ד"ר אלכס בליי, ראש המחלקה ללימודי ישראל והמזה"ת במכללת יו"ש, אומר כי מאחורי הדחתו "האלגנטית" של הנסיך חמזה, אחיו למחצה בן 25 של המלך, מסתתרים שני סיפורים: אחד מהם ידוע לכולם, ו"על השני לא תשמעו במקום אחר", אומר ד"ר בליי בראיון לערוץ 7.

על פני השטח, לדבריו, סיבת ההדחה היא יציבות שלטונית שהושגה על ידי המלך עבדאללה לאחר 6 שנות שלטון, והיא זו שמאפשרת לו למנוע כעת את קיבוע אחיו למחצה כיורש העצר. עבדאללה מעונין כי בעוד 8 שנים יהיה בנו, חוסיין, יורש העצר החוקי ועד אז ,אפשר להסתדר ללא יורש עצר.

עם זאת, מוסיף בליי, הסיבה עליה אין מדברים, נעוצה בנישואיו של האח למחצה חמזה לנסיכה נור. נור היא נכדתו של הנסיך נאיף, שהיה אחיו של המלך המנוח, טלאל. טלאל מציין בליי, מלך במשך שנה אחת בשנת 1952 ובשל בריאות לקויה וויתר על מלכותו. כשוויתר עשה נאיף כל מאמץ, "אותו בית חוסיין לא ראה בעין יפה", לקבל לעצמו את השלטון ולהיות מלך ירדן.

בליי מסביר כי עד היום נאיף וצאצאיו רואים עצמם טוענים לגיטימיים למלכות ירדן, ולכן עם הלידה הצפויה לזוג חמזה, יורש העצר, ואשתו נור, נכדת נאיף, יהיה תינוק משותף זה בעל הלגיטימציה הגבוהה ביותר בכל בית המלוכה לרשת את המלך.