השר צחי הנגבי, שמנהל התמודדות עם עוזי לנדאו על תפקיד יושב-ראש מרכז הליכוד, אומר כי טועים אלה המציגים אותה כהתמודדות על תוכנית ההינתקות.

לדברי הנגבי, החלטת משאל המתפקדים בסוגיית ההתנתקות שרירה וקיימת והיא זו שתדריך גם אותו. לשאלת חגי סגל ביומן הצהריים של ערוץ 7 אמר הנגבי כי במידת הצורך הוא אף יהיה מוכן להתעמת עם ראש הממשלה בסוגיה זו. "אני לא מחוייב לראש הממשלה, אלא רק בדברים שבסמכותו, והדברים האידיאולוגיים אינם בסמכותו".

הנגבי עקץ את בנימין נתניהו, שהודיע לפני שבוע על חזרתו בו מתמיכתו בהינתקות, ואמר שהוא עוד לא ראה את נתניהו נותן ביטוי לעמדתו זו בפורומים מחייבים.

הנגבי הביע בדבריו הסתייגות מדברי ראש הממשלה שרון אותם אמר אתמול נגד מתנגדיו בליכוד. "אני לא מבין על מה הוא מדבר", אמר הנגבי בהתייחסו להאשמות ראש הממשלה על הסתה ואיומים כלפי חברי כנסת מהליכוד.

בהתייחסו למתנגדי שרון אמר כי הוא רואה בעוזי לנדאו בשר מבשרה של הליכוד ואינו גורם חיצוני לה, אם כי אסור לו שיהיה ראש המרכז. "בחירתו תביא לקץ תוקפו של מרכז המפלגה כיוון שהוא בעד העברת הכוח לכלל מתפקדי התנועה".

באשר להתמודדותו הצפויה ביום ראשון אמר הנגבי כי אינו זקוק כעת לתמיכת שרון והוא בטוח בניצחונו "בהפרש גדול". את מתנגדיו אנשי חטיבת מנהיגות יהודית הוא מכנה קבוצה חשובה בליכוד "המוסיפים לתנועה ולא גורעים ממנה", קבוצה שעל תמיכתה בעוזי לנדאו החליטה זמן רב לפני המירוץ לבחירות הקרובות.

בתגובה לדברי הנגבי מזכירים אנשי עוזי לנדאו, כי הנגבי תמך בכנסת בתוכנית ההינתקות ועל כן הוא אינו מוסמך עוד לייצג את ערכי הליכוד המסורתיים. (ש)