נציגי התנועות הוזמנו על ידי חברת הכנסת אורית נוקד, שמשמשת כיו"ר השדולה למען תנועות הנוער בכנסת, על רקע דרישתם להגדלת תקציבם. יצויין כי לישיבה הגיעו חברי כנסת רבים מכל גווני הקשת הפוליטית, חלקם מוועדת הכספים. בישיבה התחייבו הח"כים שיעשו מאמץ להגדת התקציב למטרה זו ב-05'. (תמונה: ארכיון)

במהלך הישיבה פרץ עימות נוקשה בין שרת החינוך ליו"ר ועדת החינוך, ח"כ מלי פולישוק, כאשר באולם ישבו יותר ממאה חניכים, נציגים מכל תנועות הנוער.

שרת החינוך, לימור לבנת, אמרה כי היא תפעל גם כן להגדלת התקציב. עם זאת, ציינה כי אין מנוס מהקיצוצים הרבים שהוטלו על המערכת ו"תגידו תודה שזה נגמר בכך".

בתגובה לדבריה, אמרה ח"כ פולישוק שלא מספיק לדבר ויש תקציב - רק צריך לקבוע עדיפויות.
"צריכים לשבת ולהחליט איך להביא את השינוי אבל את ולא המנכ"לית של משרדך לא מגיעות לישיבות האלה". לבנת התרגזה, ואמרה כי היא חצופה ולא מדברים כך בפניה.

במהלך הישיבה נשאו דברים גם כן, יו"ר מועצת הנוער יניב שגיא ומנכ"לים של התנועות.
נציג הצופים העלה שלושה דוברים במקומו. בהתחלה עלה רכז שבט אתיופי שגדל בתנועה, ילד שנפלט ממסגרות חינוך והתדרדר לסמים, וכיום מדריך ועושה שירות במסגרת הצופים לפני גיוסו לנחל. לאחר מכן דיברה אמא, שיש לה ילד עם תסמונת, חניך בתנועה.

מזכ"ל תנועת עזרא, יהודה פרוידיגר, אמר לכתבנו כי התנועות מבקשות להכפיל את תקציביהן. "תקציב תנועות הנוער קוצץ בשנים האחרונות ביותר מ-18 אחוז וכיום עומד על 36 מיליון שקל לכל תנועות הנוער וזה אומר 100 שקל לחניך בשנה ממשרד החינוך".

לדבריו, תנועות הנוער הדתיות קופחו מעבר לקיצוץ הכללי. "היה תקציב מיוחד שתנועות הנוער היו מקבלות ממשרד הדתות בגלל צורכי הדת. ובגלל בגץ שהוגש בשל כפל תמיכות ביטלו זאת".

מר פרוידיגר הסביר כי משרד הדתות העביר מאז ועד היום כ-2 מיליון לצורכי הדת, ותקציב זה גם קוצץ ונשחק.
אחת הסיבות היא שמשרד החינוך החליט להוסיף גם תנועות חילוניות, והן התחילו פתאום להשתמש בצורכי דת, "כל החבלים במחנות לעירוב והכלים מטעמי כשרות, 20-30 אחוזים הולך לתנועות חילונית".

מזכ"ל עזרא מציין כי במפקד האחרון כל התנועות הדתיות גדלו ללא יוצא מן הכלל בצורה משמעותית, והתקציב לצורכי הדת לא גדל ונשחק בהתאם למספר החניכים שנהנים ממנו. "בתוך כל התיקון של העיוות הכללי הזה צריכים להגדיל את התקציב לצורכי הדת של תנועות הנוער הדתיות", מסכם.