פינת סוד הקסם 3yes123
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ה בחשון תשפ"א 18:13
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ה בחשון תשפ"א 18:10

מה אומרת רולינג על הגיבור שלה?
"הארי. הוא באמת הסיפור כולו. כל העלילה מוכלת בדמותו של הארי פוטר; העבר שלו, ההווה והעתיד - זה הסיפור. הארי הגיע אלי ראשון והכל הוקרן ממנו החוצה. הענקתי לו את ההורים שלו, ואז את העבר שלו, ואז את הוגוורטס, ועולם הקוסמים הלך והתרחב עוד ועוד. הארי היה נקודת המוצא". (ג'יי קיי רולינג בפסטיבל אדינבורו 15.8.04)

 

יש קוראים וקוראות שפחות אוהבים/ות את הדמות של הארי פוטר, שיעדיפו לקרוא על דמות אחרת בסדרה. יש מי שיטענו שהארי הולך בעקבות דמבלדור, ולא משתף דמויות אחרות במאבק שלו, יש מי שיגידו שהוא רק מתלונן והרמיוני עושה בשבילו את כל העבודה. יש מי שיצחקו עליו, כמו סנייפ, שהוא מצליח רק כי יש מסביבו קוסמים ומכשפות מוכשרים/ות ממנו. ויש גם כאלה שיחזרו על האמירה שהוא מחפש להיות גיבור.

אנחנו טוענים שזה בכלל לא נכון, הוא לא מחפש להיות גיבור, אלא ניחן בעליונות מוסרית יוצאת דופן.

 

דוגמא? בבקשה:

כידוע רולינג היא אשפית התכנון וכותבת את ספרי הארי פוטר בתבנית כיאסטית. היא לא מאכזבת, וגם את העליונות המוסרית של הארי היא "מגישה" לנו בתבנית הזו.
אותה התכונה של הארי לפעול מהבטן ללא אנוכיות כדי לעזור ולהציל אחרים/ות (ושימו לב - זה ממש לא כדי להיראות גיבור, שלא ניפול לפשט ולשטחי) מופיעה בשני הקצוות של הסדרה - בספר הראשון ובספר השביעי.

בסוף הספר הראשון רואה הארי את עצמו בראי של ינפתא מכניס את אבן החכמים אל כיסו. הוא לא עושה את זה כדי לזכות בחיי נצח או כדי להיות מאוד מאוד עשיר, אין בו ולו שבריר של פיתוי להשתמש באבן. הארי רוצה להציל את האבן מידי וולדמורט, וכך להציל את העולם מפניו.

בשלב הזה של הסיפור הארי לא רואה בראי את הוריו ולא שום משאלת לב שעשויה לאפיין ילדים בני 11. ברגע שצריך להציל ולעזור זה בא אצלו לפני הכל, הצלת אבן החכמים מפני וולדמורט ולמען טובת הכלל הופכת להיות משאלת ליבו הנואשת ביותר.

רגע לפני שהארי עובר לחדר שבו נמצא קווירל-דמורט, הרמיוני מחבקת אותו ואומרת:
"הארי - אתה קוסם גדול, שתדע"
"פחות טוב ממך," אמר הארי, נבוך מאוד, והרמיוני הרפתה ממנו.
"אני!" אמרה הרמיוני. "ספרים! והתחכמות! יש דברים חשובים יותר - ידידות ואומץ ו - אוי הארי תיזהר!" (אבן החכמים, עמ' 293 בתרגום גילי בר הלל כאן).

הארי הוא קוסם גדול, לא בזכות איזה קסמים גרנדיוזיים שהוא יודע לעשות, או איזה מוח מבריק בצורה יוצאת דופן. לא ולא! הארי הוא קוסם גדול בגלל אומץ, וחברות, ואהבה, ובגלל שברגע האמת, בלי לחשוב או לתכנן, הוא בוחר בראוי ולא בקל. הארי הוא קוסם גדול בגלל העליונות המוסרית שלו.

זה מה שהיה בספר הראשון. מה קורה בספר האחרון?

בסוף הספר השביעי נותן וולדמורט להארי שעה אחת לבוא אליו, ויאקסלי ודולוחוב טוענים שהוא לא יגיע. אבל וולדמורט יודע במי מדובר! הוא מכיר את הארי, ויודע מצויין שהוא יבחר להקריב את עצמו למען האחרים (כמו שעשה כמה וכמה פעמים לאורך הסדרה). הטעות הגדולה של וולדמורט היא שהוא לא מבין שההקרבה של הארי היא לא חולשה, אלא דווקא הכוח הגדול שלו; האהבה, חוסר האנוכיות, העליונות המוסרית הם הכוח שהופך את המנהיגות של הארי לכל כך ייחודית, מדרבן דמויות מפתיעות לעזור לו לאורך הסדרה ומאפשר לו לנצח את וולדמורט בסופו של דבר.

מסכים.פרד וג'ורג'

באמת מה שיפה בדמות של הארי היא שהוא לא מושלם.

רולינג לא יצרה אותו ככה, הארי עושה טעיות, הוא מעצבן לפעמים, והוא קצת טיפש. אבל כשהוא רואה את לופין, המורה האהוב שלו, רוצה לעשות משהו לא מוסרי לדעתו, הוא מתפרץ עליו. זה מראה לנו את הדמות שלו בבדרך הכי טובה שאפשר, הוא לא עושה את הצעד הנכון ביותר בסיטואציה הזו, כלומר לשוחח בנימוס עם לופין ולהסביר לו שהוא עושה טעות. אבל מה שהוא עושה, טפשי ככל שיהיה, היה לא אנוכי.

כן אבל באיזה שהוא שלב הוא מידי טוב מידי מסור כלפי החברים שלוLove the world

וזה מתחיל לעצבן...

הוא גיבור הסיפור - הוא חייב להיות כזהריק סאנצ'ז


כן אבל יש גם גיבורים שיש להם גם תכונות מרגיזותLove the worldאחרונה


סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאראחרונה

אשתו כגופו.

 

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.


הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.


אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה
איך הפרוגרסיבים קוראים לוולדמורט:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י' בכסלו תשפ"ו 15:21

את.ה.ם.ן-יודע.ת-מי.ה

😅מתואמתאחרונה
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס

"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.

לא חשדתי בו.

מה אני חשדניסט?

ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).

לא חשדתי בה.

למה עשתה לי משהו?

ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.

 

פה חשדתי!

 

ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!

ואני מדריך על הספר

ומדריך עליו

ומדריך עליו.

ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".


 

"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?


 

"מה?"


 

"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"


 

"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"


 

"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."


 

"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"


 

"ואז"

"ואז!"


 

"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.

מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.

היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!

הוא רצה להרוג אותי.

אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).

ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"


 

"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"


 

"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?


 

בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"


 

"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"


 

"מה?"


 

"נו... היכרות איתם"


 

"אה...משחקי היכרויות!"


 

"אני מצטער ששאלתי"


 

"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"

איך אמראנטיוכוסאחרונה
עבר עריכה על ידי אנטיוכוס בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 21:38

 

 

מאלפוי כשדרך על האף של הארי?

 

"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"


 

"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"

 

ואיך אמר הארי?

 

"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?

ואז היא התפצלה לשניים.

 

פה חשדתי!"

 

על פי ויקיפדיה צריך לומר בעברית "הגביר וולדמורט".קעלעברימבאר

אז נשאלת השאלה, אם הוא הגביר, מי הפריץ?

אולי יעניין אותך