי לשלם בכסאו על המהלך הוא שר החקלאות, ישראל כץ, מכיוון שגם את התיק הזה דורשת מפלגת העבודה.

אתמול נפגשו גם השרים סילבן שלום ושר האוצר בנימין נתניהו וסיכמו על הצורך להתנגד לכל שינוי בקווים המדיניים והכלכליים של הממשלה.

נתניהו אמר כי כל מי שרוצה להצטרף לקואליציה חייב לקבל את מדיניות הממשלה בתחום הכלכלי ובתחום המדיני.

עוד מוסיף כתבנו כי מקורביו של שר החוץ שלום אמרו היום על רקע דרישתה של מפלגת העבודה להעביר את תיק החוץ לשמעון פרס כי אם השר שלום יפגע גם מעמדו של ראש הממשלה שרון יפגע. מקורבי ראש הממשלה הדגישו כי יתאמצו להשאיר את תיק החוץ בידי הליכוד ובידי סילבן שלום באמצעות מפתח חלוקת תיקים שונה, כאשר מפלגת העבודה תפוצה בשני תיקים ותקבל שמונה תיקים במקום שישה.

גם במפלגת העבודה ישנם ח"כים המתנגדים להצטרפות לממשלת אחדות. ח"כ איתן כבל, יולי תמיר וקולט אביטל, בשיתוף עם יו"ר עם אחד עמיר פרץ פועלים לטירפוד מהלך ההצטרפות. ח"כ פרץ אמר, כי אסור לעבודה להיכנס כ"גלגל ספייר" לממשלת שרון שעלול להחליף אותה בעוד שנה. לדברי פרץ, אשר התבקש להוביל את מהלך ההתנגדות במפלגת העבודה, המפלגה חייבת ללכת לבחירות עם שמעון פרס בראשותה.