הליגה הערבית קיימה ביום ד' בערב דיון חירום בנושא שביתת הרעב של המחבלים הכלואים בישראל. בתום הדיון קיבלו נציגי 22 המדינות החברות בליגה החלטה "המגנה את התנהגותה הגזענית של ישראל" ואף קראו להכריז על מעשיה כ"פשעי מלחמה".

בראיון לגלי צה"ל אמר סא"ל במיל' שלום הררי מהמרכז הבינתחומי בהרצליה כי ישראל צריכה להתכונן לשביתה ארוכה וכי אין המדובר במאבק על תנאים טובים יותר אלא בהמשך המערכה. "רוב הדברים שהם דורשים לא ניתנים בבתי כלא במערב ובכולם יש מחיצה", אמר הררי. לדבריו במשך השנים קיבלו האסירים טלויזיות בתאיהם, מכשירי רדיו, אפשרות להבחן בבחינות בגרות וגם ללמוד באוניברסיטאות. עכשיו הם מבקשים מכשירי טלפון לאחר שהסלולריים נלקחו מהם כי "שימשו אותם למטרות פח"ע".

עיתוי השביתה מוסיף הררי, נוח לערפאת המבקש להסיט את דעת הקהל ממלחמות האחים ברש"פ, מהשחיתות ומאיבוד השליטה. יתירה מכך מוסיף הררי, ההבנה כי "עסקת רון ארד" שהיתה אמורה להביא לשחרור אסירים רבים ואינה יוצאת לפועל, קשורה לכך.

הפלשתינים מתכננים שביתה ארוכה ומודרגת. בשלב ראשון הם הפסיקו לדבריו לאכול מוצקים ולאחר מכן הודיעו כי יפסיקו ליטול תרופות. בכך הם מתכוונים לגרום ללחצים על ישראל לנוכח מראות של אסירים השרועים 'חצי מעולפים' במיטותיהם. השיא של המערכה הזו עוד לא הגיע אומר הררי ומוסיף כי ייתכן שהפלשתינים מכינים לישראל "הפתעה תקשורתית" ואולי בכוונתם לבצע התאבדות בתוככי הכלא, ידוע הוא מוסיף כי הם הבריחו חומרי נפץ אל בתי הכלא.

הבעיה, ציין הררי, היא אורך הנשימה של הפוליטיקאים ולא של שירות בתי הסוהר שנערך לקראת השביתה. אם יצליחו לממש את כוונתם למשל לחטוף ישראלי ולנהל מו"מ על שחרורו לא ברור כיצד יעמוד השר לבטחון פנים צחי הנגבי, בלחץ של קלטת וידאו בה ייראה חטוף ואקדח מכוון לרקתו.