דוד כהן, חולה בניוון השרירים, מייסד ומנהל עמותת "ישראלס" לחקר המחלה אומר "זוהי החלטה אמיצה ונכונה – המדינה ובתי המשפט צריכים לכבד את זכותנו המלאה על גופנו".

שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, מיכה לינדנשטראוס, קיבל החלטה תקדימית המאפשרת לחולה במחלת ניוון השרירים A.L.S לבקש בעתיד להתנתק ממכשירי ההנשמה, בלי שתצטרך לפנות שוב לבית המשפט. הבקשה הוגשה לבית המשפט על ידי בני משפחתה של החולה, בת 54 מחיפה, בהחלטתו התיר השופט לרופאי בית החולים "בני ציון" לנתק את החולה מהמכשירים וזאת לאחר שיקבלו חוות דעת פסיכיאטרית שתאשר שבקשת החולה ניתנה בדעה צלולה.

מחלת ניוון השרירים A.L.S היא מחלה הגורמת לניוון הדרגתי של השרירים, הגורם לאיבוד יכולת התנועה בגפיים, אובדן כושר הדיבור ובשלב הסופי מפסיקות הריאות לתפקד. המחלה גורמת למוות בתוך שנתיים עד ארבע שנים בממוצע. ניתן להאריך את חייו של החולה באמצעות חיבור למכשיר המבצע הנשמה אקטיבית. המחלה אינה פוגעת בשום שלב בכושר השכלי של החולים והם ממשיכים לתקשר עם סביבתם באמצעים שונים.

דוד כהן, המייסד והמנהל של עמותת "ישראלס" לחקר ניוון השרירים A.L.S סבור שהחלטת השופט לינדנשטראוס היא החלטה אמיצה ונכונה. דוד כהן, שחלה במחלת ניוון השרירים לפני כשנה וחצי, טוען שיש לתת לכל חולה את החופש להחליט בכל שלב האם להאריך את חייו באופן יזום או להפסיקם.

"אני עצמי אסרב בבוא הזמן להתחבר למכונת ההנשמה, אלא אם כן תהיה החלטה של שופט שבכל רגע שארצה אוכל להחליט להתנתק ממנה. אני מוותר על זכותי להאריך את חיי, אם המשמעות היא שאהפוך לאסיר בתוך גופי" כתב דוד כהן. "יש לקוות שפרקליטות המדינה תמנע מלערער על ההחלטה ותכבד את חופש הבחירה שלנו. "

מחלת ניוון השרירים A.L.S היא כיום מחלה חשוכת מרפא. דוד כהן הקים את עמותת "ישראלס" על מנת לאסוף תרומות לצורך הקמת מרכז לחקר הסיבות למחלה ומציאת תרופה בישראל. עד כה אספה העמותה כמיליון שקל מתורמים שונים ובכוונתה להגיע למיליון דולר, שיאפשרו עריכת מחקר מעמיק וארוך טווח בנוגע למחלה. (ש)