בראיון, שהתקיים בבית הרב שבירושלים עבור העלון 'מעייני הישועה', נשאל הרב אליהו על מיגוון נושאים בעומדים על סדר יומה של מדינת ישראל, ובהן סוגיית הנוגעות לפלגים ולארגונים שונים במדינת ישראל, בין השאר עסק הרב גם בסוגייה הפוליטית העכשווית – הישארותה, כן או לא של המפד"ל בממשלה.

לשאלתם של מראייניו, אנשי 'מעייני הישועה', אביחי בוארון ויוסף רוסו הזכיר הרב כי "כבר לפני מספר חודשים אמרתי לחברי המפד"ל ששאלו אותי, לצאת מהממשלה. ברוך ה', אלה ששאלו אותי יצאו מהממשלה", מציין הרב ומזכיר כי לעומת הרב יצחק לוי והשר לשעבר איתם, היה עוד חבר כנסת אחד מהמפד"ל "שבא לשאול אותי לדעתי, ולא עשה מה שאמרתי. אמרתי לו – בפעם הבאה אל תשאל אותי".

יצויין כי הראיון המלא יפורסם לקראת ראש השנה בגליונות פרשת השבוע של 'מעייני הישועה'.

נזכיר כי היום בשעה 16:30 יתכנס מרכז המפד"ל לדון בשאלת הישארותה של המפד"ל בממשלה. בפני החברים תוצג הצעתו של יושב ראש המפלגה חבר הכנסת אפי איתם התובע את פרישתה המיידית של המפד"ל מהממשלה, ולעומת הצעה זו הצעתו של שר הרווחה זבולון אורלב התובע הישארות בממשלה עד לביצוע מהלכים בלתי הפיכים לעקירת ישובי קטיף וצפון השומרון. אורלב טוען כי הצעתו של איתם משמעותה הרמת ידיים, כהגדרתו, ממאבק בתוך הממשלה נגד תכניותיו של ראש הממשלה.

בראיון ליומן הלילה של ערוץ 7 סיפר ח"כ שאול יהלום על מאות שיחות טלפון שהוא מקבל, "אני מקבל הרבה שיחות טלפון ואנחנו כנראה נצליח מאחר ואפילו הרב יצחק לוי, שנחשב עד היום למישהו מהצוות של אפי איתם, הצטרף אלינו". יהלום הסביר שרק בגלל התעקשות סיעתו, והישארותה בממשלה, "בזכותנו, נגרמה תסיסה בליכוד, תרומתנו גדולה, מורדי הליכוד ביקשו מאיתנו להישאר ולא לפרוש".

יהלום קרא לחברים לא להתיאש, "ראש הממשלה יוצר אוירה שהכול גמור, הישובים כבר פונו..., זאת לוחמה פסיכולוגית, והוא אומן בנושא הזה".

באשר ל'יום שאחרי' מעריך יהלום, שאם איתם יפסיד, הוא ילך הביתה "אם אפי איתם יפסיד, מה אתה חושב, הוא יישאר יו"ר המפלגה?" אם כי, הדגיש יהלום, הכול יכול לקרות, וגם איתם עשוי להפתיע.
(ש)