הנה, עלה לי טעם, בבשר בחלב (לא טעמתי) "לא תבשל גדי בחלב אמו", וזה קרב אותי, אז אגיש לכם מנה.
איכשהו, יש המון מסעדות טעימות של אוכל כשר. איכשהו, אנחנו טוענים שאנחנו עושים את הדבר הנכון ושאפשר לבשל טעים גם כשר.
ואיכשהו אנחנו לא מצליחים לשכנע 'אותם' בזה והם ממשיכים לטעון שכשר זנ פחות טעים.
אז פתאום קיבלתי קצת ענוה והבנתי שהם צודקים (לענ"ד. אל תרגמוני). כנראה שבאופן אובייקטיבי בשר בחלב זה באמת יותר טעים. וזה עצוב לי. אני לא אוהב לראות דברים יפים בשדות זרים.
אז חשבתי. ולא היתה לי תשובה. אולי, למרות כל הפתרונות ההלכתיים, המטבח שלנו מפסיד משהו. אז מה המצוה הזו?
"לא תבשל גדי בחלב אמו". אל תגזים. אל תגזים עם האכזריות.
אתה רוצה לאכול גדי?
מצוין.
אבל זה רק גשמיות, אז אל תגזים.
אל תעשה אידאולוגיות מאוכל.
אל תשתתף בתחרויות של דוגמיות בצלחת.
אל תבזבז את הזמן שלך על טעמים מוגזמים.
את הדיוקים תשאיר לטעמי החיים.
ותזכור שטעמי המצוות מאלוקים.


