ההחלטה לאשר את שלב הבנייה הבא בשכונת הר חומה שבדרום ירושלים, ובו כאלפיים דירות, העלתה את נושא שיווק המכירות של הדירות בשכונה. מסתבר כי המלחמה המתנהלת ביש\"ע בחצי השנה האחרונה גורמת קשיים בשיווק הדירות בשכונת הר חומה.

אלעד כהנא, מנכ\"ל חברת \"הדור הצעיר - פרויקטים לבנייה\", המשווקת דירות בהר חומה, מאשר את הדבר, אך הוא סבור כי מדובר במשבר זמני. כהנא סיפר לערוץ 7: \"אנחנו משווקים בשכונה 72 דירות, ומתוכן נמכרו עד היום 10 דירות. בסך הכל נבנות בהר חומה כיום 2200 יחידות דיור, ומתוכן שווקו עד כה כ 600 דירות. תחילה הייתה התעניינות רבה בדירות, אך עם תחילת המהומות נתהפכה המגמה\". הפתרון הוא סבסוד המחירים. הממשלה הקודמת החליטה לסבסד כל דירה בשכונה בסכום של 80 אלף שקל. לצערנו, הממשלה הנוכחית ביטלה את החוק הזה\".

לגבי השלב השני היוצא עתה לביצוע, אומר כהנא כי השאלה היא כמה קבלנים יגשו למכרז, מה יהיו המחירים, כמה יזכו, וכו\'. \"ירושלים תמיד ידעה עליות ומורדות בנושא נדל\"ן. היא מושפעת תמיד מהשינויים במצב הבטחוני והמדיני\".

\"מחירי הדירות ירדו מאד באחרונה, וכעת הם אטרקטיביים ביותר\", מציע כהנא למתעניינים ברכישת דירות בשכונה. \"זהו מקום נהדר, עם נוף יפה מאד, ובו אוכלוסייה צעירה. מדובר בשכונה שיש לה עתיד\". לדעתו, בסופו של דבר השכונה תיבנה בהיקף מלא, ובטווח הארוך מדובר בהשקעה מוצלחת.