"כל המהלך נעשה בחשיבה דורסנית, וטובה אישית משפחתית", כך אומר הנדל ומוסיף כי "כפי ששרון זרק לפח האשפה ההסטורי כל מיני החלטות דמוקרטיות אין לו בעיה גדולה לתת גם הוראה כזו".

ח"כ הנדל מציין כי בכתבה ב'הארץ' פורסם שאם ייהרגו 10 או 20 איש "'זה יהיה ראוי ושווה', איני משוכנע שלא שמעו את זה בשיחות אוף דה רקורד ואון דה רקורד עם רה"מ", אמר הנדל בראיון לערוץ 7, "מתאים לאופי שלו, כי אין לו א-להים. מהרגע שהוא החליט כי לא יוכל לעצור את המכונה המשטרתית והשיפוטית נגדו בנושא השלמונים של מליוני שקלים, אלא אם כן ילך על מהלכים מדיניים גדולים, ואז לא ירצו לגעת במנהיג המוביל מהלכים מדיניים גדולים, מאותו רגע הכל לדידו כשר ואיש לא יפריע בדרכו. אם יעיזו המתנחלים להפריע ובודאי אם אלפי מתיישבים וחבריהם לא ירצו להעמיס עצמם ואת עצמות ילדיהם בקברים אל המשאיות המפנות, הוא מסוגל לתת הנחיה כזו. כל מי שמכיר את אריק שרון יודע שאני אומר אמת", דברי הנדל.

הנדל מוסיף כי ישנם דברים שאין אומרים אותם משום שאינם פוליטיקלי קורקט, ו"אני גמרתי עם הפוליטיקלי קורקט, אני רוצה להיות ישר ולומר את האמת. אני מאמין ששרון מסוגל ואם לא הוא אזי עומרי בנו או דובי וייסגלס, ידחפו אותו לכך. סביבתו דורסנית והיא תנצל אותו או את זקנתו".

הנדל מביע תקווה כי צה"ל והמשטרה לא ימלאו פקודה שכזו, ובכל מקרה על הרמטכ"ל הוא סומך שלא יתן לדבר כזה להתרחש, אבל "אין לי ספק שזהו אופיו של שרון ואין לו בעיה לעשות דבר שכזה בלי להניד עפעף. איש לא מעיז לומר את הדברים על ראש ממשלה אבל שמעתי את זה מחברי כנסת וחברי מרכז שאמרו לי שאני צודק".

לדבריו, מה שעמד על כף המאזניים בהצבעה בועידת הליכוד אינו ענין פנים ליכודי קטן אלא מדובר על "אחד המהלכים ההסטוריים, הדרמטיים והדורסניים ביותר מאז קום הציונות".

על הליכודניקים לדעת כי הקב"ה זימן להם הזדמנות ובכוחם להכריע. אך "אם הם לא יכריעו רווח והצלה יבואו ממקום אחר. ואיני מוטרד, אבל הם יכולים לעצור תהליך זה".