ח"כ מיכאל איתן ממתנגדי שרון לצירוף העבודה, נאם נאום נרגש בו גם מתח ביקורת. כך מוסר כתבנו חגי סרי לוי. "המלך האנגלי הוא וויליאם הכובש הצרפתים קוראים למלכם שהתמודד מול המוסלמים "הפטיש" אנחנו קוראים לאריק שרון "הבולדוזר", אמר איתן.

לדבריו, שרון "הבולדוזר" הוביל במלחמת יום הכיפורים בהתמודדות מול הטרור משנות החמישים ועד היום,וכך גם בקליטת עליה ושיכון ועוד.. והכל בדרכים רבות בלתי שגרתיות "גם היום שרון שובר מוסכמות ופורץ דרכים" אומר איתן בהתיחסו לדרכו המדינית. "אני יכול לתמוך בדרכו המדינית מתוך הבנה שהדרך המדינית נעשית מחוסר ברירה כמו ניתוח שנועד להציל את מה שאפשר כדי להציל את מפעל ההתישבות ונוכל להמשיך להיאבק ולמגר את הטרור".

היום כשאתה מוביל אותנו בדרך ההפוכה אל תנהג כבולדוזר אל תדרוס את המתישבים ואת המתנחלים ואל תדרוס אותנו את תנועת הליכוד תתאזר בסבלנות זה לטובת הליכוד והמדינה והעם היהודי.
ההצעה לצירוף העבודה אינה דרושה כדי לבצע את ההנתקות יש לך רוב לבצע את ההנתקות הליכודית בתנאי הליכוד.

איתן טוען שהמהלך לצירוף העבודה יתן "אור ירוק לא להנתקות נוסח ליכוד אלא להנתקות נוסח מצנע פרס וביילין שאינה שומרת על שום דבר שתצייר אותנו כבורחים שתדרוס את המתישבים הנתקות חסרת סובלנות וסבלנות"

איתן מחה על כינוי המתנגדים "מורדים". "במי אנחנו מורדים בליכוד? כשאנחנו אומרים אי אפשר להפקיר את מסורת ישראל ואת המפלגות החרדיות?? אנחנו הולכים אחריך בעינים עצומות אבל... כשאתה הולך בעינים עצומות לשותפות עם שינוי ועבודה אתה מפנה עורף לשותפינו הטבעיים... אתה מסכן את המשך קיומו של הליכוד. אנחנו קוראים לך ללכת לממשלה שבה הליכוד הוא הגורם המרכזי".

ח"כ איתן קרא לחברי המרכז ואמר "אל תעשו מעשה כזה.. נבחרתם יש לכם אחריות וראש על הכתפיים אל תוותרו על שיקול הדעת הזה"

עוד תקף איתן את היועץ וויסגלס והתנהלותו מול המפלגה ואמר "עו"ד פרטי של משפחת שרון אדם שאיננו איש ליכוד ואיננו מיצג את הליכוד.."

אם הכינוסים כאן הם רק להגיד כן לראש הממשלה בשביל מה צריך כינוסים? אפשר לקבל החלטות במקום אחד ולא צריך יותר כינוסים. לכן אביע אמון בהצעתו של עוזי לנדאו אני קורא להביע אמון בהצעת לנדאו כי היא אמון בכם ובליכוד על כך שהליכוד יכול לנהל את הענינים.. אמון בכל מה שמסמלת דמוקרטיה אמיתית.. אני קורא לחדש את מוסדות הליכוד! שנתיים.. אין הנהלה אין ביקורת יש ניהול דיקטטורי לא ציבורי.. היום ההחלטה שלכם אל תעבירו אותה לאיש.. תנו רוב לדמוקרטיה בליכוד תנו קולכם להצעת עוזי לנדאו".