נשיא גרוזיה, מיכאיל סאקאשווילי, ארח אתמול בלשכתו את נשיא איגוד הקהילות היהודיות ברוסיה וחבר העמים, איש העסקים לב לבייב, את הרב הראשי לישראל, הרב יונה מצגר, הרב הראשי לרוסיה, הרב בערל לאזאר ואת הרב הראשי לגרוזיה, הרב אברהם מיכאלשווילי.

הנשיא המארח הפתיע את אורחיו כשציין כי "מאות משפחות יהודיות שהיגרו בעבר לישראל שבו בחודשים האחרונים לגרוזיה". סאקאשווילי הגדיר זאת כתופעה טבעית ומובנת. לדבריו, "ב-2600 השנים האחרונות זוכים היהודים החיים בגרוזיה לשיוויון מלא ולחיי רווחה".

למשמע הנתונים על מימדי הירידה של יהודים מישראל לגרוזיה, החליט לב לבייב, להקים בבירת גרוזיה, טיביליסי, מרכז קהילתי גדול שיוכל לרכז ולהעצים את החינוך היהודי ולשמר את הזיקה של יהודי גרוזיה לישראל.

הרב הראשי לרוסיה, הרב בערל לאזאר ציין, כי הניסיון מלמד שתלמידי מוסדות החינוך "אור אבנר" שהקים לבייב ברחבי רוסיה וחבר המדינות שומרים על יהדותם גם כשהם מתבגרים וכי רבים מאוד מהם שבים ועולים ארצה.

הנשיא סאקאשווילי אמר, כי לישראל ולגרוזיה אתגר המשותף – לשגשג ולפרוח בסביבה גיאו-פוליטית עויינת. "מה שאתם בישראל הצלחתם לעשות – ובמיוחד בתחומי החינוך והחקלאות, הוא מקור השראה לכולנו כאן בגרוזיה", אמר אסאקשווילי.

הוא הפתיע את אורחיו כשהזמינם לחדר עבודתו, להאזין לדיסק האהוב עליו... של שירי נעמי שמר.