הצעירים ביקרו בבית העלמין היהודי בעיר שבו חוללו לא מכבר כמה עשרות מצבות. במקום היה טקס זיכרון והצעירים עסקו בפעולות שיקום.

את הכנס ארגן עמוס חרמון, יו"ר ועדת החינוך של הסוכנות היהודית ומחזיק תיק המלחמה באנטישמיות בהסתדרות הציונית, בשיתוף עם המשרד לענייני תפוצות של השר נתן שרנסקי.

חרמון אמר ל-ynet כי "הסטודנטים הכינו 'תוכנית דו-קיום' מיוחדת, שתשלב סטודנטים יהודים ולא יהודים, אשר יסיירו בבתי הספר ומוסדות החינוך הלא-יהודיים ברחבי פריס ויחלקו ערכה מיוחדת, אשר תחשוף את השקרים ואת הטעויות בנוגע לתפישת היהדות".

"העדויות שנשמעו בכנס מדהימות ומדאיגות", הוסיף מר חרמון, "אין כמעט סטודנט או תלמיד יהודי אחד באירופה, לא משנה מאיזו מדינה, שלא חווה על בשרו אירוע או חוויה בעלי אופי אנטישמי כזה או אחר במהלך השנה האחרונה".