שלום לכולם,
איזה מאכל או משקה של חורף אהוב עליכם ?
אתם מוזמנים לשתף עם גולשי הפורום .
תודה מראש לכל העונים 💐
הודעה
binbin
(אהבת עולם)הנה המתכונים (למנה אחת):
המתכונים מבוססים על דייסות שאני מכין באופן קבוע, אבל עכשיו גיליתי את המרק.
הטבעוני יותר קל, בגלל שהחלב גורם לגלישה וצריך להשגיח הרבה יותר.
מי שחושש מטבעוני, שינסה פעם ראשונה עם חלב ואפילו עם מאה אחוז חלב.
מי שחושש מאורז מלא, שיתחיל עם אורז לבן.
פעם הבאה תתפרעו...
טבעוני:
מצרכים:
חצי כוס אורז מלא/לבן
שתי כוסות מים
שתי כפות סוכר (אני אוהב לשים 4 תמרים במקום סוכר)
3 כפות טחינה (גמיש מאוד)
קינמון/וניל/ סחלב/זנגוויל/קפה/מה שבא... אני שמתי קינמון
הכנה:
מבשלים את האורז עם המים והסוכר עד שנהיה רך רך רך (דייסה).
מידי פעם משפשפים עם הכף את התחתית של הסיר שלא יצטברו משקעים וישרפו.
אם רוצים את זה רך בטירוף, אז בכיף שעה, אבל אפשר גם פחות. אורז מלא כדאי כמה שיותר...
כשמתחיל להתייבש מוסיפים עוד מעט מים. המרקם צריך להיות דומה לדייסה.
כשמספיק רך מוסיפים את הטחינה (לפי הטעם. ממליץ על 3 כפות, אבל אפשר גם פחות ואפשר גם הרבה יותר - אפילו חצי כוס אם אתם פריקים של חלבה, אבל אז תוסיפו סוכר)
שימו לב, אם הדייסה שוחה במים יהיה קשה לערבב את הטחינה, לכן יותר קל לתת להתייבש קצת ואז להוסיף את הטחינה.
לאחר הוספת הטחינה מוסיפים עוד מים רותחים כדי להגיע למרקם של מרק (או שמוסיפים מים קרים ומביאים לרתיחה)
המרק עצמו צריך להיות טיפטיפונת סמיך (כמו חלב או מרק גריסים) בזכות הטחינה, ועשיר באורז (אל תפציצו במים).
כעת מתבלים במעט מאוד קינמון, מוסיפים סוכר אם צריך (קורה לי שאני שם תמרים והם לא מספיק מתוקים). אני אגלה לכם שאני מוסיף הרבה פעמים קמצוץ של צ'ילי יבש טחון (אפשר גם פפריקה חריפה, אבל זה נותן ארומה של פפריקה), פשוט כי מתוק מתחבר לי עם חריף. משהו ארגנטינאי כזה...
אם נשארו שאריות (אם הכנתם יותר ממנה אחת, אני משער... אני בדרך כלל מכין לכמה ימים), אפשר לשמור במקרר וזה מסמיך.
לקראת החימום הבא מוסיפים עוד מים ומחממים בסיר או במקרוגל. יוצא כמו טרי.
כפי שהבנתם זהו גם מתכון לדייסה, רק שאת המרק אני מתבל מעט יותר וגם מוסיף לו יותר מים.
חלבי:
מצרכים:
חצי כוס אורז מלא/לבן
כוס חלב
אולי עוד חצי כוס חלב
שתי כוסות מים
שתי כפות סוכר (אני אוהב לשים 4 תמרים במקום סוכר)
קינמון/וניל/ סחלב/זנגוויל/קפה/מה שבא... ואולי הכי טעים בלי כלום. או עם חמאה.
הכנה:
מבשלים את האורז עם המים והסוכר עד שנהיה רך רך רך (דייסה).
מידי פעם משפשפים עם הכף את התחתית של הסיר שלא יצטברו משקעים וישרפו.
אם רוצים את זה רך בטירוף, אז בכיף שעה, אבל אפשר גם פחות. אורז מלא כדאי כמה שיותר...
אם מתחיל להתייבש לפני שמוכן מוסיפים עוד מעט מים (בעדיפות לפני ששמים את החלב, אבל אפשר גם אחרי). המרקם של האורז צריך להיות דומה לדייסה.
כעת מוסיפים כוס חלב ומרתיחים.
שימו לב, חלב גולש מהסיר מייד כשהוא רותח. צריך להשגיח.
אם המרק נראה לכם דליל מידי מבחינת אורז, כנראה שלא התייבשו המים מספיק. כמובן אפשר להוסיף גם מים או חלב, אבל פחות סביר שיקרה.
כפי שכתבתי אפשר גם לשים מההתחלה רק חלב, ואז זה יוצא יוקרתי וחלבי בטירוף, אבל הרבה יותר קשה להשגיח על בישול של חלב שלא יגלוש מהסיר, לכן אני ממליץ לעשות את הבישול הראשוני עם מים, אבל תנסו כמה פעמים... אני כבר שנים מתחיל עם מים כי התייאשתי מהחלב, ותחלס לא מפריע לי שיש בזה מים.
כעת מתבלים במעט מאוד קינמון, מוסיפים סוכר אם צריך (קורה לי שאני שם תמרים והם לא מספיק מתוקים). אני אגלה לכם שאני מוסיף הרבה פעמים קמצוץ של צ'ילי יבש טחון (אפשר גם פפריקה חריפה, אבל זה נותן ארומה של פפריקה), פשוט כי מתוק מתחבר לי עם חריף. משהו ארגנטינאי כזה...
אם נשארו שאריות (אם הכנתם יותר ממנה אחת, אני משער... אני בדרך כלל מכין לכמה ימים), אפשר לשמור במקרר וזה מסמיך.
לקראת החימום הבא מוסיפים עוד מים או חלב ומחממים בסיר או במקרוגל. יוצא כמו טרי.
כפי שהבנתם זהו גם מתכון לדייסה, רק שאת המרק אני מתבל מעט יותר וגם מוסיף לו יותר מים.
תשתפו אותי בהצלחות שלכם!

לזקנים כמוני שזוכרים פרסומות עתיקות...מודדת כובעיםוואלה, מרק תימני (חוויג') ובשרים על האש
שוקו חם בערב ולשבת לקרוא או לראות תמונות
וואו כן הכי טעים בעולם!!
קלל
אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,
כדי שהצבע לא ימרח..
ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה
זה טעים וגם נראה מהמם
כאן
ערב
מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*
קוסקוס
קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)
בוקר
לביבות גבינה
סדש
אנטיפסטי
צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו
שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות
עוגת קפה בחושה מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טחינה
סלט זיתים מהמקפיא
סלט ירקות, סלט אבוקדו
תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
וזה מעולה מההקפאה
ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.