הרהורים לקראת יום הזיכרוןיחידי
לא צריך מקורות נגד שכמותו. ואעצור בזה.אניוהוא
אם מישהו אחר היה כותב ע"ז הייתי מביא מישהו אחריחידי
עבר עריכה על ידי יחידי בתאריך ב' באייר תשע"ט 00:02
הוא לא העניין כרגע.
עכשיו נתקעתי כי א"א לערוך
נכון הוא כופר וצריך להתרחק ממנו!!!!!איש בלי חזון.אחרונה


בנוסח אחריחידי
יש למישהו מקורות לכך שיהודי שנרצח נחשב לקדוש גם אם הוא חילוני/לא מסר נפשו בפועל אלא נרצח באקראיות/לא בחר בעצמו לקיים את מצוות יישוב הארץ?
לא עיינתי לעומקאריק מהדרום
אבל חשבת אולי על האפשרות שהוא צודק?
חשבתייחידי
קשה מהמציאות, שגם ציבור הירא"ש מעניק יחס של קדושים לכל יהודי שנרצח ע"י גוי בלי קשר לנסיבות.
תראהאריק מהדרום

הרב מיכאל אברהם מעלה את זה בעקבות הספרים שלו העוסקים בבחירה החופשית של האדם (אגב אותם לא קראתי, קראתי רק את "אלוהים משחק בקוביות") אני מניח שהוא רוצה בפוסט זה לבסס טענה אחת או יותר שהביא בספריו (זה גם משתמע מלשון המאמר).

למה זה מפריע לך? ראשית כמה יהודים אתאיסטים אמיתיים יש בעם היהודי? (לא כאלה שמגדירים את עצמם אתאיסטים אלא אתאיסטים ממש?) הערכה היא שמעט מאוד, אבל נניח לכשל "סקוטי אמיתי" הזה לרגע.

מה לך ולחשבונות שמים מי מקבל אזה שכר? מכבדים את נרצחי השואה ואת הרוגי המלחמות עם או בלי המאמר הזה, לא משנה אם יש מקור או לא, ואם אין מקור אז אנחנו המקור, מה הבעיה? מקור בתלמוד, בראשונים או באחרונים לכך? בשביל מה?

יצויין עוד, עד תקופת חתימת התלמוד וקצת אחריה לא היו אתאיסטים כלל בעולם, מתי הופיע החילוני הראשון בעולם זו מחלוקת על הגדרת המושג "חילוני" רבים מייחסים לאריסטו או לשפינוזה להיות החילוני הראשון, אם יש להניח שכבר כמה אנשים בחייו של פיתגורס כבר העלו רעיונות חילוניים, על כל פנים, מאז ועד היום לא היתה ממש לחילונים "הזדמנות" למות על קידוש השם ולכן גם לא ממש יכל להיות מקור לכך, אבל בין כך ובין כך, על מה הויכוח? שאין מקור? אז מה, אנחנו המקור.

 

בדומה לזה כנראה שפוסקי זמננו יצטרכו לכתוב "הלכות חלל" (הפעלת לווינים, גשושיות ועוד) בקרוב, אז אם אין להם מקור מה יעשו? הם יהיו המקור.

מקורות להלכות חלל לא היו עד השנים האחרונותיחידי
מקורות לגבי יהודים שנרצחו עק"ה ישנם, והם ככה"נ אומרים אחרת ממה דאמרי אינשי.

ולא נראה לי שמשנה אם מדובר באתאיסט או ביר"ש לגבי השאלה הזאת, כי גם אצל דתיים מדובר במקרים מאוד נדירים (רועי קליין הי"ד לדוגמא).

מקור יהיה טוב כדי שיתווסף גוון דתי ליום הזה (אם כי אין הכרח שיהיה לו אופי דתי). למרות שנראה לי שאפשר לדבר על הצד של חילול השם הנורא שבמות ישראל על אדמתם. בכל מקרה, גם היום הרוצחים אומרים "לכו ונכחידם מגוי ולא ייזכר שם ישראל עוד". השאלה היא מה עושים עם זה.
לגבי אלו שנהרגו במלחמות אפשר לדבר על הכרת הטוב (בחלק מהמלחמות - יהודים בכל חלקי הארץ, ובחלקן האחר - יהודים באזור שאויים).
מה אתה רוצה לעשות עם זה?אריק מהדרום
או ליתר דיוק: מה אכפת לך?
אם יש להם שכר או לא, אם הם קדושים או לא זה עניינו של הקב"ה, את התפילות נאמר עם או בלי קשר.
מה הנפק"מ בסופו של דבר?
א-ל מלא רחמים אולייחידי
איך ראוי שיספדו הסופדים.

לא באמת דברים קריטיים. יותר חשוב לתחושות הנכונות
באל מלא רחמים מתפללים בגן עדן תהא מנוחתםנאור97
ולפי המאמר שהבאת באמת זה נצרך כי הם לא הרוגי מלכות שאין כל בריה וכו'
אבל "שנהרגו עק"ה"?יחידי
אז ממ"נ יש סתירה בתפילה הזונאור97
אה"ניחידי
גם יהודי דתי שנרצח אינו מהרוגי מלכות ולא "מת על קידוש השם"אגמון החולה

הרי פפוס ולוליאנוס היו בדורו של שמד, ובזמנם נהרגו מאות אלפי יהודים (ועשרות מליונים לפי דרושי חז"ל על תור מלכא וביתר), ורק הם נחשבים להרוגי מלכות שאין כל בריה עומדת במחיצתן.

 

ברור שזו המצאה, לומר שכל חייל שמת במלחמה או נהרג בפיגוע מקבל אוטומטית דרגת קדוש. אבל ברור שיש להם שכר גדול, אם התכוונו לדבר מצוה, שהרי מלחמת הצלת ישראל מיד הצר הבא עליהן זו מלחמת מצוה.

 

זאת בלי התיחסות לזהות המחבר שאינו בכלל שלומי אמוני ישראל, בואו נדון בדברים עצמם ולא במחברם.

הרב מיכאל אברהם מתייחס לזה במאמר.אריק מהדרום


לכן לא שאלתי רק לגבי חילונייחידי
אולי צריך לאמץ את מה שהובא בצעטיל קטן א ולקיים כל הזמן "ונקדשתי" במחשבה, ואם במקרה יזדמן רוצח, תהיה זו מיתה עק"ה.
תודה!
מספרים שבפאתי העיר פינסקאגמון החולה

ראה הרבי מקרלין מחזה תעתועים: קוזאק חמוש מכף רגלו ועד ראשו בורח כל עוד נפשו בו, ורודף אחריו יהודי קטן בעל הדרת זקן, בעודו עושה קולות משונים "ממממ..." "ממממ..." ומצביע באצבע על עצמו. הרבי חייך לעצמו ופנה לדרכו. כשהגיע למקומו, חסידיו שאלוהו אם הבין לפשר הדבר. ענה הרבי: הלא מדובר בבריסקר, שנקלע למארב של פורעים, ומיד ביקש מהם להמתין קמעא והתחיל לברך בקול רועד "ברוך...אתה...אשר...קידשנו...במצוותיו...וצוונו...למות...על...קידוש...השם". הקוזאקים לא ראו משוגע כזה מימיהם ומרוב התמהון עזבו אותו לנפשו, ואילו היהודי מבריסק לא וויתר אלא רדף אחרי אחד מהם על מנת שלא תהיה ברכתו לבטלה בעודו עושה "מממ..." על מנת שלא יהה הפסק בין הברכה למצוה!

ליטוואקעס..יחידי
מבזה תלמיד חכם...בן מערבא


קראתי עכשיו דברים שלא הייתי מודע להםבן מערבא

בדיעבד הייתי נמנע מלהגיב. 

נו נואריק מהדרום

מעניין גם מי נתן לך לקרוא את זה...

אף אחד, לא שאני חייב לך משהובן מערבא

נכנסתי לוויקיפדיה ומשם הגעתי לדברים שהוא כתב. הכרתי אותו לפני שנים רבות בעצכח ואין ספק שהוא עבר שינוי, ממה שהכרתי. זה שאמרתי שהייתי נמנע מלהגיב לא אומר שאני מסכים עם גישה של ״לא צריך מקורות נגד שכמותו״ אני רחוק מזה. ובאופן בסיסי אני מזדהה עם דרישת האמת שלו.

ויקיפדיה אכן כלי נחמדאריק מהדרום

בשביל להכיר אנשים.

לא חושב שרק הםק"ש
בפשטות הגמ' אומרת שאפילו הם, שר"ע וחבריו א"צ לומר. ממילא לפי המדרש שמובא ברש"י הרוגי מלכות הם כל מי שמוסר עצמו, כדי להציל את שאר הציבור מישראל. בפשטות נכלל בזה חייל שיצא לקרב כדי להגן על ישראל.
אבל אה"נ, שלא נכלל מי שנהרג בפיגע.
תשובת חת"סק"ש
עבר עריכה על ידי ק"ש בתאריך י' באייר תשע"ט 17:25
יורה דעה סימן קל"ג
מכנה בפשטות יהודי שנהרג ע"י גוים "איש קדוש", למרות שלא מדובר שמסר עצמו על מצוה וכד'.
תודה רבה!יחידי

ייש"כ

הרמב"ם באיגרת השמדהדרכה
צודקהדרכה
זכיתי לקיים בעצמי את דברי החכם, "משיב דבר בטרם ישמע וגו'"
למה מתפללים עמידה בלחש?תמימלה..?
אני יודעת שיש את הקטע עם חנה שרק שפתיה נעות וכזה אבל מעניין אותי אם יש לכם עוד תשובות....
..אני:)))))

אפילו כשלוחשים ממש בשקט שאפילו האדם עצמו בקושי שומע ה' שומע ומבין.

וזה מזכיר לי את רבי נחמן על קול דממה דקהאני:)))))

שאדם יכול ממש לצעוק ויצא רק קול דממה דקה וזה נחשב צעקה ממש

תפילת חנה היא המקורפ.א.

הנימוקים המרכזיים על פי המסורת וההלכה:

המקור: תפילת חנה

את עצם הדין שצריך להתפלל בלחש הגמרא במסכת ברכות (דף לא עמוד א) לומדת ממה שכתוב אצל חנה (שמואל א' א יג) "וקולה לא ישמע", מכאן שאסור להגביה קולו בתפילתו.

והטעם מבואר שם (דף כד עמוד ב, וברש"י) משום שמי שמשמיע קולו בתפילתו הרי זה מקטני אמנה, כי מראה בזה כאילו אין הקב"ה שומע תפילת לחש.

בגמרא למדו מכאן שבתפילה המרכזית, על האדם להשמיע את המילים לאוזניו בלבד, אך לא לאחרים, כדי לבטא פנימיות ועמידה אינטימית מול בורא עולם.


מניעת בושה לחוטאים

בנוסף, חז"ל הגבילו את גובה הקול בתפילה עד לרמה שאפילו מי שעומד ממש בסמוך למתפלל, לא יוכל לשמוע את מילות התפילה, כדי שלא לבייש מי שבוחר להתוודות בתוך התפילה ולפרט את חטאיו האישיים.  


הטור (או"ח סימן קא) מביא את מחלוקת הראשונים, האם לחש התפילה יכול להישמע לאוזנו של המתפלל או שיש לומר את מילות התפילה בלחש חרישי שאף אינו נשמע למתפלל עצמו, ובהמשך דבריו מביא הטור, כי ענין זה מצוי כבר במחלקת הירושלמי והתוספתא, לשיטת הירושלמי מותר למתפלל להשמיע לאוזנו את מילות התפילה (אך אין להתפלל באופן שאחרים שומעים את דבריו), ולשיטת התוספתא יש להתפלל בלחישה אשר אף איננה נשמעת למתפלל עצמו (כשיטת הזוהר המובאת במגן אברהם או"ח סי' קא סע"ק ג).


להלכה נפסק בשולחן ערוך (או"ח סימן קא סעיף ב) כי יש לבטא את מילות התפילה (שמונה עשרה) באופן ברור וכן יש לומר את מילות התפילה בלחישה, אך אין צורך בלחישה מוחלטת אלא מותר להשמיען לאוזנו (כשיטת הירושלמי ושיטת הרשב"א המובאת בבית יוסף): "ולא יתפלל בליבו לבד אלא מחתך הדברים בשפתיו ומשמיע לאוזנו בלחש…"


הפוסקים (פסקי תשובות סימן קא אות ד) העירו, כי יש לתת את הדעת ולהקפיד על ביטוי מלא של האותיות והמילים שכן בשל הדיבור בלחישה מצוי שהאותיות והמילים אינן ניכרות או שאינן ברורות דיין (ויש לבטא את המילים בשפתיו באופן ברור כפסק השו"ע וכדברי הגמרא במסכת ברכות לא ע"א בענין תפילת חנה).


>> ההבדל בין הלחש לחזרת הש"ץ

התפילה בלחש היא חובת היחיד. לאחר מכן, נאמרת חזרת הש"ץ בקול רם על ידי שליח הציבור. למנהג זה היו שתי מטרות היסטוריות:

- להוציא ידי חובה את מי שאינו יודע להתפלל בעצמו.

- לאפשר אמירת "קדושה" ו"ברכת כהנים", שניתן לומר רק בציבור ובקול.


יישר כחשלג דאשתקדאחרונה
בנוסף יש עניין קבלי שלא יישמע הקול בכלל. לא זוכר את כל המקורות, אבל יש על זה תשובה ב"דברי יצחק" (תשובות הרב כדורי).

אגב, מאידך יש עניין לבטא את האותיות כראוי. החיד"א מדבר על זה בספרו שם הגדולים, נדמה לי בקטע על רבי יצחק סגי נהור.

כי תפילה היא האינטימי שבאינטימיטיפות של אור
ירוקים / כרוב / כרובית / חסה - שאלה חשובה ודחופהשמע בני

שאלה חשובה 

אנחנו מגיעים לאכול אצל משפחה שלא מקפידה על רכישה של ירקות ללא תולעים , הם קונים מהסופר את הרגילים

אשתי בדקה כיצד הם מנקים וזה מה שהם עושים 

1. פטרוזילה / כוסברא - מסתכלת על הצרור בודקת שאין תולעים בעיניים ,לרוב לא שוטפים וישר חותכים ושמים בתבשיל 

2. נענע ושומר - פשווט משתמשים בלי לבדוק - 

3. חסה - יש חסה בקופסה מסודרת אבל לא נקייה מחרקים, הם מביטים לראות שזה לא מתולע ואז משתמשים 

4. כרובית - שוטפים מנקים עם מים , בקערה לפעמים שמים גם מלח, ואז מפרקים לעלי כרובית ואפים בתנור

 

 

האם שאנחנו שם אנחנו יכולים לאכול מהאכול הוא שלפי מה שתיארתי המצב חמור ואין אפשרות לאכול שם ?

 

תודה 

שאל ישירות את הרב שלךאריק מהדרום
אין לי רב ספציפי לשאול, שואל פה אולי יש כאן מישהושמע בני

[שמבין ענין

הנקודה היא שהשאלה הזו ספציפיתאריק מהדרום

מאוד משתנה בין פוסק לפוסק בפרט אם המשפחה עשויה להעלב אז אי אפשר לעזות לך.

אם הם אפילו לא שוטפים זה נשמע בעייתי לאכול שםברגועאחרונה
ממליץ אבל לשאול רב, אפשר באתר ישיבה
אני חושב שיש הרבה מקבילות ביו ספר שמואל למצב כיום:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ז באדר תשפ"ו 19:47

 

 

 

 

ורדיפת שאול את דוד.

 

 

 

דוד זה הציונות הדתית.

 

שאול (שכמובן היה צדיק גמור)  זה הציונות הישנה.

 

כיום נחה עליה רוח ה' רעה והיא משתגעת ומבקשת לרדוף את הציונות הדתית מתוך שגעון רדיפה שהצ"ד תשתלט על המדינה, תוך הפקרת בטחון המדינה לפשיטות פלשתיות.

 

יונתן בן שאול זה ביבי, לוין, יינון מגל ואברי גלעד ודומיהם.

 

כהני נוב זה החרדים.

 

יואב זה נערי הגבעות הקנאים.

 

אבנר זה גנץ אייזנקוט ואנשי המרכז.

 

דואג זה הפרוגרס.

 

הזיפים זה בנט.

 

(לא אומר מי זה נבל הכרמלי, ומי זה אביגיל).

 

מיכל זה הרבנים הליברלים שלא אוהבים את החוצפה של נוער הגבעות ודומיהם.

 

איש בושת זה לפיד.

 

 

 

צריך לזכור שדוד היה "ממלכתי" ולא התפתה לשלוח ידו במשיח ה', גם כשהיתה לו הזדמנות, וגם כשידע שבטחון ישראל יופקר כל עוד שאול שולט ומפנה את מרצו לרדוף את דוד ולא את הפלשתים. 

 


"או יבוא יומו ומת (מזקנה זקן ושבע ימים), או ה' ייגפנו, או במלחמה ירד ונספה" ההזדמנות להחלפת האליטות עוד תקרה מעצמה, ונראה שהשמאל בשגעונו מזרז את גסיסתו בעצמו

 

 

 

 

 

 

תודה. עדיין לא קראתי, בכל מקרה, איןקעלעברימבאר

מה להשוות.

 

כיום השמאל משוגע לחלוטין ואיבד את שפיות דעתו, ואחוז אמוק לרדוף את הציונות הדתית בכל דרך. ובטוח שהציונות הדתית תתפוס את מקומו ותדיח אותו. בגירוש מגוש קטיף זה לא היה. החלום על פוליטקאי שיצא מחוץ למפדלנקיות שדואגתרק למגזר היה רק חלום באותם ימים.

 

כיום השמאל , כמו שאול , יודע את האמת - הציונו תהדתית עוד ינהיגו את המדינה. הם טועים רק שחושבים שהצ"ד ימרדו בשמאל ולא יהיו ממלכתים. לעולם לא נעשה הפיכה. זה פשוט יקרה לבד.

 

כמו ששאול מת בסוף ודוד החליף אותו.

 

ותהי המלחמה ארכה בין בית שאול ובין בית דוד ודוד הלך וחזק ובית שאול הלכים ודלים.

 שמואל ב ג א

 

 

 

 

 

 

אתה טועה מאוד.אריאל יוסףאחרונה

לא יודע בן כמה אתה וכמה היית מעורב, אבל הנק' הזו היתה נוכחת כבר אז (למשל: הקרבות של פייגלין על ראשות הליכוד) ולכן הרב וסרמן כתב עליה.

כדי לראות "ניצוץ" מהפחד שהיה כבר אז מהמתנחלים, חפש בגוגל "דברים שאי אפשר היה לומר בזמן ההתנתקות".

מה ההבדל בין פנקסי הראיה שיצאו ב8,9 כרכים עד כהצע

לשמונה קבצים שאוגדו בשני כרכים לקבצים מכתבי יד קדשו?

כוונתי בשאלה היא לכל הפחות - אם נכמת לאחוזים, כמה חפיפה יש בינהם בתוכן?

אך כמובן אם משהו יודע להרחיב אשמח לשמוע ..


בשורות טובות.

>>טיפות של אור

מפת כתבי הראי''ה שאינם ערוכים 
 

במבט על - שמונה קבצים זה המחברות מהם נלקטו כמעט כל הפסקאות המחשבתיות בשס הלבן בספרים שנקראים 'אורות ה____'. הם נכתבו בין עליית הרב קוק לארץ למלחמת העולם הראשונה - כשהיחס החיובי של הרב קוק לחילונים כבר הבשיל לחלוטין, ולפני הנסיגה של הרב קוק מכמה עמדות 'פרוגרסיביות' בעקבות מלחמת העולם הראשונה 

 

פנקסי הראיה, קבצים מכתב יד קדשו וכו זה הוצאה של שאר המחברות. עם הרבה חפיפה ביניהם

אגב. מאילו עמדות "מתקדמות" נסוג הרב קוק?קעלעברימבאר
זו תגובה לקוראים אחרים:טיפות של אור
אני לא כאן בשביל ויכוחים. אם מישהו אחר רוצה לדעת אני אשמח לענות ולהפנות לסקירות הרלוונטיות
הוא הקדים אותיצע

אשמח גם לדעת על דוגמא או כמה ..


וממש אפשר לראות זאת בכתבים?

שבהתחלה הוא כתב כך, ולאחר כמה שנים כתב אחרת??

נשמע מרתק.. אשמח להחכים..

ככה:טיפות של אור

בנוגע לחילונים יש סקירה יפה של הרב רחמני בנספח לספר 'לנבוכי הדור'. בהתחלה היה לרב קוק ביטויים מאוד קשים נגדם, אחרי זה זה הצטמצם רק למנהיגים החברתיים שלהם, ועם העליה לארץ התרחש מהפך גמור. הרב קוק עצמו התייחס לזה, וגם הרב צבי יהודה, וזה קיבל את הכינוי 'תורת חו"ל' מול 'תורת ארץ ישראל' (זה לא היה השינוי היחיד שקרה עם העליה לארץ)

 

בסקירה הוא מדבר גם קצת על המהפך השני, בעקבות מלחמת העולם הראשונה. אבל מי שכתב על המהפך השני בהרחבה זה הרב אברהם סתיו. הנה המאמר השיטתי, עם המובאות והניתוח הדקדקני, לצערי באנגלית:

Progressivism and Conservatism in the Thought of Rav Kook - Tradition Online

ויש לו כמה 'תמצותים' בעברית, למשל:

"לא נתפעל מן התרבות האירופית"

(זה שונה מהשינוי הקודם. כבר בחו"ל הרב קוק אימץ בגדול את הרעיונות של הקידמה האירופית, המשיך עם זה בארץ ואולי אפילו ביותר נועזות, ומלחמת העולם גרמה לו לשבר גדול באמונה הזאת)

לא בקיא מספיק. אבל מהתרשמותיקעלעברימבאר

כתבי הרב ביפו משדרים שדר יותר מיסטי-תמים(לא תמים בקטע הנאיבי או טפשי, אלא תמים בקטע הטוב). וכתבי הרב בסאנט גאלן ולונדון יותר שדר שכלי, בוגר, נאבק בבעיות העולם ובנצרות. 

 

זה קצת מזכיר את המדרש על שלמה שכשהיה צעיר כתב את שיר השירים, וכשהתבגר כתב דברי חכמה של משלי.

 

אבל לא ראיתי שינוי מהותי בתוכן. רק בסגנון ובמה הרב מתמקד בו במה שהוא כותב.

 

אבל זה רק התרשמות מסקירה שטחית שלי, לא בדקתי לעומק.

 

לדעתי זה בעיקר מההבדל בין המתיקות של ארץ ישראל בעליית הרב קוק לראשונה, לבין תורת ארץ ישראל בעת שהיתו בחו"ל (שממשיכה להיות תורת ארץ ישראל, כמו שיחזקאל ממשיך לקבל מנבואה בחול כי שרתה עליו בארץ ישראל רוח הקודש) שמקבלת מימד יותר שכלי , בוגר ונלחם בחסרונות העולם.

 

ייתכן שהדבר דומה להבדל בין שנה ראשונה לנישואין לבין זוגיות מבוססת אחרי הרבה שנות עבודה זוגית (למרות שאין לי נסיון בתחום)

אגב, @צעטיפות של אור

בפעם הראשונה שהרב אברהם סתיו כתב על שינוי ספציפי בעמדת הרב קוק בנושא כלשהו עם השנים (יחס לנשים), הלכתי לספריה של הישיבה ופתחתי את כל הקבצים והפנקסים וליקטתי פסקה פסקה כל מקום שהרב קוק התייחס לנשים. וככה הראיתי לו שזה בכלל לא נכון!

ואז הוא ענה לי ושיכנע אותי שהוא דווקא צודק 🙃

הרבה שאלות אחרונות.צע

תרגיש בנח לענות על מה שתרצה/מה שלא מכביד..


מהסוף להתחלה ברשותך.


א. הרב סתיו הצליח לשכנע אותך שחל שינוי ביחס הרב קוק לנשים ע"י שהראה לך מקורות נוספים או שהסביר לך אחרת את תוכן הפסקאות שמצאת? אם ישלך מקור אחד אשמח להפניה.


ב. שאלה צדדית.

איך חיפשת פסקאות של הרב על נשים? לשמונה קבצים ולעין איה יש מפתח. יש גם לפנקסים?


ג. כשביקשתי שתרשום נושא אחד ספציפי שהרב קוק חזר בו אז הנושא שבחרת הוא היחס לחילונות?


ד. אחשוף את בורותי אבל לא נורא, אפשר הסבר ראשוני למה מלחמת העולם הראשונה היא סיבה לשינוי העמדה?


ה. אם הבנתי נכון, הספרים אורות ואורות הקודש וכו מכילים פסקאות שלטענתך בהמשך ימיו הרב קוק חזר בו מחלק מהם?


ו. יש לך 2 פסקאות שמראות את השינוי אחת לפני שחזר בו והשניה אחרי שחזר בו?


תודה גם על מענה חלקי.. 🤗🙌

תשובותטיפות של אור

א. אני אשלח לך בפרטי קישור לדיון שהיה לי איתו (אאוטינג). ב. לא הכרתי אז את המפתחות. פשוט ביליתי את השבת בלעבור על כל הקבצים והפנקסים ג. כן ולא. כלומר כבר תכננתי מה לכתוב לפני ששאלת, ואז כששאלת אמרתי לעצמי 'טוב חילונים זה הדוגמא הכי מובהקת ומקובלת למרות שהיא קשורה רק למהפך הראשון'. ד. נוראות המלחמה גרמו הלם להרבה אנשים. זו 'הקידמה' וזו שכרה? ובמילים של הרב קוק - אורות המלחמה פרק ח ה.  אמת. ו. בהודעה הבאה? 

השלמהטיפות של אור

ו. דוגמא לא פרובוקטיבית, מתוך הנספח של הרב רחמני:
 

למי שאין חוש מיסטי, לעולם לא יבין את הרב קוק.קעלעברימבאר

מי שלא מצליח להבין מה זה קדושת הכוח המדמה שהרב קוק מדבר עליה, ולא מצליח להבין מה זה אומר תובנות מיסטיות בפני עצמן שנובעות מהכוח המדמה.
 

אלא חשיבתו ראציונאלית כמו הרמבם ומשה רבינו.


 

לא יצליח לעולם להבין את חוויתו של הרב קוק, והעובדה שכתביו בארץ נכתבים כהשראה דימויית ולא רק עיון שכלי. ואפילו כתב היד שלו השתנה כשעלה לארץ.


 

זה כמו אדם ללא חוש מוזיקלי שינסה להבין אנשים שנהנים ממוסיקה.


 

כל הנחותיו, במחילה, תהינה שגויות.


 

ראוי שהרציונליסטים יפרשנו רציונליסטים, ושהמיסטיים יפרשנו מיסטיים.


 

בדיוק כמו שמיסטיים לא יצליחו לפרש את הרמבם טוב כי לא מבינים את ההסתכלות שלו על העולם

מסכיםכְּקֶדֶםאחרונה
אבל זה מדבר על שינוי הרב קוק מהגלות לעליה לארץ, לאקעלעברימבאר
מהעליה לארץ למלחמת העולם.

חוץ מזה שבתקופת עין איה וזוימל, הרב הרבה להתעסק הן בעין איה והן במדבר שור בחילוק של הערך העצמי של עם ישראל לבין הערך התועלתי שלו בעולם

כאדם שנולד בארץ ויונקקעלעברימבאר

מקדושת הדימויים שלה.
 

אני לגמרי מבין את המעבר מהסתכלות בחו"ל על המוסר, לסתכלות בארץ על "רוח האומה".


 

אני יכול לנסות להסביר. אבל לא יודע אם אדם ראציונלי יצליח להבין זאת (לא כותב מזלזול אלא מהבנה שלכל אדם יש צורת הסתכלות שונה על העולם)

סעיף ה' הוא מזעזע בעיניינקדימון

לפי זה, כל הבניין שבונים על אורות הוא מעוות במקרה הטוב.

ואיך בכלל יודעים מה כן דעתו ומה לא דעצו בשורה התחתונה?

 

כמו כן, מה ההתייחסות של גדולי התלמידים לעניין הזה? או שהם בכלל לא מקבלים את הקביעה שלך?

כן, מבין את הזעזועטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך כ"ו באדר תשפ"ו 18:04

אני אנסה להציע כמה כיוונים לחשיבה: 
 

• השאלה 'מה הרב קוק אמר' לא בהכרח קריטית. הכתבים שלו הם מקור להשראה, ופתחו שערים טובים ויפים בהרבה תחומים. אבל השאלה החשובה היא פשוט מה נכון ומה ה' רוצה מאיתנו

 

• אם הרב קוק שינה את דעותיו לעיתים, והרצי"ה הלך עוד צעדים קדימה, אפשר לתפוס את תורת הרב קוק כשיטה שצומחת ומתפתחת, ולא סטטית. ואז גם אנחנו יכולים ללכת כמה צעדים קדימה, גם במקומות שהרב קוק לא הלך בהם (דוגמאות אפשריות: הרב שרלו על האומנות, תמר רוס ו'ארמון התורה ממעל לה')

 

• כששאלתי את הרב אברהם סתיו, למה בעצם הרב קוק ניסה להוציא את הכתבים המוקדמים שלו (כמו עין איה ומדבר שור) אם הוא כבר נסוג מחלק מהעמדות שמופיעות שם, הוא ענה: "שאלה טובה. ככלל, הרב קוק לא ייחש לעמדות מחשבתיות תוקף מוחלט אובייקטיבי, אלא אופן שבו אדם מתבונן במציאות או באלוקות בזמן מסוים. אולי זה יכול להסביר מדוע לא נרתע מלפרסם גם עמדות שברגע הפרסום פחות התחבר אליהן"


 

ביחס ל'גדולי התלמידים': כמו שכתבתי, החלוקה בין תורת ארץ ישראל לתורת חול ישנה ומקובלת. ביחס למהפך השני, הרב שגר התנגד לדרך שבה מלמדים את הפיסקאות הראשונות באורות המלחמה, כי הם נכתבו לפני הגילוי של נוראות המלחמה (עליהן מדבר הרב קוק בפסקה ח). והרב רחמני שהזכרתי בתגובות הקודמות נחשב קונצנזוסיאלי, למיטב ידיעתי.


 

אולי מן הראוי להזכיר את דברי הרב אבינר, כשהוא עוד התנגד ללימוד הספר לנבוכי הדור: 'במשך שלושים השנים שעברו מאז שמרן הרב כתב את 'לנבוכי הדור' עד שכתב את שאר הספרים, הוא ודאי למד והתקדם. אם אדם אומר שבמשך שלושים שנה מרן הרב דרך במקום, הוא מחרף ומגדף, תלמידי חכמים אין להם מנוחה לא בעולם הזה ולא בעולם הבא'. אז אם זו טענה עקרונית, לכאורה יש כאן חיזוק לעצם התזה שבודקת תיארוכים של כתבי הרב קוק.. (שזה טכנית לא היה ככ אפשרי עד פרסום הקבצים והפנקסים)

מה שאתה מציע זה הפך המקובל בפועלנקדימון
כי אפילו הרב אבינר תופס ברב קוק "שיטה". אבל לדבריך, כל זמן שלא "ניקו" את הדעות הישנות אז הצגה של שיטת הרב קוק היא מעוותת ביסודה. לכאורה.

ואם נתייחס לכתביו רק כמקורות השראה, לכאורה גם אז ביטלת את הערך. כתבי השראה מבטלים את ה"שיטה", ונמצא שכך או כך אין שיטה ואין סדר והכל הבל.


האם יש מי שטוען דברים כאלה חוץ מאברהם סתיו? פרשנותו כבודה במקומה מונח, אך במחילה, לא מפיו אני חי.

קצת, כמו שכתבתי -טיפות של אור
הרב שגר, הרב רחמני (הוא מדבר על השינוי ביחס לנצרות בעקבות המלחמה)
כלומר הרב אברהם סתיו ניסהקעלעברימבאר

בכוח לטעון שהרב קוק תלמיד הרב שגר.
 

לא מסתדר...

 

זה שהרב סתיו חושב כך,לא אומר שהרב קוק תמך ברלטביזם.

 

עיין ב"למלחמת האמונות והדעות" חד משמעית יש לו עמדה מוצקת על תובנות

קשה להבין כתבים של מישהו אם הפרשן לא הכירקעלעברימבאר

אותו אישית. 

זה כלל גם עין איה?קעלעברימבאר
אגב, לזכרוני רק 5 קבצים נכתבו בין העליה למלחמתקעלעברימבאר
העולם.

3 קבצים נכתבו בסאנט גאלן בשוויץ ובלונדון בעת מלחמת העולם.


קצת מהקובץ השמיני לזכרוני נכתב בירושלים אחרי חזרת הרב קוק ארצה ממלחמת העולם

אל תשתמש במילה "פרוגרסיבי" אלא ב"מתקדם".קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ה באדר תשפ"ו 19:46

(פוצל מכאן - >> - בית המדרש )

 

כיום זו מילה בעברית מוקצה מחמת מיאוס.
 

כמו לומר נאצי על "נאציונאלי"

לא מאמין במשטור הזהטיפות של אור
לא קשור למשטור. אלא למקובלות חברתית של מילה. אניקעלעברימבאר
יכול גם לא להאמין במשטור, לצעוק ברחוב "אני נאצי!" ולהתכוון לכך שאני נאציונאלי.

אבל זה לא ישנה לעוברים ולשבים לחשוב שאני לא נאצי.


כנל אם אני נכנס לישיבה וצועק "אני פרוגרסיבי" ומכוון ל"מתקדם"

פרוגרסיביות זה פשוט 'קדמה' בעבריתטיפות של אור
מדובר ברעיון של שלוש מאות שנה בערך. מטבע הדברים הקדמה מתקדמת, כלומר משתנה. הניסיון לייחד את הערכים הנוכחיים של הקידמה במערב ולטעון שהם שונים מהותית מכל מה שהיה עד עכשיו ולתת להן קונוטציות של השטן בהתגלמותו סטייל הר המור, זה פשוט משטור של השפה ושל השיח. אני לא מאמין בזה
אשרי תמימי דרך. אתה מוזמן לקרואקעלעברימבאר

את דברי מירב מיכאלי, או לסוע לקליפורניה ולהוודע לקוויריות ודומיה.
 

אבל גם אתה יכול לקרוא את ספריו של הרב חיים נבון נגד הפרוגרס ולצאת מהנאיביות המתוקה.


 

הרב נבון לא הר המורניק נכון?

הרב נבון לא מקבל בכלל את הרעיון של קידמהטיפות של אור

כלומר, את זה של שלוש מאות השנה האחרונות - שהעולם עם השנים צועד 'קדימה'

זה כלל לא העניין. קידמה זה דבר מבורך, אבלקעלעברימבאר
לא כל שינוי הוא טוב.

גם הנאצים נחשבו שינוי וקדמה בשעתם.


כל ערעור מוסעמות המשפחה והזוגיות. והערעןר על רעיון המגדריות, הוא רעה חולה. והקדר בינה לבין הקדמה, זה כמו הקשר בין הקדמה לבין הסמים

אז זה לא הרב נבוןטיפות של אור
אני לא חושב שהרב נבון לא טוען שהעולם מוסריקעלעברימבאר
יותר מלפני 300 שנה. אלא שלא כל דבר שמתפתח אז בהכרח שווה לטוב. אלא מצריך לבחון אותו.

אני לא רואה שהרב נבון לובש שטריימל ומתנהג כמו הבעשט בערבןת אוקראינה

אז זה כי לא קראת אותו 🤷‍♂️טיפות של אור
לא קראתי. שמעתי אבל כמה הרצאות שלו על זהקעלעברימבאר
באסה לך 🤷‍♂️טיפות של אור
בכל מקרה הר המור לא נגד קידמה ולא נגד המודרניזם,קעלעברימבאר
אלא נגד הפוסטמוגרניזם והמגמה המכונה (בטעות או לא) בשם "פרוגרס".

אין לי מושג איך צריך לקרוא לה, פרוגרס זרובבל או מוישה. אבל היא קיימת ורעה

אני אומר לטובתך. אםקעלעברימבאר
תכנס לישיבה, תצעק אני פרוגרסיבי ותתקל במבטים, אל תאמר שלא הזהרתי אותך קודם😉
אבל הרב נבון גם מתייחס בספריוקעלעברימבאר

לתופעות הספציפיות של פירוק משפחה זוגיות ומגדר.
 

אתה סובר שהן טובות?


 

או שאתה סובר שהרב נבון בור או שקרן?


 

ואם אתה לא מאמין לו. תקרא את מירב מיכאלי, או שתסע לקליפורניה

היית יכול לכתוב:טיפות של אור

'מעניין ממש! תוכל להפנות למאמרים או לספרים הרלוונטיים שלו?'
 

ממש הזדמנות להחכים. אבל העדפת שלא, ולי אין עניין בוויכוחים 🤷‍♂️

אני קורא מספיק פוסטים שלו, אניקעלעברימבאר
לא צריך את הספרים.

בכל מקרה זה מן הסתם


"מכים שורש"


ו"תתישנו"


צדקתי?

אבל צודק. מחילה על התקיפות קעלעברימבאר
הרב נבון טוען שהפרוגרס הואקעלעברימבאר
מרקסיסטי בשורשו, וכלל לא ליברלי
כמדומני הוא חולק על העיקרון כתפיסת עולםנקדימון
ולאו דווקא על המתרחש בפרקי זמן שונים. לבושתי, אני לא זוכר אם סיימתי את סיפרו "תתיישנו".

למיטב זכרוני הוא לא חולק שיש קידמה בשנים האחרונות, אלא שהוא טוען שהיא לא מובטחת, לא הכרחית, ויכולה להפוך כיוון בשבריר שניה במונחים היסטוריים.

להבנתיטיפות של אור

הוא אומר שהעולם בכלל לא מתקדם לשום מקום. הוא פשוט משתנה מדי פעם. חלק מהשינויים טובים וחלק רעים
 

רק בגיזרה הטכנולוגית הוא מודה שיש התקדמות (כי הידע נצבר, באמצעות נוסחאות), וגם שם זה לא חוק טבע, וגם בטכנולוגיה יכולה להיות עצירה (שאולי כבר התחילה) או אפילו נסיגה (כמו בנפילת האימפריה הרומית)


 

אבל בנוגע לשירשור, לזכרוני לכל אורך הספר הוא לגמרי אומר שהקידמה(=הפרוגרס) זה רעיון של 300 שנה, ונגדו הוא יוצא 

זה לא עניין של מישטור במקרה הזהנקדימון

בפועל בעולם המערבי בכלל, וגם בארץ הקודש שלנו, כשאומרים "פרוגרסיבי" המילה מסמנת בדווקא סוג מסוים של רעיונות ותפיסות עולם. אתה כמובן יכול להשתמש באיזו מילה שבא לך, אבל אם אתה רוצה שיבינו אותך אז אתה צריך לקחת את השומעים בחשבון. אני למשל ממש הרמתי גבה כשראיתי שכתבת על הדעות ה"פרוגרסיביות" של הרב קוק ועד עכשיו אין לי מושג למה אתה מתכוון.

 

זה מזכיר לי מקרה הפוך שבו השתמשתי במילה קומונר כדי לתאר את הקומונר בסניף, ואישה יוצאת ברית המועצות ממש אסרה להשתמש כי זה אומר קומוניזם. כמובן זה מגוחך כי ברור שכשאומרים כאן בארץ "קומונר" אז כולם חושבים על ראש הסניף ולא על הקונטקסט הקומוניסטי (גם אם זה נשאב ממנו). המסקנה זהה: השומעים הם דבר שיש לקחת בחשבון כשרוצים שיבינו אותנו. פיתרון ביניים יהיה כמובן להסביר מה בדיוק הכוונה שלך במילה המסויימת ואז להמשיך.

אני חושב שהשימוש הזה נמצא בעיקרטיפות של אור

בציבור הדתי לאומי, ואולי אפילו רק באגפים מסויימים בתוכו. ולדעתי הוא לגמרי תוצאה של השפעה מכוונת על השיח

אני חושב שערוץ 14 גם עושים בזה שימושנקדימון

מה שמגדיל את התפוצה בציבור שמבקר את תרבות ה"פרוגרס". ולתחושתי, בכל מקום שתהיה בו ביקורת תרבות המונח יישמע.
 

יש מי שיימנעו משימוש בביטוי כי הוא עם קונוטציה שלילית שהם לא מוכנים להזין.

נגיד ככהטיפות של אור

אני חושב שבאנגלית (וצרפתית) אין שתי מילים שונות לקידמה ולפרוגרס. זה פשוט אומר מתקדם, גם בהקשרים טכניים לגמרי (למשל מחלה פרוגרסיבית זה מחלה שמחמירה עם הזמן)
 

המחנות בארצות הברית הם 'שמרנים' מול 'מתקדמים', כשנקודות הוויכוח ביניהם משתנות עם הזמן. כלומר, אני חושב שזו הקונוטציה של המילים האלו אצלם בעצמם

בארהב אני חושב שהפרוגרס טרמינולוגית מתחלקקעלעברימבאראחרונה

לתת הנושאים שלהם יש מושגים בפני עצמם : "פוסטמודרניזם" , "להטביזם" "קוויריות" "פוליאמוריה" "מרקסיזם חברתי" "פמיניזם רדיקלי" "ביקורת המשפחה" "ווק" 

אז איך קוראים לו מחוץ לציבור הדת"לי? קוויריות?ווק?קעלעברימבאר

פוסטמודרנה? מה זה משנה מה שמו?

 

אגב אני יודע בוודאות שגם ראשת ממשלת איטליה בעבר קראה לתנועה זאת בשם "פרוגרס" בהתנגדותה אליה.

 

עיין בערך ויקיפדיה פרוגרסיביות בתת נושא "במאה ה21":

 

פרוגרסיביזם – ויקיפדיה

 

ובויקיפדיה באנגלית:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Progressivism

אני להפך. ברור לי שהבנתי שהכוונה דעות "מתקדמות"ולאקעלעברימבאר

פרוגרס של היום.

 

רק הערתי הערה טרמינולוגית

אגב,קעלעברימבאר

אני בעד שאת present progressive בלימודי אנגלית, יהפכו ל present kavnikive

כיסוי ראש בעת ברכהימח שם עראפת
להצמיד את הראש לחפץ- למשל לקיר, נחשב כיסוי?
שאלה יפהנפש חיה.
ציפיתי לקבל תשובה יפהימח שם עראפת
אבל גם מחמאה זה נחמד, חן חן לך
ההשערה שלי היא שזה לא נחשב כיסוי, אבל מעניין לראותנפש חיה.

מה באמת התשובה לזה.

ההשערה שלי היא שזה גם ככה דרבנןימח שם עראפת
ומאחר ורבנן לא קבעו גדר ברור לכיסוי ראש(לפחות לא ידוע לי על כזה) זה ספק דרבנן לקולא ושרי
ידוע לי שכסר"ש צריך לכסות את רוב הראשנפש חיה.

לפחות לדיעה הזאת. 
 

מכוסה - מסתמא  ע"י כיסוי אחר


 

וממילא ייתכן שקיר לא יכול להיחשב ככזה. 

אין בזה שם כיסוי בכללנקדימון

אם אתה נשען על הקיר עם הבטן זה נחשב כאילו שמת שמיכה? להצמיד את הראש לקיר זה להשעין אותו, לא לכסות אותו.


וראיתי ציטוט מעניין אצל הרב מלמד בהלכות כיפה לאחר שמביא את 3 השיטות בגודל הכיפה:

"יש להוסיף, שגם לדעה המקילה כיסוי הראש צריך להיות ניכר, ולכן אי אפשר לקיים את המצווה בפאה נוכרית או בכיפה שנראית כמו שיער (עולת תמיד ב, ה, עטרת זקנים, מ”ב ב, יב)."

לא יודעטיפות של אוראחרונה

אבל עיין באורח חיים סימן רו סעיף ג ('אבל אשה' וכו'), ויש לחלק

 

זה מזכיר לי שפעם שאלו את הרב נבנצל: לפי הפוסקים שאומרים שצריך בתחנון לשים בגד או משהו בין היד לפנים, האם שעון מספיק?

והוא ענה: כן, אם זה שעון קיר..


 

 

הלכות מזוזה…סיעתא דשמייא1

קראתי את הכתבה בשבע:

מצוות המזוזה: סגולת השמירה ודיני הקביעה

נראה לי שזה לא מסתדר עם מה שכתב הרמב"ם במשנה תורה:

" מנהג פשוט שכותבים על המזוזה מבחוץ כנגד הריוח שבין פרשה לפרשה שדי ואין בזה הפסד לפי שהוא מבחוץ אבל אלו שכותבין מבפנים שמות המלאכים או שמות קדושים או פסוק או חותמות הרי הן בכלל מי שאין להם חלק לעולם הבא שאלו הטפשים לא די להם שבטלו המצוה אלא שעשו מצוה גדולה שהיא יחוד השם של הקדוש ברוך הוא ואהבתו ועבודתו כאילו הוא קמיע של הניית עצמן כמו שעלה על לבם הסכל שזהו דבר המהנה בהבלי העולם."

מה דעת אנשי הפורום?

זה מחזק את הטענה ש…סיעתא דשמייא1
מצוות מזוזה היא מצוות עשה. "וכתבתם על מזוזות ביתיך" וזהו. שמירת הבית זה יהיה בהכרח תוצאה של קיום ההמצווה ולא ההפך.
הרעיון שמצוות מזוזה מבטאת שד' שומר עלינוהסטורי
משמע בפסוקים כפי שציין הרב מלמד ומוזכר באין ספור מקומות בדברי חז"ל. קשה לקבל שהרמב"ם חולק על זה.

בפשטות דברי ההביקורת של הרמב"ם מתייחסים למנהג שהוא מזכיר, שכנראה היה קיים בזמנו להוסיף שמות מלאכים וכד', דבר שאין בו מצווה כלל. מה שהופך בתפיסה של האנשים את המזוזה, ממצוה אלוקית שגם מבטאת שד' שומר עלינו לסוג של קמע.

גם עצם התפיסה שמזוזה בעקרה…סיעתא דשמייא1

"שומרת דלתות ישראל" זה טעות.

כשנכנסים ויוצאים מהדלת ומחזיקים בתפיסה כזאת ולא בתפיסה של קיום מצוות עשה מהתורה "וכתבתם על מזוזות ביתך", טועים .

הכתבה שמה דגש על ההגנה והשמירה וזה מטעה.

מסכת עבודה זרה, דף יא, עמוד אנקדימון

אונקלוס בן קלונימוס התגייר. שלח הקיסר גדוד של רומאים אחריו] לתופסו ולהביאו אליו...  

 

חזר הקיסר ושלח גדוד אחר אחרי אונקלוס, להביאו. אמר להם [הקיסר]: אל תדברו איתו דבר. כאשר תפסו אותו והלכו, ראה מזוזה שמונחת על הפתח,  הניח ידו עליה ואמר להם: מהו זה? אמרו לו: אמור לנו אתה.

 

אמר להם: מנהגו של עולם, מלך בשר ודם יושב מבפנים בארמון, ועבדיו משמרים אותו מבחוץ, ואילו הקדוש ברוך הוא, עבדיו (בני ישראל) נמצאים מבפנים בבתיהם והוא משמרן מבחוץ, שנאמר: "ה' ישמר צאתך ובואך מעתה ועד עולם" (תהלים קכא, ח), התגיירו גם הם. 

 

אבל זה לא העיקר!גבר יהודי
זה התוצאה שקורה לבן אדם יסורים….סיעתא דשמייא1
… במקום לפשפש במעשיו רבנים אומרים לו לבדוק את המזוזה.
לא מכיר אף רב שאומר דבר כזהנקדימון
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב באדר תשפ"ו 10:19

"במקום"?!

אז תתרחק מרב כזה, ואל תכלילנקדימון
מה כתבתי:....סיעתא דשמייא1
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב באדר תשפ"ו 10:19

….." הכתבה שמה דגש על ההגנה והשמירה וזה מטעה."

מה הגבת?: ציתתה גמרא ממסכת עבודה זרה שמדגישה את ענין ההגנה והשמירה כדי להמעיט את הרעיון שאני הדגשתי. רק כאשר יהודי יקר הזכיר לך שזה לא העיקר( ממש כמו שאני טענתי) ----- כתבת שלא טענת שזה העיקר.

לידיעתך כמעט כל יראי השמים ששאלתי בניהם גם רבנים ענו לשאלתי בנושא ישר שתפקיד המזוזה הוא שמירה והגנה .

הם התעלמו בכלל מקיום מצוות עשה מדאורייתא שאנחנו קוראים אותה פעמיים ביום לפחות.

המאמר מדבר על סגולהנקדימון
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב באדר תשפ"ו 13:20

והמקור לזה מפורש בגמרא. -----

שמירת הבית היא לא עיקר המזוזה כמו שגשם בעיתו הוא לא עיקר שמירת המצוות - זה לא סותר את הסגולה או את הקביעה התורתית בנושא.

 

אף רב לא אומר שבדיקת מזוזה זה "במקום" פישפוש במעשים. ואם מצאת רב כזה, אל תכליל ותתרחק ממנו.
 

------

העריכה לא שנתה כלוםסיעתא דשמייא1אחרונה
לא אמרתי שזה העיקרנקדימון
אבל זו גמרא מפורשת - והרמבם בוודאי ידע גם אותה. ולכן, אם מישהו חושב שהרמבם לא מקבל את זה, כנראה לא הבין את הרמבם.

אולי יעניין אותך