משרד החקלאות ממשיך במאבקו בארבה ולמרות הריסוס בשטחים נרחבים בדרום הארץ, דיווחים על נחילים חדשים המצפינים, הגיעו מאופקים.

לחדר המצב של משרד החקלאות הגיעו דיווחים על ארבה הפושט על גידולים של שדה תימן וקיבוץ אורים. כמו כן הגיעו החרקים לחבל הבשור, במועצה האזורית אשכול. באזור גידולים חקלאיים רבים.

כתבנו משה פריאל מדווח כי הכמות הגדולה ביותר דווחה מהמושב יבול וכמויות נוספות הגיעו לתלמי יוסף וכן למושב שדה ניצן. חקלאים אליהם הגיע הארבה החלו מרססים באופן עצמאי.

ראש המועצה האזורית אשכול אורי נעמתי סייר באזורים בהם נחת הארבה וציין שהמועצה האזורית אשכול היא אחת מאזורי הגידול המרכזיים של חקלאות מדינת ישראל. בתחום המועצה גדלה כמחצית מכמות תפוחי האדמה של ישראל וכמויות גדולות של ירקות פרחים ופירות.

כתבנו מציין כי הגיעו דיווחים על הגעת נחילי ארבה לעין גדי לאזור המלונות עין בוקק ונוה זוהר בדרום ים המלח.

בשעות הבוקר דווח על המצאותו של הארבה בשטחה של אילת, אך גם על בקשיים לרססו מאחר שמדובר על שטח עירוני מיושב. דיווחים על פשיטת להקות ארבה הגיעו גם מקיבוצי הנגב המערבי באזור כרם שלום.

במשרד החקלאות חוששים מפני מזג אוויר חמים שיעודד את הרבייה של הארבה. מקרה כזה מסוכן ביותר לגידולים החקלאיים, כי אז הופך הארבה ל"זללני" במיוחד.

מספר הטלפון של חדר המצב במשרד החקלאות : 03-9861500.

במשרד הבריאות נערכו כבר בתחילת החודש, ועקבו אחרי התפשטות הארבה. הארבה המפורסם ביותר והנפוץ באזורינו הוא הארבה המדברי. זן זה של ארבה המתרבה באיזור סודן, אך מדי שנה נוהגים נחילי ארבה לפשוט צפונה ומזרחה, ובכך הם מהווים סיכון משמעותי לחקלאות של מדינות האיזור בהעדר חומרי הדברה מתאימים.