שרשור עוגות פרווה מהירותג'נדס
אשמח מתכונים לעוגות פרווה במינימום רחיצת כלים...
ועוד הגבלות: ללא מרגרינה/מחמאה/ריץ'.
עוגת שוקולד בחושה פרווה שעוברת במשפחהווטר מלון
העוגה עצמה עומדת בהגבלות שלך,
הציפוי השוקולדי קצת פחות..


עוגת שוקולד בחושה פרווה:

3 ביצים
2.5 כוסות קמח
אבקת אפיה
0.75 כוס שמן
2 כוסות סוכר
0.75 כפית סודה לשתיה
1.5 כפית קפה בתוך 1.5 כוסות מים
3 כפות קקאו או שוקולית
מעט רום

מערבבים הכל היטב ולתנור 180 מעלות ל45 דק.
לבדוק עם קיסם.

לציפוי- הצעה אחת:
3 כפות קקאו
4 כפות מים
5 כפות סוכר
להרתיח בסיר. כשרותח- לכבות ולהמיס בתוך הנוזל 50 גר מרגרינה.
גילוי נאות - אני עושה את זה פשוט בלי מרגרינה.. יוצא נוזלי, אבל סבבה.

אפשרות שניה-
לחמם קצפת ריצ במיקרו. כשרותחת- להמיס בתוכה חבילת שוקולד מריר.
מערבבים טוב טוב, לוקח קצת זמן עד שנעשה אחיד...



בהצלחה!
מה אפשר לשים במקום סודה לשתיה?חביבית
לא אוהבת את הטעם לוואי
אבקת אפיה או להוריד בכללט'


כמה עוגות בחושות וחיתוכיות שאספתי כאן בפורוםיראת גאולה
עוגה בחושה
4 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
1/2-1 כוסות מיץ
1 אבקת אפיה
1סוכר וניל
3/4 כוס סוכר


עוגת ריבת חלב
כוס וחצי קמח
כוס ומטה סוכר
1 אבקת אפיה
1 אינסטנט פודינג ריבת חלב
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים
3 ביצים.
לטרוף הכל ולשפוך לתבנית


עוגת שוקולד
כוס וחצי קמח
כוס וקצת סוכר
א. אפיה
ס. וניל
חמש כפות קקאו
חמש כפות פודינג שוקולד (אני לא תמיד שמה)
כף קפה נמס
כוס שמן 
3 ביצים
כוס מים.





שוקולד פירורים של אביה:
בצק:
2.5 כוסות קמח
1 א. אפיה
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
ביצה
לערבב הכל היטב.

לשטח 80% מהבצק על תבנית 

שוקולד:
כוס קקאו
חצי כוס שמן
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים
לערבב הכל ולשפוך על הבצק

לפזר מלמעלה את הפירורים שנשארו מהבצק.

חצי שעה על 180°.
אמור להיות לח במרכז, כשמתקרר זה טעים ממש!!!
מתאים לתבנית חד פעמית רגילה



בראוניז:
1 כוס קמח
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כפית תמצית וניל(או שקית סוכר וניל)
1/4 כפית מלח
4 ביצים
כוס שמן
מערבבים את היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד שאחיד. חום בינוני כ-20 דק, עד שקיסם יוצא עם פירורים דבוקים עליו.




עוגת קפה מנצחת!!!

2.5 כוסות קמח
0.5 כוס סוכר
0.75 כוס שמן 
תמצית וניל
ביצה
ללוש לבצק פירורי ולשטח על תבנית (לא מאוד גדולה כי אז השכבה השניה לא מספיקה..)

שופכים מעל:
חצי כוס קמח
כוס סוכר
0.5 כוס שמן
כוס שוקולד ציפס
תמצית וניל
2 ביצים
3 כפות קפה (נמס..)
25 דק' אפיה בתנור שחומם מראש ולחתוך מיד בסיום..
מעדכנתמשתדלת יותר
עבר עריכה על ידי משתדלת יותר בתאריך כ"ח באב תשע"ט 13:49
עשיתי את העוגת קפה עכשיו. יצא מעולה וממש טעים! תודה

עשיתי בתבנית עוגה רגילה ויצא כמות מעטה של בלילה. הבצק יצא בעובי מצויין. הוספתי עוד ביצה.
ממליצה לנסות לעשות כמות וחצי של בלילה אולי יצא יותר טוב.
איזה יפה!חדשה ישנה
אז למה הוספת עוד ביצה לבצק או לבלילה?חדשה ישנה
היה לי גודל מדיוםמשתדלת יותר
והבלילה היתה סמיכה מידי אז הוספתי.

העוגה האחרונה- שאלהחדשה ישנה
על עוגת קפה-
צריך להמיס את הקפה במים? אם כן, בכמה מים?
עדיין לא הכנתי אותהיראת גאולה
מישהי הביאה כאן בפורום לפני לא הרבה זמן.

אבל אני חושבת שאין צורך להמיס, זה נמס מעצמו בבלילה.
אם שמים קפה נמס אוליג'נדס
אבל לי יש רק את המגורען...
אין לי מושג... לא ידעתי בכלל שיש סוגי קפה🙊יראת גאולה
בעוגת קפה לא צריך אבקת אפיה?אמא מעל ומעבר
או שהתכוונת לקמח תופח?
עוגה בחושה בסיסית (אני לפעמים מערבבת ישירות בתבנית)יעל מהדרום
לק"י

לתבנית אינגליש קייק אחת:
מערבבים- חצי כוס סוכר וחצי כוס שמן.
מוסיפים- ביצה 1.
מוסיפים לסירוגין (אני שמה הכל ביחד)- כוס קמח, 1 סוכר וניל וחצי שקית אבקת אפיה.
בסוף- חצי כוס מיץ/ מים/ יין.

אפשר להוסיף תוספות- קקאו, ממרח חלבה, שוקולד צ'יפס, שוקולד מומס, קוביות תפוחים קלופות וקינמון....

אופים בחום של 180 מעלות.
הכנתי לשבת עם שוקולד צ'יפס, יצא מעולה!חן שחר
המתכון הקבוע שליט'
2 ביצים
1 כוס חלב סויה
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה

ואז לפי הטעם שאת רוצה תבחרי:
4-3 כפות קקאו או כוס קוקוס או כמה כפות פודינג וניל.. אפשר להוסיף שוקולדציפס, אגוזים, חמוציות, כיד הדמיון והחשק

מתכון לתבנית אינגליש קייק אחת או 15 קאפקייקס

כדאי להקציף את הביצים קצת (ידנית)

לאפות 170 מעלות
20 דקות
חלב שקדים הולך במקום חלב סויה?ג'נדס
כןט'

במתכון עם קקאו אני שמה לפעמים יין במקום חלב (מן הסתם אפשר חלב רגיל גם, לא משתמשת..).

 

ועוד משהו טעים - אפשר להחליף את השמן בחמאת בוטנים ולא להוסיף טעמים (קקאו/קוקוס///) רק שוקולד ציפס ויוצא מעולה.

 

נראה לי קנית אותיג'נדס
עם החמאת בוטנים. בע"ה ינוסה השבת...
ט'

שימי 2/4 כוס (חדפ פשוטה) חמאת בוטנים טבעית, יוצא טעים מאוד.

 

נזכרתי בעוד משהו שהייתי עושה - לעוגה בטעם שוקולד, אחרי שהבלילה בתבנית אפשר לזלף עם כפית מעט חמאת בוטנים מלמעלה ו"לצייר" עם קיסם שיראה כמו עוגת שיש.

 

ואם את מכינה קאפקייקס שוקולד אז לפני האפיה מעל כל אחד לשים חצי כפית חמאת בוטנים.

לא הבנתי כמה חמאת בוטנים לשיםג'נדס
בעוגה שכולה רק חמאת בוטנים = לכמות השמן, במקום שמןט'

1/2 או 3/4 כוס.

 

 

למה 3/4?ג'נדס
במתכון כתבת 1/2 כוס שמן
אני מוסיפה לפי העין, שהבלילה לא תהיה נוזלית מדיט'


תודהג'נדס


אפשר לשים מים במקום החלב?מעין אהבה
אני עושה עם חמאת בוטנים
כן, אבל עלול לצאת מעט תפל. לטעמיט'


עוגת שוקולד צ'יפס עם חמאת בוטניםואילו פינו
כוס סוכר חום
כוס סוכר לבן
2 כוסות קמח
2 כפיות א. אפיה
2/3 כוס שמן
3/4 כוס חמאת בוטנים
4 ביצים
לערבב ולשטח בתבנית
לפזר שוקולד צ'יפס בשפע מעל ולהכניס לתנור.
אחרי כמה דק' עם סכין לצייר שתי וערב עם השוקולד צ'יפס המומס
40 דק' בערך בתנור
עוגת תפוחיםמקום בעולם

6-7 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס סוכר וכף קינמון
לערבב בקערה ולתת לזה לנוח


3-4 ביצים
חצי כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות קמח *תופח*

להוסיף את התפוחים לתערובת ולשפוך לתבנית גבוהה ודי גדולה..
150 מעלות, 50 דקות-שעה
הכנתי עכשיו! טעים אך מעט מעט יבשPandi99
יש לניקי מתכון דומה ויוצר ממש רך-ומבינה למהמעין אהבה
וגם יותר חסכוני-

לגרד 2 תפוחים(מומלץ יותר אבל במתכון המקורי כתוב לחתוך לקוביות - כשמגרדים העוגה יוצאת רכה יותר)
להוסיף להם כפית קינמון ו2 כפות סוכר חום

בקערה נפרדת לשים
2 ביצים
3/4 כוס שמן
כוס סוכר
סוכר וניל או תמצית וניל
כוס קמח
אבקת אפיה

לערבב הכל יחד
לתנור

יוצא מעולה ורך
בתאבון..מקום בעולם
כנראה היה הרבה זמן בתנור.. או בחום גבוה מדי
כי דווא אצלנו מתלוננים שהיא רטובה מדי יייחח
שומרת לעצמי. תודה!רק טוב!
גם אנימענין
עוגת תפוז טבעונית ומהירהים...

עוגת תפוזים קוקוס טבעונית (הכנתי בלי הקוקוס ויצא מעולה, הקוקוס לדעתי היה מוסיף)

תבנית איגנליש גבוהה 25x10 או 2 חד פעמי

מחממים תנור ל 170 מעלות

2 כוסות קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

כוס ורבע סוכר (שמתי בערך חצי מזה ולדעתי אפשר להוריד עוד בכמות הסוכר) 

4 כפות שטוחות קוקוס טחון

כוס וחצי מיץ תפוזים טבעי סחוט או פריגת

גרידה מתפוז שלם 1/2 (לא שמתי עדין היה טעים)

כוס שמן צמחי קנולה

1 כף חומץ (שמתי כף לימון סחוט)

 

לסירופ : כוס מיץ תפוזים כוס סוכר שקית סוכר וניל להביא לרתיחה ולבשל מס׳ דקות ולקרר לטמפרטורת החדר -(שפכתי את הסירופ ויצא מתוק ורטוב מדי, פעם הבאה מתכוונת לוותר על זה)

 

אופן ההכנה: בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים ויוצרים גומה באמצע שופכים לגומה את מיץ התפוזים, שמן וחומץ ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. להזהר מערבוב ייתר שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת ואופים בחום של 170 מעלות כ40 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש כשיוצרת מהתנור בעודה חמה להבריש בסירופ תפוזים הקר מכל הצדדים

בלי ביצים ?מחנכת


בלי, עוגה טבעוניתים...
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך כ"ח באב תשע"ט 00:14
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך כ"ח באב תשע"ט 00:14

אני חושבת שהסודה לשתייה והלימון במקום 


עוגת קפה מעולה~moriya~

והאפייה לא שעה, הרבה פחות. סביב ה35 דקות.~moriya~
תודה, שאלהג'נדס

רבע כוס קפה, האבקה. ולזה להוסיף 3/4 כוס מים רותחים?

אני שמה רבע ואז משלימה מים רותחים(נראלי שבפועל זה יוצא יותר)~moriya~


עוקבתניק חדשה
מתכון לעוגה מעולה שהכנתי בהשראת המתכון שהביאה כאן יעל מהדרוםתהללי
עוגת 'פירות יער' בחושה.

(כמות של 2 תבניות אינגליש קייק):

2 ביצים.
כוס סוכר חום דמררה.
כוס שמן (אפשר פחות לדעתי).

מערבבים יחד ומוסיפים:
2 כוסות קמח (אני השתמשתי בקמח כוסמין 80%)
שקית אבקת אפיה.
כפית קינמון שטוחה.

מערבבים ומוסיפים:
כוס תה פירות יער (נתתי לשקית לנוח 5 דקות בכוס המים החמים, כדי שיהיה הרבה טעם).
2 כפות ריבת פירות יער טבעית.

מערבבים ומעבירים לתבניות, 180 מעלות, 40 דקות.

יצא מעולה!!!

ותודה רבה רבה ליעל מהדרום על שבהשראתה המתכון הומצא.

נ.ב. אני בטוחה שזה יכול להצליח מאוד גם עם סוגי תה/ריבה אחרים, וכך בכל פעם יוצאת עוגה אחרת.
מעניין ממש!ג'נדס
איזה ריבה ותה את שמה?
תה פירות יער וריבת פירות יער טבעית ללא סוכרתהללי
שמחה לשמוע שנתתי לך השראה!יעל מהדרום
חייבת לשתף...תהללי
שהבן שלי כל כך התלהב מהעוגה הזו (שהביאה יעל מהדרום, וששידרגנו אותה כנ"ל לעוגה בטעם פירות יער, והכפלנו כמויות), עד כדי כך שהוא ביקש אותה ליום הולדת שלו.
שידרגנו כמובן עם ציפוי שוקולד ונשיקות ויצא להיט!
(אגב, הפחתנו את כמות השמן לשלושת רבעי כוס במקום כוס, ויצא עוד יותר מוצלח).
הוא סיפר שאפילו הילדים בכיתה שלו אמרו שאמא שלו ממש שפית, והעוגה כמובן חוסלה עד הפירור האחרון 😋.
חיבוק ענק ושלל ברכות לשפית האמיתית - יעל מהדרום!!!! 🤗
תודה תודה! זה מתכון מדודות שלי....לא יודעת מה המקוריעל מהדרוםאחרונה
לק"י

שמחה שנהניתם ממנה!!
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך