איזה מאכל או משקה של חורף אהוב עליכם ? ☕🍲🌧️תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

איזה מאכל או משקה של חורף אהוב עליכם ?

אתם מוזמנים לשתף עם גולשי הפורום .

תודה מראש לכל העונים 💐
מרק, חד משמעית הודעה


סחלב!מערבא
אין אצלי מאכל/משקה מיוחד של חורף*אשתו של בעלי*
אוכלת הכל בקיץ ובחורף.
טוב נו...אולי חמין..
אני אולי אהיה היחידה פה - דייסת סולת binbin
אני איתך (אהבת עולם)
אני גםםםמשמעת עצמית
מאכל ילדותי
מזכיר בוקר של שלג

חבל שהילדות שלי לא אוהבות😑
מרק כתום, ברורנועה גבריאל
מרק תימנײַיייבעוז וענווה!
וואלה?*אשתו של בעלי*
מרוב שזה מרק להיט אצלינו,הוא הולך כללל השנה!!
גם אצלנורסיס אמונה
לא משנה מה. תימני זה עובר בגדול!!!!!!!אלקנה ק


יש כמהרסיס אמונה
סחלב
שוקו חםםםם עם קוביות שוקולד
מרק כתום
מרק עדשים
קפה / שוקוחיים של
עם חלב רתוח
מרק ירקותלחם מלא
אבטיחדי שרוט
בחורף אבטיח?!אלקנה ק


אתמול גיליתי אחלה דבררדיאק2עצשן
מרק אורז מתוק ורך במיוחד

יש לי שני מתכונים בסיסיים ומעולים
אחד טבעוני ואחד חלבי
משביע
לא מפיל למיטה כמו דייסה כבדה
עוזר להכניס נוזלים לגוף
מחמם
הטעם לא עולה
ואולי היו עוד יתרונות כמו שזה פשוט, בריא וטעים ועוד
שלח/י מתכונים!ימח שם עראפת
אשמח למתכון הטבעוניגבינית
אשמח לשניהםימח שם עראפת
הנה למטהרדיאק2עצשן


חיממתם את הלב! מי שמכין, שיספר לי לפחות באישי איך יצא לו.רדיאק2עצשן

הנה המתכונים (למנה אחת):

 

המתכונים מבוססים על דייסות שאני מכין באופן קבוע, אבל עכשיו גיליתי את המרק.

הטבעוני יותר קל, בגלל שהחלב גורם לגלישה וצריך להשגיח הרבה יותר.

מי שחושש מטבעוני, שינסה פעם ראשונה עם חלב ואפילו עם מאה אחוז חלב.

מי שחושש מאורז מלא, שיתחיל עם אורז לבן.

פעם הבאה תתפרעו...

 

טבעוני:

מצרכים:

חצי כוס אורז מלא/לבן

שתי כוסות מים

שתי כפות סוכר (אני אוהב לשים 4 תמרים במקום סוכר)

3 כפות טחינה (גמיש מאוד)

קינמון/וניל/ סחלב/זנגוויל/קפה/מה שבא... אני שמתי קינמון

הכנה:

מבשלים את האורז עם המים והסוכר עד שנהיה רך רך רך (דייסה).

מידי פעם משפשפים עם הכף את התחתית של הסיר שלא יצטברו משקעים וישרפו.

אם רוצים את זה רך בטירוף, אז בכיף שעה, אבל אפשר גם פחות. אורז מלא כדאי כמה שיותר...

כשמתחיל להתייבש מוסיפים עוד מעט מים. המרקם צריך להיות דומה לדייסה.

כשמספיק רך מוסיפים את הטחינה (לפי הטעם. ממליץ על 3 כפות, אבל אפשר גם פחות ואפשר גם הרבה יותר - אפילו חצי כוס אם אתם פריקים של חלבה, אבל אז תוסיפו סוכר)

שימו לב, אם הדייסה שוחה במים יהיה קשה לערבב את הטחינה, לכן יותר קל לתת להתייבש קצת ואז להוסיף את הטחינה.

לאחר הוספת הטחינה מוסיפים עוד מים רותחים כדי להגיע למרקם של מרק (או שמוסיפים מים קרים ומביאים לרתיחה)

המרק עצמו צריך להיות טיפטיפונת סמיך (כמו חלב או מרק גריסים) בזכות הטחינה, ועשיר באורז (אל תפציצו במים).

כעת מתבלים במעט מאוד קינמון, מוסיפים סוכר אם צריך (קורה לי שאני שם תמרים והם לא מספיק מתוקים). אני אגלה לכם שאני מוסיף הרבה פעמים קמצוץ של צ'ילי יבש טחון (אפשר גם פפריקה חריפה, אבל זה נותן ארומה של פפריקה), פשוט כי מתוק מתחבר לי עם חריף. משהו ארגנטינאי כזה...

 

אם נשארו שאריות (אם הכנתם יותר ממנה אחת, אני משער... אני בדרך כלל מכין לכמה ימים), אפשר לשמור במקרר וזה מסמיך.

לקראת החימום הבא מוסיפים עוד מים ומחממים בסיר או במקרוגל. יוצא כמו טרי.

כפי שהבנתם זהו גם מתכון לדייסה, רק שאת המרק אני מתבל מעט יותר וגם מוסיף לו יותר מים.

 

חלבי:

מצרכים:

חצי כוס אורז מלא/לבן

כוס חלב

אולי עוד חצי כוס חלב

שתי כוסות מים

שתי כפות סוכר (אני אוהב לשים 4 תמרים במקום סוכר)

קינמון/וניל/ סחלב/זנגוויל/קפה/מה שבא... ואולי הכי טעים בלי כלום. או עם חמאה.

הכנה:

מבשלים את האורז עם המים והסוכר עד שנהיה רך רך רך (דייסה).

מידי פעם משפשפים עם הכף את התחתית של הסיר שלא יצטברו משקעים וישרפו.

אם רוצים את זה רך בטירוף, אז בכיף שעה, אבל אפשר גם פחות. אורז מלא כדאי כמה שיותר...

אם מתחיל להתייבש לפני שמוכן מוסיפים עוד מעט מים (בעדיפות לפני ששמים את החלב, אבל אפשר גם אחרי). המרקם של האורז צריך להיות דומה לדייסה.

כעת מוסיפים כוס חלב ומרתיחים.

שימו לב, חלב גולש מהסיר מייד כשהוא רותח. צריך להשגיח.

אם המרק נראה לכם דליל מידי מבחינת אורז, כנראה שלא התייבשו המים מספיק. כמובן אפשר להוסיף גם מים או חלב, אבל פחות סביר שיקרה.

כפי שכתבתי אפשר גם לשים מההתחלה רק חלב, ואז זה יוצא יוקרתי וחלבי בטירוף, אבל הרבה יותר קשה להשגיח על בישול של חלב שלא יגלוש מהסיר, לכן אני ממליץ לעשות את הבישול הראשוני עם מים, אבל תנסו כמה פעמים... אני כבר שנים מתחיל עם מים כי התייאשתי מהחלב, ותחלס לא מפריע לי שיש בזה מים.

כעת מתבלים במעט מאוד קינמון, מוסיפים סוכר אם צריך (קורה לי שאני שם תמרים והם לא מספיק מתוקים). אני אגלה לכם שאני מוסיף הרבה פעמים קמצוץ של צ'ילי יבש טחון (אפשר גם פפריקה חריפה, אבל זה נותן ארומה של פפריקה), פשוט כי מתוק מתחבר לי עם חריף. משהו ארגנטינאי כזה...

 

אם נשארו שאריות (אם הכנתם יותר ממנה אחת, אני משער... אני בדרך כלל מכין לכמה ימים), אפשר לשמור במקרר וזה מסמיך.

לקראת החימום הבא מוסיפים עוד מים או חלב ומחממים בסיר או במקרוגל. יוצא כמו טרי.

כפי שהבנתם זהו גם מתכון לדייסה, רק שאת המרק אני מתבל מעט יותר וגם מוסיף לו יותר מים.

 

תשתפו אותי בהצלחות שלכם!

מרק עגבניותאיכה
מרק עוף תימני בשבת, חובה.

אני אוהבת שאם כבר אני שותה קפה אני מתפנקת עליו חם, בקיץ אני לא מסוגלת לשתות חם.
יש מתכון מומלץ?ארלט


ת'מרק התימני- יש לנו מתכון מנצח עם בשראלקנה ק


צאי לאטהחיננית 123
מכינה על בסיס סויה כי לא שותה חלב
סחלב חם, פודינג שוקולד חם, דייסות (משמין...)מודדת כובעים


סחלב מנחםקלמנטי
כשהיינו קטניםאבוקת סוכר
אמא שלי היתה שמה קוקוס בכוס (מגורד)
עם קש שיש בו מסננת
ואז היתה ממלאה בחלב חם
היינו שותים חלב בטעם ק וקוס

היום.. מרק אפונה נראה לי...
מרק בשר של אמאכוחות חדשים
מרק עוףמלח ופלפל
עם ירקות (בעיקר בטטה) והר של שקדי מרק
המרק זה רק תירוץ לזקנים כמוני שזוכרים פרסומות עתיקות...מודדת כובעים


בדיוקמלח ופלפל
אין על שקדי מרק
דייסה קוואקררויטל.


מצטרפת לדייסת קוואקר!!אם_שמחה_הללויה
עם דבש/קינמון/ מייפל ואגוזים
אוכלאלקנה ק

וואלה, מרק תימני (חוויג') ובשרים על האש

אף אחד לא רשם שוקו🙅🙅🙅🙅☕סימן שאלה?
שוקו זה לא רק של חורף!!נחשון מהרחברון
זה כנראה מאוד אינדיבידואלי*אשתו של בעלי*
מבחינתי גם מרק זה לא רק של חורף.
ממממ שוקו חם עם קצף, מתחת לפוך מחמםסימן שאלה?
רדיאטור דלוק ורעש של גשם מבחוץ...
עכשיו זה של חורף?🤣
מרקים ותה44444
שוקואיזדרכת

שוקו חם בערב ולשבת לקרוא או לראות תמונות

מרקים בעיקר כתוםמאמא36
שוקו חם!רק כיף
כזה אמיתי שמבשלים וממיסים שוקולד מריר איכותי בחלב... להסמיך עם טיפה קורנפלור... יאמיייי 😋😋
יאמי☕איזדרכת

וואו כן הכי טעים בעולם!!

שוקו חם ומרק בטטהשמור נא עלינו
שוקו חם☕בלחית בנשמה

קלל

שוקו חםסנובול


מרק עוףבעצמיאחרונה
מה אפשר להכין מפירות קפואים חוץ משייק?נעמה301
(בננה, מנגו, פירות יער ותותים)
רוטב לעוגת גבינה (מתותים ופירות יער)יעל מהדרום
עוגת מוס גבינה ותותיםופל לימון
תודה רבה!נעמה301
סורבה מנגו / או פירות יער טעים לשים בעוגהאמרלדאחרונה

אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,

כדי שהצבע לא ימרח..

ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה

זה טעים וגם נראה מהמם

 

מה מכינים לשבת?בוקר אור

כאן

ערב

מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*

קוסקוס

קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)


בוקר

לביבות גבינה


סדש

אנטיפסטי

צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו

שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות


עוגת קפה בחושה מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טחינה

סלט זיתים מהמקפיא

סלט ירקות, סלט אבוקדו 

תעדכני איך יצא ואם אהבתם...*אשתו של בעלי*אחרונה
שאלה לגבי ממולאים...למה תמיד התחתית נשרפת?ממתקית

תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...

עם רוטב?יעל מהדרוםאחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייטאחרונה

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

אולי יעניין אותך