היום חל תשעה באב, בו ארעו במשך הדורות אסונות לאומיים לעם ישראל. ביניהם חטא המרגלים, חורבן בית ראשון ובית שני, גרוש ספרד ועוד. חז"ל קבעו יום זה כיום צום ואבל לאומי על חורבן בתי המקדש.


[איך אפשר להתאבל על דבר שקרה לפני אלפיים שנה? - באתר רוחניות]


השנה ימלאו 10 שנים לחידושו של מנהג ירושלמי עתיק על ידי תנועת "נשים בירוק", צעדה המונית המקיפה בליל תשעה באב את חומות העיר העתיקה. נדיה מטר, יו"ר התנועה, אומרת בראיון לכתבת INN רותי אברהם כי זוהי צעדה שקטה והצועדים נושאים בידיהם דגלי המדינה בלבד משום שהמטרה לדבריה: "לאחד את העם ולהביע את נאמנות עם ישראל לירושלים המאוחדת, בירת העם היהודי לנצח נצחים".

מאז עת חידוש המנהג, נשמרת המתכונת לפיה נפתחת הצעדה בתפילת מעריב וקריאת מגילת איכה ברוב עם בכיכר ספרא בירושלים. לאחר תפילת ערבית וקריאת המגילה, מצטרפים ההמונים מכל בתי הכנסת באזור ומתחילים את הצעדה שעוברת במסלולה סביב השער החדש, שער שכם, שער הפרחים ושער האריות. בשער האריות מתקיים טקס לזכר הנופלים במערכה על שחרור העיר העתיקה והר הבית. הצעדה מסתיימת ליד הכותל.

בשעה 20:00 התפללו פעילי הר הבית מול מקום המקדש- ברחבת שער הכותנה והיום צפויים לעלות להר מאות יהודים החל משעה 7:00 בבוקר על פי ההלכה בטהרה.

בתוך כך, יו"ר התנועה לכינון המקדש, עו"ד ברוך בן יוסף שלח מכתב מחאה לשר לבטחון הפנים צחי הנגבי בו הוא דורש את התנצלותו כלפי ציבור שלם ונאמן העולה להר הבית בטהרה למרות קשיים רבים. עו"ד בן יוסף מוסיף כי אם לא יתנצל השר הנגבי, יפתחו נגדו במאבק ציבורי.