על פי מידע שפורסם לראשונה ב'הארץ', אנשי שח"ל נכנסו לבית החולים כשהם לבושים בחלוקים כשל רופאים, פתחו בשיחות עם חולים וניסו לדלות מהם מידע רפואי, ובעקבותיו להחתים אותם על שירותיה של חברת שח"ל.

בחלק מהמקרים עלה בידי אנשי שח"ל, כך על פי טענת אנשי איכילוב, להגיע לטפסים ורשימות רפואיות בהם מופיעים פרטים חסויים אודות חולים המאושפזים בבית החולים. את המידע נטלו לשימושה של החברה.

על פי הדיווח ב'הארץ' פנה סמנכ"ל בית החולים דוקטור אבי הסנר למנהל שח"ל ראובן קפלן בתלונה בה פירט את החשדות האמורים ודרש ממנו להורות לעובדיו לחדול מהמנהג שכאמור הוא מנוגד למותר בחוק. בדבריו למנהל שח"ל אף איים דוקטור הסנר כי במידה ולא יחדלו המקרים האמורים ימליץ לחולים להתלונן במשטרה נגד שח"ל.

בתגובה שוללים, כאמור בשח"ל את דברי אנשי 'איכילוב' וטוענים כי הם מקפידים "לחייב אותה ואת עובדיה בכיבוד הנורמות האתיות והחוקיות המתחייבות במתן שירותים רפואיים". (ש)