בראיון לרשת ב' הסביר שר האוצר, כי ביטול הגזירות שתוכננו בתקציב השנה הבאה, התאפשר לאחר שהקיצוצים הקודמים והגידול בהכנסות המדינה, יצרו עודף בתקציב. "שומרים על מסגרת התקציב, שומרים על העקרונות שלנו", דברי השר נתניהו.
השר נתניהו ציין כי הדיאטה במשק מתקדמת בקצב שהאוצר מעוניין בו, והוצאות הממשלה והמגזר הציבורי פוחתות בהדרגה מדי שנה בשנה.
נתניהו הכחיש את הטענות, שההסכם הוא כניעה של האוצר לעמדת ההסתדרות.

יו"ר ההסתדרות: לא התחייבנו לשקט תעשייתי
בתום משא ומתן חשאי בין הצדדים הוסכם, בין השאר, כי האוצר לא יטיל מס על קרנות ההשתלמות של עובדי המגזר הציבורי, לא יוטל מס על פיצוי פיטורים, ולא יוגדל המס על עובדי משמרות בתעשייה.
בתמורה תסכים הסתדרות העובדים לדחות במספר חודשים הן את השלמת תשלום תוספת היוקר (משנה שעברה) לעובדים במגזר הציבורי והן את מתן חלק מדמי ההבראה.

יו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ, אמר בתגובה להסכם: "איש לא ישלה את עצמו ואנחנו נמשיך לעמוד על המשמר". לדבריו, ההסתדרות לא התחייבה בסיכומיה עם האוצר לשקט תעשייתי "והמאבק על עקרונותינו יימשך".

מההסתדרות נמסר כי המרוויחים מההסכם הם כל העובדים והגמלאים במדינת ישראל מהמגזר הפרטי ומהמגזר הציבורי.
המשמעות היא שאלפי שקלים ייכנסו לחשבונות רוב השכירים מהמגזר הציבורי כבר במשכורת הקרובה; מניעת מיסוי ופגיעה בזכויות של בכלל העובדים במשק; מניעת הפגיעה בגמלאים ובחסכון של העובדים; עידוד פריון העבודה בתעשייה; מניעת פגיעה במעסיקים במגזר היצרני.

עוד מסרו כי מדובר בביטול גזירות (מיסוי נוסף) במסגרת חוק ההסדרים בהיקף של 1.270 מיליארד ₪, הקדמת תשלומים בשיעור 1.2 מיליארד ₪ וביטול קיצוץ מתוכנן בשכר של 1.5 מיליארד ₪.