(צילום: קטיף נט.)

המפגש בין הצדדים נועד להתקיים מחר, אולם החל מהרגע בו יצאו ראשי מועצת יש"ע מפגישתם עם ראש הממשלה אתמול התחזק בהם הספק אם ישנה תועלת בקיום המפגש.

ראש מועצת גוש עציון שאול גולדשטיין אמר אמש כי מבחינתו ההמלצה לראשי חבל קטיף היא שלא לקיים את המפגש שכן מפגש כזה יהיה עקר. חששנו, אמר גולדשטיין שהמפגש נועד רק לצרכי צילום, ואכן כך היה. "אין עם מי לדבר", אומר ראש מועצת יש"ע בנצי ליברמן.

גם היועץ המדיני של מועצת יש"ע יהושע מור יוסף אומר הבוקר כי אין לפגישה שכזו כל תכלית "אם זה בשביל הקפה... יש בתי קפה טובים הרבה יותר בירושלים", דברי מור יוסף.

נזכיר כי מפגשם של ראשי מועצת יש"ע עם ראש הממשלה הוגדר בפיהם כ'דו שיח של חרשים'. הם תיארו בתומו של המפגש כיצד שלף ראש הממשלה נייר עמדות שהוכן לו, ככל הנראה על ידי יועציו, "והקריא מתוכו סיסמאות". ראשי יש"ע אמרו כי הם שאלו את שרון שאלות, אולם זה העדיף להתעלם, לדלג ולא להשיב. "אתם אינכם מייצגים את תושבי ישראל יותר ממני", אמר שרון. "בגין לא הציב את השלום עם מצרים למשאל, נתניהו לא הציב את היציאה מחברון למשאל עם ואין כל סיבה שהיציאה מעזה תוצב למשאל", הוסיף שרון בהקריאו מהכתב.

כאמור, לנוכח התחושות הקשות עימן יצאו ראשי יש"ע ממפגש זה עם ראש הממשלה, הם ממליצים כעת לראשי חבל קטיף להודיע כי לא יגיעו למפגש מחר עם ראש הממשלה. לפי שעה לא התקבלה החלטה בעניין.

יצויין כי באתר קטיף נט. מתקיים במהלך היום משאל תחת הכותרת "לאור הפגישות המתוכננות בין ראש הממשלה לבין נציגי מועצת יש"ע ונציגי גוש קטיף, האם על נציגי ההיתיישבות להיפגש עם ראש הממשלה?" כעת קיים רוב גדול המתנגד לקיומה של הפגישה. (ש)