בראיון ליומן הצהרים של ערוץ 7 אומר קידר כי מדובר בשחיתות כוללת כשההבדל בין אחד לשני אינו בכך ש"אחד לבוש לבן והשני בשחור" אלא בזהות חבריו של כל מושחת וכן "למי משלמים ומי תלוי בך".

למעשה, מוסיף קידר, הבעיה היסודית שמתבטאת בכל פעם באופן אחר היא שערפאת התיר הקמת אוסף כנופיות, כל אחת מהן חמושה וכל אחת יכולה לכפות את דעתה על אחרים ו"בכך הוא ויתר על היסוד העיקרי המאפשר הקמת מדינה: המונופול על השינוי בכוח". אין מדינה בעולם המאפשרת לגופים שאינם גופיה כמשטרה וצבא, להשתמש בכוח ואין בכך הבדל בין מדינות אירופאיות או איסלמיות.

מהותה של מדינה היא המונופול על הכוח ועל שימוש בנשק אומר קידר. "ערפאת פנה לכיוון הפוך ומזה 10 שנים שהוא בונה עוד ועוד ארגונים ומנגנונים וכנופיות כמו: תנזים , שוהדה אל אקצה, ג'יהאד החזיתות למיניהן כשלכל אחד בסיס משלו. הרשות לדברי קידר נסוגה תחת הנהגתו של ערפאת אחורנית ובמקום לצעוד לכיוון מדינאות כלומר להפוך למדינה, היא הפכה לג'ונגל של כנופיות".

בכל פעם חלה התפרצות אחרת על רקע אחר אומר קידר כאשר פעם זה על רקע מינוי, פעם אחרת בהקשר למונופול על ייבוא הדלק, ו"מחר אפשר שזה יתפרץ על רקע חיוב סגירת מסעדות בשש". אם מאפשרים לגופים שאינם גופי מדינה לכפות אג'נדה משלהם באמצעות כוח הם עושים זאת, אומר קידר ומוסיף כי מי שעומד מאחורי המהומות הוא מוחמד דחלאן שהוא לדבריו "מעמודי השחיתות הפלשתינית". דחלאן אומר קידר אינו "מתפרנס" ממשכורתו של "איש בטחון" אלא ממונופולים רבים הנתונים בידיו.

בשעה שמושחת אחד נלחם בשני "החמאס ממתינים מהצד לראות את כל הגופים המושחתים האחרים שאינם תחת דגל חמאס הורגים זה את זה".

המרוויח העיקרי, אומר קידר, הם ארגון החמאס משום שכאשר כל היתר יתישו עצמם גם בקרבות ואחר כך בנקמות דם יצטייר החמאס כגוף היחידי שהוא "שקול הירארכי פועל בהנהגה אחת אחודה מלוכדת עם אג'נדה".

בסופו של דבר אומר קידר, תפקוד זה בין חלקי הרשות "הוא שיוליך אותם לאבדון".