"כעת יש להם 40 ימי אבל ועוד 60 יום עד הבחירות כדי להתכונן ולהתארגן לבחירות. במהלך תקופה זו ינסו הכוחות והארגונים ברשות להגיע להסכמים ולגבש הסכמות. ערפאת ריכז בידו סמכויות חשובות רבות: יו"ר הרשות, יו"ר הפתח,אחראי על מנגנוני הבטחון ויו"ר הועד הפועל של אש"ף. הסמכויות יבוזרו כעת בין אישים וגופים שונים. תמונת המצב ברשות הפלסטינית תשתנה".

עוד אמר זקן כי רבים ברשות ירצו להוכיח בתקופה זו כי הם מסוגלים להנהיג את הפתח' והחברה הפלסטינית לכיוון טוב של הישגים, וזה יתבטא ביתר פתיחות מצידם למשא ומתן. לגבי דברי פארוק קדומי על הידברות עם ישראל, אמר זקן כי קדומי נמצא בעמדה זניחה בפוליטיקה הפלסטינית לכן דבריו אינם משמעותיים.

"לפי התקשורת הפלסטינית יוכתר אבו מאזן לראש הרשות. אם הוא ייבחר ויצליח לקדם את המדיניות עליה הצהיר בעבר, יש תקווה לשיפור". לגבי הארגונים הקיצוניים אמר:"הדברים שהם אומרים כעת נובעים מהעובדה שזו אווירת טרום בחירות. הם רוצים להשיג כמה שיותר במו"מ. זו תקופת בחירות לכן יש להסתכל על דברים בצורה שונה. קשה להעריך מה יקרה שם בהמשך".