בג"ץ הוציא בבוקר יום ה' צו ביניים האוסר על המדינה לעקור עצים לאורך תוואי גדר ההפרדה, המוקמת בסמוך לכפר בודרוס, שמצפון למודיעין, להעתיק אותם ממקומם או לחסום את הגישה אליהם. כל זאת עד לדיון הבא, שיתקיים בעתירתה של האגודה לזכויות האזרח נגד תוואי הגדר באזור.

הדיון בעתירה יתחדש בעוד כשלושה חודשים, ועד אז רשאים העותרים להגיש הצעות לתוואי חלופי.

את הצו הוציא המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט אליהו מצא, לאחר שהתברר, כי תצהירי המדינה, באשר להיקפי הפגיעה במטעיהם של תושבי הכפר, היו שגויים. את האגודה ייצג עו"ד רונית רובינסון.

האגודה לזכויות האזרח טענה כי העבודות לבניית הגדר באזר זה עתידות להביא לעקירתם של 77 עצי פרי השייכים לתושבי הכפר, ולא כטענת המדינה שהצהירה על עקירת 30 עצים בלבד.

עו"ד רובינסון ציינה בבקשתה לצו הביניים, כי הטעויות הרבות שנפלו בנתוני המדינה באשר לתוואי הגדר באזור הכפר בודרוס, גם בשלבים קודמים של העבודות במקום, מעידות על זלזול בתושבי הכפר ובזכויותיהם.

כתבנו מציין כי בניגוד לנאמר בהודעת האגודה על כך שתושבי הכפר ניהלו מאבק אזרחי בלתי אלים, במקום היו לא מעט התנגשויות בין תושבים ופעילי השמאל הקיצוני לבין כוחות הביטחון.
לפני כחודש נפצע אף שוטר מג"ב מאבן שהושלכה לעברו סמוך לכפר. הכוחות נאלצו לפזר את המפגינים שהפריעו לעבודות בניית הגדר, באמצעות רימוני עשן וכדורי גומי.