הסתיים קורס נוסף של 'תיעוד מבצעי' בהדרכת חטיבת דובר צה"ל. מצה"ל נמסר כי מידי ארבעה חודשים מתקיים קורס 'תיעוד מבצעי', החניכים בקורס הינם לוחמים מהיחידות המובחרות ביותר בצה"ל (סיירת מטכ"ל, דובדבן ושייטת). מדובר בקורס שמטרתו להכשיר לוחמים לצילום סטילס ווידאו בתנאי שטח, בכדי שיוכלו לחזור ליחידותיהם ולתעד ולהנציח במצלמותיהם את הפעילות המבצעית והיומיומית של יחידתם.

בקורס תיעוד מבצעי לומדים הלוחמים את רזי הצילום מהמבנה הטכני של המצלמה, העדשה והצמצם ועד זוויות הצילום, צילום בתנועה וצילומי לילה. כמו כן, החניכים מבינים את חשיבות ועוצמת התקשורת וגם מתנסים בפעילות מבצעית הלקוחה מהמציאות היומיומית. הקורס מכיל בתוכו הרצאות של צלמים ואנשי התקשורת מהמובילים בארץ. כך נמסר מצה"ל.

"קורס 'לוחם מתעד' הוא תולדה של אירועי הטרור, שהחלו לפני למעלה משלוש שנים", אומר מפקד יחידת ההסרטה והצילום של חטיבת דובר צה"ל, "הגיעו אלינו דיווחים מהשטח על הימצאות פלסטינים חמושים היורים מאחורי ילדים. עד להגעת צוותי צילום של חטיבת דובר צה"ל, החמושים לא היו במקום".

במקרים אחרים, לדבריו, האירועים התרחשו בזמן אמיתי שלא מאפשר המתנה לצוות צילום ותיעוד. "ארגוני הטרור מנצלים כל הזדמנות להנציח את 'תמונת המצב' מזווית ראית הטרור ולכן צה"ל, כחלק מהפקת לקחים, הפיק את המקצוע 'צלם לוחם' בכדי להראות את 'תמונת המצב' מזווית ראיה של האזרחים והחיילים".