רעיונות לתשעת הימיםחרדית צעירה
דחוף!!
צריכים רעיונות עבור ארוחות לתשעת הימים.
בינתיים חשבתי על:
שקשוקה עם לחמניות
דג מרוקאי בתנור, ובתחתית התבנית שמה גם מלא תפו"א ובטטה.
דג שניצל בפירורים (סלמון/מושט) בתנור.
קציצות טונה.

מה עוד?
ספגטי, אורז פרווה, פשטידותנסיכה 100
אבל מה כמנה עיקרית?חרדית צעירה
אם את מגישה קטניות או חלבונים זה תחליף לבשר כמנה עיקרית..נסיכה 100
פלאפל, מוקפץ ירקות
לביבות
בטטה/ תפוח אדמה בתנור
יש המון וראיציותג'נדס
לקציצות עדשים. זה בריא וטעים מאוד.
קציצות ירקות,קציצות בורגול,קוסקוס עם דגים,בורגול עם מוקפציםמעין אהבה
מרקים למינהם
קציצות לחם וירקות

פשטידה וליד- אורז בורגול פתיתים
תפוחי אדמה בתנור או בסיר
פירה
מרק עגבניות ואורז
תבשיל קטניות עם קוסקוס או אורז
ט-ב-ע-ו-לרק להיום


הרבה בצל מטוגן, פפריקה כורכום ומלחבטהובן

עליהם אורז ומים וכשרותח מוסיפים פיסות נקניקיות מופשרות ומבשלים עד שהאורז רך

מג'דרהת.מ.
רוטב עגבניות עם עדשים כתומות (מתאים לפסטה אורז וכו'..)
חביתה עם נקנקיות טבעול
שווארמה צמחונית
טופו בכל מיני צורות
להתחתן עם ספרדי איכה
רוטב עגבניות עם טונה מעל הפסטה.
קציצות דגים.

טבעול הולך? נראלי הכי קל.

ירקות באלף וריאציות.
פלאפל
ספרדים אוכלים בשרי רק עד ר"ח כולל....יעל מהדרום
תלוי במנהג, יש גם שבוע שחל בו.סתם 1...
לעניין בשרי אני יודעת שזה לא קשור לשבוע שחל בויעל מהדרום
לק"י

למרות שכנראה שיש ספרדים כאלה.
אם אני זוכר משרשור בעברסתם 1...
אריק נוהג לא להתקלח כל שלושת השבועות, לא?
ברור! הקיצוניות לצד השני...האשכנזים האלהיעל מהדרום
לק"י

<צ> למי שלא הבין.
אני מכירה מגוון מנהגים....44444
א' אב- כמו אשכנזים
ב' באב
שבוע שחל בו- שלגביו השנה יש 2 מנהגים- שאין בכלל ומהיום.
בוודאי שכןאם+7

והשנה הם גם אוכלים בשר וגם מכבסים עד שבת כי אין שבוע שחל בו.

טוב טוב, המנהג שאני מכירה שספרדים אוכלים בשר רק עד ר"חיעל מהדרום
לק"י

מתנצלת על טעותי הנלוזה.
אשתדל להבא לא להגיד דברים כאלה איומים ונוראים...

(אני ספרדיה. אומנם ג'רבאית, שהמנהגים קצת שונים לפעמים. אבל פה חשבתי שזה כולל).

והניסוח היה חצי בצחוק, אז לא להיעלב ממני..
בטח לא בשלושת השבועות, שרצוי להרבות באהבת חינם.
וואלה! איזו התנצלווווות, היה שווה אם+7

ואני אשכנזיה, כן?

ומקנאה קצת בזה ובספירת העומר, ובקטניות בפסח...

^^^^ קטניות בפסח!!!!שוקולדד ציפס


מה יש בספירת העומר?יעל מהדרום
אצלינו אין מוזיקה/חתונות וכו כ---ל ספירת העומר, אוקי??אם+7


מאחרי פסח עד שבועות?יעל מהדרום
אכן כן!אם+7


טוב...אתם אשכנזים מהמגזימים, לא?יעל מהדרום
לק"י

כי בעלי ייקי מצד האבא, ונוהגים מנהגי אבלות מר"ח אייר עד שבועות.
חחח יש מצב, אבל יש כאלה הרבהאם+7


אשכנזיםשוקולדד ציפס

ושומעים מוסיקה מלג בעומר.

אנחנו ורב חברותיי האשכנזיות

אז גם אצלינו יש ויש...אם+7


ג'רבאים בהחלט מחמירים בעניין הזה..משוטט
ובעוד כמה דברים..
לא כתבתי את זה סתם..איכה
אנחנו אוכלים..
הבנתי.. אז גם בקרב הספרדים יש מנהגים שוניםיעל מהדרום
אבל את לא תימניה?איכה
לק''י זה של תימנים..
לא...היתה לי מורה תימניה (אני ספרדיה ובעלי אשכנזי מצד האבא)יעל מהדרום
ספרדים אוכלים בשר חוץ מהשבוע שחל בו, אוכלים קטניות בפסח -קרן-הפוך
ואחרי זה באים לבקש סליחות מהקב״ה כבר מר״ח אלול...
לעומת אשכנזים שאומרים סליחות רק החל ממוצ״ש לפני ראש השנה ....
מה? טעות יקרה... ספרדים מתאריך ב' אב לא אוכלים בשרלכל זמן ועת
בילקוט יוסף כותבבת 30
שמנהג ירושלים לא לאכול בשר מר''ח אב
אם כבר..עם תימני...*אשתו של בעלי*
עם תמני לא ספרדיהלוי מא
אנחנו לא אוכלים בשרי בתשעת הימים למעט ר"חשוקולד לבן

לא עבד לי להתחתן עם ספרדי

(רק רציתי בזה להגיד שזה לא רק אשכנזים, אלא גם הרבה ספרדים לא אוכלים בשר בתשעת הימים)

אני קולטת שחוץ מדג ומתפו''א ואורז ומרק כתום ובורגול -מעין אהבה
הילדים שלי לא אוהבים כלום אחר

לא פסטה,פתיתים טבעות קציצות ירק או טונה, או עדשים..או שקשוקה..


אז רעיונות לדגים -שלפחות בזה יהיה גיוון..?
דגיםיעל מהדרום
לק"י

אני משתמשת לרוב בפילה אמנון, אבל מניחה שאפשר לגוון.
בסיר- בצל, פטריות ותיבול צהוב. עגבניות, גמבה ובצל, פפריקה (כמו דג מרוקאי).

דג בתנור עם תיבול עדין ושמן (אני שמה מלח ותבלין גריל וכדומה), ומעל לפזר פרורי לחם.

ועוד דג בתנור של ניקי, שאני מגוונת בירקות (פעם היה כתוב לשים בתבנית מים רותחים בצד, היא כנראה שינתה או משהו):
פילה אמנון על מצע ירקות ועשבי תיבול, מעולה! המתכון הזה מומלץ בחום
שניצל מנתחי דג כמו בקלה או סול ממש טעיםבטהובן


תודה לכולםחרדית צעירה
אני רואה שלא נרעב השבוע, רק מקווה שיהיה לי כוח להכין את כל הרעיונות האלו. החופש הזה מתיש...
את האמת אני אוכלת די כרגיל.....44444
ברגיל אני אוכלת בחלק מהימים עוף ובחלק דג. בתשעת הימים אני אוכלת רק דג.
אפשר לשלב עם קטניות, למשל,מדג- מרק עדשים או דג+ נג-דרה.
האמת שבמילא אני אוכלת כמה ימים אותו דבר אז לא כזה סיפור....
קציצות ירקחדשה1
קוסקוס פרווה
דג מטוגן
קציצות דגים
פוקצה שקשוקה
פריקסה
פיצות
מוקרמים /סלטים
פריקסה עם מילוי תפוא וביצים וחריף וזה....חסוי ממש

ליקוק

חחחחדשה1
חחח מתה עלזה..
ולימון כבוששש
נראה טוב. בבקשה מתכון.מוריה
תודה.
לא מכיניםשוקולדד ציפס

מניחה שזה לא רלוונטי כשיש ילדים

אבל בעלי רוצה שאני לא אכין

אחרת הוא אומר שזה נהיה שבוע של חגיגות

מה כן?

מפשירים פיתות, קצת טבעול, סנדוויץ'

 

שימורים: טונה, מקרל וסרדינים.

מושכים איכשהו...

 

תכלס... אהבתי את הגישהחדשה1
והוא צודק.
נכוןבת של השם

גם לא כ"כ מבינה את כל הטררם שעושים סביב זה..סה"כ שבוע בלי בשרי.. מה עושים הצמחונים ברגיל?

תלוי מה מכינים...פיצות כל יום, או קציצות עדשיםיעל מהדרום
לק"י

אבל הגישה נכונה בעיני.
גישה נכונהחרדית צעירה
אבל אנחנו לא אוהבים אוכל מתועש. אנחנו אוכלים ארוחה מבושלת בשרית כל ערב וצריכה תחליף. אני לא רוצה שזה יהפוך לפסטיבל מסיבות של מוקרמים לזניות ובלינצ'ס כמו בחנוכה...
גם אני- כמוךמנסה לעזור

גישה נכונה בהחלט אבל אנחנו לא אוכלים טבעול וקשקושים.

משתדלים שהאוכל יהיה ביתי.

מצרפת למטה רעיונות...

פסטה ברוטב לבן.מוריה
פיצה.
קציצות ברוטב.
סלט פסטה עם טונהיעל מהדרום
לשניצל דג כדאי דג סול. זה מעולה!אלף מחשבות


מה המתכון של הדג מרוקאי בתנור?.מותק 27
אשמח לקבל
דג מרוקאיחרדית צעירה
1 ק"ג דג
2 פלפל אדום
1 עגבניה
2 שיני שום
1 פלפל קטן חריף
כוסברה טריה
לרוטב:
1/3 כוס שמן
1/4 כוס מים
1 כף מלח
2-3 כפות פפריקה
1 כפית כמון

לזרות על הדג מלח ומיץ לימון ולהשרות חצי שעה. לשטוף היטב.
להניח בסיר את הירקות ומעליהם את הדג, חוץ מקצת כוסברה.
לערבב את החומרים של הרוטב ולצקת על הדג.
לפזר כוסברה שנשאר.
לבשל חצי שעה. ניתן גם לאפות שעה מכוסה ו15 דקות גלוי.

כשאני לא רוצה להכין תוספות נוספות (הולך מצוין עם פירה) אני חותכת גם תפו"א ובטטה. אבל צריך לאפות לשעתיים.
תודה 😋😋מותק 27
היי ,כמה רעיונותמשיח NOW

מרקים סמיכים אבל קלילים לקיץ ,

כמו מרק ירוק על בסיס ברוקולי , בטטה , קישואים -אפשר להוסיף שמנת חמוצה מוסיף ממש.

 

תבשיל ,ברוקולי עם ניתחוני סלמון מוקפץ במחבת ,אפשר להוסיף קצת שומשום , ורוטב טריאקי או צ'ילי או סויה.

 

טופו מוקפץ עם בצל ותבלינים , על מצע פירה - ממש מרגיש כמו שווארמה עם פירה.

 

כל דג , לקמח מעט לתבול בביצה ופירורי לחם ולתת טיגון קל -שניצלים ממש טעימים ,אפשר גם לאפות בתנור.

 

שקשוקות עם תוספות , להוסיף למשל , קוביות חציל , או בולגרית , קוביות גבינת חלומי , פטריות טריות  ,עלי בזיליקום 

תוספות שממש ישדרגו את מנת השקשוקה המסורתית ליקוק

 

אפשר לעשות ירקות בתנור עם תיבול שמן זית ושום - לצד תוספת בריאה -קינואה , כוסמת , אורז בר .

 

תפו"א מוקרמים בתנור - לבשל מעט תפוחי אדם שלמים שחצינו חריץ קטן , להוציא לקרר מעט להכניס בחריץ , חמאה , גבינת מוצרלה ,בולגרית , אפשר להוסיף פטריות/זיתי קלמטה ועלה בזיליקום - לעטוף בנייר כסף ולתנור ל20 דק' על 180 מעלות..

 

אפשר פשטידות 

 

עלי סיגר ממולאים במילואים פרווה למשל :

פטריות , כרוב ,בצל ותבלינים

כוסמת , בצל ופטריות

ביצה קשה עם בצל ירוק מאודה

כרוב וגזר מאודים 

וכל דבר שבא אפשר פשוט לגלגל לסיגר ולאפות או לטגן.

 

והיד עוד נטויה קורץ

הכנתי היום מוקפץ עם ירקות עם פסטה ביסליadar
ונקניקיות פרווה של טבעול
הכנתי ניוקי ביתי. יצא נחמדנחשון מהרחברון
למרות שאנחנו אוכלים בשר
כמה רעיונות שלי:מנסה לעזור


לחמניות/ מאפינס גבינה וזיתיםמנסה לעזור

לחמניות גבינה טעימות (מאודJ) וקלות להכנה!

 

המצרכים:

 

  • 200 גר' חמאה רכה
  • 3.5 כוסות קמח (אפשר גם מלא או כוסמין אם רוצים)
  • כפית אבקת אפייה
  • גביע קוטג' (250 גר')
  • גביע שמנת חמוצה (200 גר')
  • 250 גר' גבינה מלוחה (בולגרית, צפתית או מלוחה רגילה)
  • 2 ביצים
  • 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • מעט מלח
  • ביצה טרופה למריחה
  • לגיוון ותוספת טעם: טבעות זיתים!

 

אופן ההכנה:

 

מכניסים את כל החומרים פרט לביצה הטרופה- לקערה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

טועמים, ואם הבצק אינו מלוח דיו- ניתן להוסיף לו מלח!
 

יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומניחים במרחק מה זה מזה על תבנית מרופדת בנייר אפייה./

אני מכניסה כמה כפות מהבלילה הזאת לתבניות מאפינס חד"פ. יותר אסטטי ומסודר.

מורחים כל כדור/ מאפינס בביצה טרופה. (ניתן לפזר שומשום מלמעלה)

אופים בחום של 180 מעלות כשלושים דקות או עד שהלחמניות זהובות.

 

 

בתאבון ולבריאות! J

 

אני שולקת גם ביצים קשות וחותכת ירקות טריים: גמבה, עגבניה, מלפפון ומגישה יחד.

 

דג עם ירקותמנסה לעזור

דג עם ירקות.

 

אני משתמשת בנסיכת הנילוס/ מושט

 

מנקים את הדג ומשרים אותו ל ½ שעה, שעה במיץ לימון ומלח. בינתיים חותכים 5-6 תפו"א בינונים לרבעים ו4-5 גזרים לפרוסות.

בקערה קטנה שופכים ½ כוס שמן ומוסיפים כורכום, מלח, פלפל וצ'ילי חריף- מערבבים היטב ושופכים על הקערה עם הירקות. מוסיפים לתערובת הירקות עגבניה חתוכה לפרוסות ומתובלת במלח ופלפל. וכן גמבה אחת קטנה ואדומה, חתוכה לרצועות.

לכל הנ"ל מוסיפים פטרוזיליה ו/או כוסברה טריים (ממה שיש בבית כרגע...), חתוכים לא הכי קטן- ואז שמים הכל בתוך הסיר.

מעל לכל הנ"ל מניחים איזה 5 שיני שום קלופות ושלמות.

בקערה קטנה מערבבים שוב ¼ כוס שמן+ מלח, פלפל, כורכום, גריל עוף, כמון ומעט צ'ילי חריף ומתבלים את חתיכות ה"נילוס" משני הכיוונים ומניחים בסיר מעל ה"שומים" והירקות.

למעלה קוצצים עוד קצת פיטרוזיליה וכוסברה, מוסיפים 1/3 כוס מים בצד ומדליקים

את האש לאש נמוכה עד שהדג מבושל היטב.

הטעם נפלא! והריח משכר!!!!!

לבריאות ובתיאבון!

 

אוכלים את זה לפעמים בתוספת מצה... אם יש בבית... 

מרק ירקות+ גרגרי חומוסמנסה לעזור

ובתוספת קוסקוס.

 

מכינה מרק ירקות כלשהוא/ ירקות מבושלים ברוטב (אם מרק חם לכם מידי) ומוסיפה גרגרי חומוס מבושלים.

מכינה קוסקוס.

וככה יש גם חלבון, גם פחמימה וגם ירקות

דג בתנור+ פירהמנסה לעזור

בד"כ מושט.

מנקקה, שוטפת, חותכת קצוות.

משמנת נייר אפיה ומניחה את הדגים מעל.

מכינה תערובת של שמן, מלח, מעט כורכום ומעט כמון. מורחת מעל הדגים.

מניחה מעל פרוסות שום, כוסברה קצוצה ופרוסות לימון בין לבין ואופה עד להשחמה.

 

מגישה בתוספת פירה תפו"א ובטטות

וסלט ירקות חי

אורז ירוק- אורז עם עדשים/ אפונה/ פולמנסה לעזור

ומגישה עם סלט ירקות

מתכון לתפוחי אדמה בטטה ואפונה באותו סירלהיות בשמחה1

אני עושה את זה לפעמים ויוצא מאוד טעים.

 

מטגנים בצל, מתבלים אותו בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום.

מוסיפים לבצל המטוגן את תפוחי האדמה , מוסיפים מלח לפי הטעם מערבבים ונותנים להתבשל כמה דקות.

מוסיפים את הבטטה מערבבים וממשיכים לבשל עם מעט מים עד שניהיה רך אבל לא מידי.

מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כמה דקות.

 

בתיאבון

 

עדיין המקדש לא נבנה ואנו טרודים מה נאכל במקום התרנגולתהאברך דוד


מה לעשות שגם בגלות צריך לדאוג לארוחות יומיום???אם+7אחרונה


ממולאים צמחיים (בורגול עדשים וירקות/פסטה וירקות/בטהובן


איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרוםאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך