שגריר ישראל במוסקווה נתן מרון סבור כי מאז שנבחר ולדימיר פוטין לנשיא רוסיה חל מהפך חיובי ביחסה של רוסיה לישראל ולקהילה היהודית החיה שם.

בתום ביקורו של ראש הממשלה אריאל שרון במוסקווה, אמר השגריר מרון, כי הנשיא פוטין הוא ידיד אמת של ישראל. \"יש לו יחס חם ואוהד לישראל וגם לנושא היהודי\".

השגריר סיפר כי בשיחה עם ראש הממשלה אמר הנשיא פוטין כי הוא מאמין בישראל חזקה, \"משום שרק ישראל חזקה יכולה לתרום ליציבות במזרח התיכון\".

מרון העריך כי העובדה שמיליון דוברי רוסית מתגוררים בישראל, מוסיפה גם כן ליחס האוהד של פוטין. הרוסים, הוסיף מרון, מקבלים את העמדה הישראלית שאין לנהל משא ומתן תחת אש. באופן כללי יש להם גישה הרבה יותר מאוזנת כלפי המזרח התיכון מבעבר.

\"השינוי הוא כה מהותי, עד ששגרירים של מדינות-ערב באים בטענות על-כך למשרד החוץ הרוסי ואפילו לשר החוץ איוואנוב\", אמר מרון.

בהתייחסו לשליחותו המחודש של השליח הרוסי המיוחד אנדרי ודובין, העריך השגריר מרון, כי השליחות תהיה בעיקר לצורך העברת מסרים בין המנהיגים וכי לא צפויה פריצת-דרך.

לביקור של רה\"מ שרון ברוסיה היה גם היבט כלכלי חשוב ביותר. המפגשים בין משלחת אנשי הכלכלה והעסקים מישראל שהתלוותה לשרון לבין עמיתיהם הרוסים היו מוצלחים וסוכם על הרחבת שיתוף הפעולה הכלכלי.

שר התמ\"ס הרוסי יגיע כבר בחודש אוקטובר לביקור בישראל וכן צפויה בואה של משלחת כלכלית רמת-דרג. השגריר מרון אמר עוד בראיון כי \"הכלכלה הרוסית אמנם עדיין צריכה להשתחרר מכבלי העבר ולהתאים עצמה לשוק החופשי, אך הפוטנציאל קיים. \"אני מאמין שזה יתפתח, רוסיה היא שוק העתיד שלנו\".

ביקורו של ראש הממשלה ברוסיה מהווה שיא בסדרת ביקורים מוצלחים בתשעת החודשים האחרונים, החל מביקור ממלכתי של נשיא המדינה משה קצב, שר החוץ שמעון פרס, השר נתן שרנסקי, מספר חברי-כנסת וכלה בחניכי המכללה לבטחון לאומי. \"בעשרת החודשים האחרונים חלה תפנית\", סיכם שגריר ישראל במוסקווה נתן מרון. \"אם נדע לנצל את חלון ההזדמנויות הזה למסד את היחסים, אנו יכולים להרחיב ולהעמיק את היחסים בצורה בלתי רגילה\". (עתי\"ם)