מצה"ל נמסר כי מצעב מחמוד מראשי החזית העממית בשכם, היה בעיקר אחראי לגיוס מחבלים מתאבדים מהכפרים סביב שכם, ובפעילות אינטנסיבית באוניברסיטת נג'אח בשכם.

מחקירת מחבלים שנשלחו לבצע פיגועי תופת, התברר כי מצעב עאדל הוא שגייסם.
לאחרונה התקבל מידע המעיד כי מצעב היה מודע לתכנון הפיגוע בשוק הכרמל בתל אביב בתאריך י"ז בחשון תשס"ה (01.11.04), אשר תוכנן ובוצע על ידי תשתית החזית העממית בשכם. גורמי הביטחון אומרים כי בימים אלו לקראת 'יום החזית העממית' עמד להוציא פיגוע נוסף בשטחי ישראל.

בתקופה האחרונה פעל מצעב עאדל בתיאום עם בכירי מפקדת 'החזית העממית' הכלואים ביריחו המכוונים מכלאם פעילות טרור ומממנים את פעילי השטח.

מצעב נאדל נעצר עם סייעניו, המוכרים כתומכי החזית העממית, סטודנטים באוניברסיטת נג'אח אשר ניסו להסתיר את זהותו האמיתית. הוא נתפס נושא תעודת זהות מזוייפת, וכשברשותו טלפונים רבים ומסמכים, כרזות ודגלים הקשורים לחזית העממית.

בתאריך י"ז בכסלו תשס"ה (30/11/04), נעצרו בטול-כרם שני מחבלי ג'יהאד איסלאמי בכירים, אחמד אבו דיאב ונימר אבו אל עוף.
מצה"ל נמסר כי אחמד מחמוד מחמד אבו דיאב, תושב מחנה הפליטים טול-כרם, מבוקש מזה זמן רב, עמד מאחורי תכנון וביצוע פיגועים, וייתכן אף שתכנן נוספים בעתיד.

במסגרת פעילותו, עומד אבו דיאב מאחורי גיוס מתאבדים והעברתם לחוליות "הג'יהאד האיסלאמי" שפעלו תחת פיקוחו, רכישת אמצעי לחימה לצורך ביצוע פיגועים, תכנון וביצוע פיגועי ירי, וקשר לפעילי טרור רבים.
אבו דיאב עמד בקשר עם פעילי טרור מארגונים שונים, ופעילי טרור מחוץ לטול-כרם, במטרה להוציא לפועל מפגע חמוש בחגורת נפץ לפיגוע התאבדות.

אלעוף שנעצר היה אמור לצאת ולבצע פיגוע תופת בהכוונתו של אבו דיאב, פיגוע אשר בסופו של דבר לא יצא אל הפועל. בנוסף, עבד אלעוף בבית קפה, דבר אשר סייע להפיכת בית הקפה למקום מפגש עבור המחבלים ותיאומי הפגישות, וכל זאת בהכוונתו של אבו דיאב.