"העניים הם 20 אחוז מאזרחי ישראל, וכשהם צריכים רופא מומחה או תרופות עליהם לוותר על כך. לכן הם לא מקבלים טיפול ונשארים חולים, הם לא נוטלים תרופות, לעיתים מדובר גם בילדים שלא לוקחים אנטיביוטיקה", אמר חבר הכנסת יהלום.

"בנוסף, 30 אחוז מאזרחי ישראל הם שכבת העשירים, ולפי אותו סקר עולה כי הם מבטחים את עצמם בביטוח בריאות פרטי, מלבד הביטוח של קופת החולים וביטוח משלים. זאת כיוון שהם לא סומכים על מערכת הבריאות שלא נותנת להם את מה שהם צריכים. מערכת הבריאות על סף קריסה: לדוגמא- בישראל חיים 10,000 חולי סרטן שצריכים טיפול ברדיותרפיה. המכונים הללו במצב קשה- אין מספיק רופאים, טכנאים ופיזיקאים והמערכות לא מדויקות". יהלום קובע כי הפתרון טמון בשאלת התקציב, כיוון שקיים כח אדם טוב, ידע וחברות תרופות גדולות בישראל. "אבל התרופות החדישות לא ניתנות בסל הבריאות , רופא יכול לרשום אותן אך זה לא יכובד בבית המרקחת. חוק הבריאות הממלכתי, כשנקבע היה כל מעביד צריך לשלם לעובד שלו ביטוח בריאות. כעת זה בוטל והמערכת נמצאת בתת ביטוח של 40 אחוז. אם הממשלה לא תוסיף את כספי הביטוח לתקציב, יגדלו הפערים בין עניים לעשירים, המערכת לא תוכל לשאת את עצמה".

עוד אמר יהלום כי אין עוד אפשרות לערוך ייעולים נוספים במערכת: הוא תיאר למשל, כי באותם מכונים רדיותרפיים, מועסקים רק 15 רופאים, כך שיוצא כי רופא אחד צריך לטפל בכ-700 חולים, וזה עומס שהמערכת לא תוכל לעמוד בו. מקומות נוספים הדורשים תוספת תקציב הם הפגיות, סל התרופות וקודים לקשישים. לדבריו, יש צורך בכמה מאות מיליוני שקלים לשם כך.

"המפד"ל בשעתה עמדה על כך שיוסיפו תקציב לקודים לקשישים. אני מציע למפלגות כמו העבודה, לנהוג בצורה דומה ולדרוש העלאה בכספי הבריאות, ולא תהיה פה רק רפואה פרטית, ונהפוך להיות כמו המדינות הלא מתוקנות".

חבר הכנסת יהלום נדרש גם לעניין הרכבת הקואליציה הנוכחית ואמר כי תכניתה של המפד"ל בפרישתה מהממשלה נכשלה כיוון שחמשת חברי הליכוד קבלו רגליים קרות וחזרו בהם מהצהרתם לפרוש מהממשלה אם לא יתקיים משאל עם. "מעולם לא היה דבר כזה בפוליטיקה, שפוליטיקאי חזר בו תוך 10 ימים מהתחייבות שנשא מול המצלמות, ביחוד שמדובר בהכרעה מדינית גורלית. המפד"ל אמרה כל הזמן שאם היא תצא העבודה תיכנס מיד. כולם לגלגו עלינו, ואמרו שהממשלה תקרוס כשנפרוש. מסתבר שהבסיס לטענותינו היה נכון, והליכוד מכניס את העבודה כי הוא מפחד מבחירות. היום קשה לטרפד את המהלך כי 80 אחוז בכנסת תומכים בהתנתקות, עם אגודה וש"ס המתנדנדת, וחברי הליכוד שמשתפים פעולה. יש להמשיך לעשות הכל בכנסת כדי לתקוע טריז בגלגלי הממשלה".