היצוא הישראלי לאפריקה (מדרום לסהרה) במחצית הראשונה של שנת 2004 גדל בשיעור של 18% מהתקופה המקבילה בשנת 2003. סך היצוא מישראל לאפריקה הסתכם במחצית הראשונה של שנת 2004 בכ- 200 מליון דולר. היבוא מאפריקה עלה על היצוא והסתכם ב- 219 מליון דולר (גידול משמעותי של 54% לעומת התקופה המקבילה אשתקד).

חלקו היחסי של היצוא לאפריקה ירד במעט לכ- 1.23% מכלל היצוא הישראלי, (לעומת 1.25% בתקופה המקבילה אשתקד). חלקו של היבוא הגיע ל- 1.12% מהיבוא העולמי (עליה מ- 0.86 בתקופה המקבילה אשתקד).

הסחר ההדדי בין ישראל לאפריקה הסתכם ב- 419 מליון דולר בתקופה זו.

ממינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת נמסר כי שותפת הסחר הגדולה של ישראל ביבשת אפריקה והמדינה הבולטת בגידול הסחר הינה דרום אפריקה. היצוא לדרום אפריקה, שהסתכם בכ-98 מליוני דולרים, עלה בכ-16% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

יצוין כי מסיבות תקציביות תיסגר הנספחות המסחרית במדינה לקראת סוף שנת 2004. יחד עם זאת, באוקטובר 2004 צפוי השר אולמרט לבקר בדרום אפריקה ולעסוק בקידום הסחר עמה כמדינה חשובה עבור התעשייה הישראלית.

עוד יצוין כי הסחר של אפריקה מוערך ככמעט כפול מהסחר הישיר בין המדינות, בהקשר זה יצוין כי היצוא הישראלי לאנגולה מגיע על פי ההערכות לכ-200 מליון דולר בשנה. (ש)