כ"ה באייר תש"ע 11:29
אני שמחה להכריז על תחרות מתכונים לשבועות.
התחרות תחולק ל 3 קטגוריות. עוגות, פשטידות, וכל השאר.
אתם מוזמנים להעלות מתכונים עד לשבועות, לאחר שבועות תערך הצבעה ויבחרו 3 המתכונים הזוכים. חוץ מזה יוכתר   "בעל/ת המתכונים הגדול/ה" מי יעלה הכי הרבה מתכונים.

כללים
אסור להביא מתכון מאתר אחר.
אסור להצביע בעד המתכון של עצמך, גם לא בשם משתמש חדש. (סומכת על היושר...)
מותר להשתתף עם כמה מתכונים שרוצים.

שרשרו בבקשה מתכונים
כ"ה באייר תש"ע 12:51
כ"ה באייר תש"ע 22:39
יהודיה- בהצלחה בתפקיד החדש!!!!
 
בצק: כוס קמח
       250 גר' גבינה לבנה
       50 גר' מרגרינה (אני משלבת מרגרינה ושמן להפחתת כולסטרול)
ללוש, לשטוח בתשנית, ולהמתין 1/2עה.
 
מלית: 1 שימורי זיתים פרוסים לפרוסות
         3 ביצים
         250 גר' קוטג'
         100 גר' גבינ"צ
לערבב לשטוח על הבצק לאפות בחם בינוני עד הזהבה.
 
הערה: ניתן להמיר את הזיתים בפטריות וז אני מאדה בצל עם פטריות ומוסיפה תבלינים)
כ"ו באייר תש"ע 11:06
מצרכים לתבנית מרובעת גדולה:
עלי לזניה (בערך חצי חבילה, אולי מעט יותר)
לרוטב-
רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות
אורגנו ובזיליקום
שמן זית
מלית-
3 חבילות קוטג'
ביצה
אורגנו
אבקת שום

הרבה גבנ"צ מגורדת.

מכינים את רוטב העגבניות- שמים בערך כף-שתיים שמן זית, מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות (בערך חצי חבילה) וחצי כוס מים, להוסיף בזיליקום ואורגנו ואבקת שום, להביא לרתיחה ולתת לרתוח ככמה דקות. להוסיף עוד כוס מים ולהמשיך לבשל. ניתן להוסיף מים לפי הטעם. לתבלן מעט (מלח, פלפל וכו').
בקערה נפרדת מערבבים קוטג', ביצה, הרבה אורגנו והרבה אבקת שום, וחופן מכובד של גבנ"צ מגורדת.
בתבנית שמים רוטב שיכסה את התבנית בשכבה דקה אך מכובדת (לא להתקמצן! אם אתם מרגישים שחסר רוטב, תוסיפו עוד קצת רסק וכו' ותבשלו) ועליה פורסים עלי לזניה (שכבה אחת, אבל צפופה). מעל מורחים את מלית, ושוב עלי לזניה, ושוב מלית, ושוב לזניה ושוב מלית ומכסים בעלי לזניה. מעל שופכים את שאר הרוטב, ומפזרים גבנ"ץ בנדיבות. 
מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הלזניה ולהכניס ל-45 דקות. לאחר מכן להוריד את המכסה ולהכניס לעוד 15 דקות.
יוצא סוווווווף הדרך
כ"ו באייר תש"ע 16:30
כ"ו באייר תש"ע 18:18
עכשיו את צריכה להוסיף בחתימה מנהלת פורום בישול ומתכונים.
 
בעז"ה מקווה שבערב אחרי שהילדים ילכו לישון, אוכל לכתוב מתכונים.
כ"ו באייר תש"ע 17:14
(מה מקבל מי שזוכה?)
הייתי שנה שעברה בסדנא חד פעמית לבישול לשבועות..אז יש לי כמה מתכונים ואני יוסיף עוד ממה שאני מכינה לפעמים..
 
כיסוני גבינה-
מצרכים לבצק:
300 גר' קמח מנופה
מעט מלח
1 כוס מים פושרים
להכין את הבצק ולהשהות 20 דק'..
מצרכים למלית:
250 גרם גבינה
2 ביצים
קורט מלח
פלפל שחור
לערבב את הגבינות ולהוסיף ביצים,מלח, פלפל וקצת קמח.
אופן ההכנה:
קורצים עיגולים
מניחים חצי כפית מלית, מקפלים לשניים ומחברים.
מרתיחים סיר עם מים בתוספת מלח ומכניסים פנימה 6-8 כיסונים כשהם צפים סימן שהם מוכנים. כשהם חמים מכניסים אותם למחבת עם חמאה ובצל מטוגן. מגישים עם תוספת שמנת.
 
כדורי פרומעז בטמפורה
חומרים ל30 כדורים:
2גלילי גבינת עיזים "פרומעז"(ניסיתי עם גבינה אחרת כי אצלנו לא אוהבים גבינת עיזים ולא יצא טוב..)
לטמפורה:
350 מ"ל גבינה לבנה
1 ביצה
1/4 1 כוסות קמח
מיץ וקליפה מילימון אחד
מלח גס ופלפל שחור גרוס
שמן עמוק לטיגון.
אופן ההכנה:
מכינים כדורי פרומעז. חותכים את הגבינה לפרוסות בעובי 1 ס"מ. נועצים שיפוד במרכז ומעבירים למקפיא 10 דק'.
טמפורה:מערבביםבירה עם לימון לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ותבלינים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה במרקם שמנת.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
טובלים כל פרוסת גבינה בטמפורה עם השיפוד ומטגנים דקה עד לקבלת צבע זהוב.
מניחים על נייר סופג ומגישים.
 
אני אעלה עוד אבל יותר מאוחר..
 
כ"ו באייר תש"ע 20:38
מצרכים:
5-6 תפו"א גדולים
1 שמנת לבישול
1 שימורי פיטריות (לא ניסית עם טרי- אז לא יודעת כמויות)
בצל קטן
מלח, פלפל
 
גירסא א' (מעט מורכבת ודורשת הכנה):
להרתיח תפו"א שלמים בקליפתם כ-2-3 דקות, להוריד מהאש, לסנן ולחכות שיתקרר מעט.
לעטוף כל תפו"א בנייר כסף ולאפות בתנור בחום בינוני כשעה, עד שמזלג ננעץ בקלות
בינתיים מכינים מלית-
לחתוך את הבצל ולטגן, להוסיף פיטריות, מלח פלפל ולאדות כמה דקות, להוסיף את השמנת כשהכל מבעבע, להוריד מהאש.
 
כשהתפו"א מוכנים, להוציא מהתנור, להסיר את הנייר כסף ולקרר אותם (אפשר ע"י שטיפה במים).
לחתוך כל תפו"א לאורכו- רק עד האמצע, להוציא את הפנים ולהשאיר שוליים יחסית גדולים (כסנטימטר מכל צד).
אם רוצים, אפשר למעוך את ה"בשר" של התפו"א שהוצאנו ולהוסיף למלית.
למלא כל תפו"א במלית ולשים בתבנית, אם נשאר מהמלית ניתן לשפוך על כל התפו"א שבתבנית.
לאפות בתנור בחום בינוני במשך 10-15 דק' עד שהמלית מבעבעת.
 
גירסא ב' (קלה יותר):
ניתן להכין גם עם שמנת חמוצה (אבל אז לא מבשלים אותה)
לחתוך את התפו"א לקוביות גדולות, להרתיח כמה דקות, לסנן.
להכין תערובת כמו המלית בגירסא א.
לשים בתבנית את התפו"א מעליהם לשפוך את התערובת.
לאפות בחום בינוני כשעה, עד שהתפו"א רכים.
כ"ו באייר תש"ע 20:40
אצל אמא שלי- יש מרק שהוא מיוחד לשבועות.
 
אם מתקבל- אכתוב מתכונים
כ"ו באייר תש"ע 20:50
כ"ז באייר תש"ע 00:59
2 דפי מלווח
 
לשטוח בתבנית עגולה כשהעלים חופפים רק בחלקם כדי שיכסו את כל התבנית
 
לערבב:
 
1 קופסה סלט חצילים קלויים קנוי- כמובן אפשר לקלות לבד חצילים, אבל אז זה כבר לא קל. ניתן לקנות צנצנת של מחית חצילים קלויים בטעם טבעי ללא תוספות בערך ב8-10 ש"ח לחצי ק"ג, שמספיק לא רק לפשטידה הזו- שווה!
 
1/2  +1   קופסה קוטג'- עדיף עם זיתים.  לא חובה
 
50 גר' גבינה צהובה מגורדת/חתוכה לפיסות קטנות
 
1/2 כוס קמח
 
מל"פ לפי הטעם
 
1 ביצה
 
1 חציל חתוך לקוביות, את הקוביות אופים קודם בתנור מוברשות בשמן זית/לחילופין כדי לקצר הליכים ניתן להשתמש בקופסה של סלט קוביות חצילים באיזה טעם שרוצים (ספרדי בתחמיץ וכו'- זה רק משפיע על כמות התיבול)
 
מערבבים את כל החומרים, יוצקים על דפי המלווח.
 
ואופים עד להזהבה והתייצבות של המסה.
 
אם רוצים מראה יותר אלגנטי למעלה,
 
לוקחים מלווח נוסף, חותכים לרצועות, ומסדרים בצורה אלכסונית בתחילה לכיוון אחד ואח"כ על גבי השכבה הזו לכיוון השני ליצירת דוגמה של 'שתי וערב'.
 
טעים טעים!!!!
בכל מקום שהכנתי התלהבו וחיסלו!!!
 
כ"ח באייר תש"ע 11:52
למה שאני אופה בתנור אז הוא יוצא בצקי למטה ושרוף למעלה??? זה קורה לי שאני מכינה פיצה מלווח...
מי תציל אותי? אנחנו משוגעים על מלווח
כ"ח באייר תש"ע 12:03
אצלנו בתנור אפשר לבחור בין חום כללי/חום עליון בלבד/חום תחתון בלבד ולכן כשאני מכינה משהו בסגנון של פיצה מלוואח אני בוחרת בחום כללי למשך 5 דקות ואח"כ מעבירה לחום תחתון בלבד, ככה שהחלק העליון לא נשרף והחלק התחתון ממשיך להיות אפוי.
יוצא מעולה! תבדקי אפשרות כזאת בתנור שלכם.
כ"ח באייר תש"ע 21:49
כ"ז באייר תש"ע 01:02
זהירות זו פשטידה ממכרת ומשמינה מאאד!!!
 
1 שמנת מתוקה
1 קופסה תירס מסוננת
1 ח' גבנ"צ מגורדת או חתוכה לפיסות קטנות
1 שמנת חמוצה
1 חמאה מומסת
6 כפות קמח תופח או רגיל +כפית א. אפיה
5 ביצים
מלח, פלפל לפ הטעם
 
מערבבים, יוצקים לתבנית בינונית קטנה (הצרה יותר) או ל2 תבניות אינגליש קייק. אופים בחום בינוני עד הזהבה יפה והתייצבות.
 
כבר הזהרתי ממכר!!
 
 
 
כ"ז באייר תש"ע 01:09
כל עלה מלווח מספיק לשני כיסנים.
 
מחשבים את מס' המנות שמעוניינים בהן, ולפי זה מחשבים את מס' עלי המלווח.
 
חוצים את עלי המלווח.
 
מלית
2 קופסאות קוטג'
1 ח' גבנ"צ
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
מלח פלפל לפי הטעם
וכאן מוסיפים אם רוצים לפי הטעם והדמיון- בזיליקום/אורגנו/א.מרק פטריות/א. שום/עגבניות מיובשות/זיתים  וכו'.
 
המילוי הזה מספיק לכ 6 -8 כיסנים, תלוי בכמות המילוי שאתם שמים.
 
שמים מילוי בחצי אחד של המלווח, סוגרים את המלווח לכיסן.
אופים עד הזהבה לא מלאה.
 
בינתים מכינים את הרוטב להקרמה
רוטב להקרמה/ לא חובה
 
1 שקית רוטב פטריות קנוי
1 שמנת מתוקה
 
מכינים את הרוטב פטריות לפי ההוראות אבל במקום להוסיף מים מוסיפים את השמנת המתוקה, אם זה סמיך מדי ניתן לדלל במעט חלב. (אבל שישאר סמיך)
 
יוצקים על הכיסנים האפויים בחלקם, אופים עד הקרמה כעשר דק'.
 
מעדן! וזה טוב גם על הפלטה!
 
 
 
כ"ז באייר תש"ע 01:15
מטגנים  2 בצלים גדולים עד להזהבה מלאה
 
מוסיפים קוביות של 5-3 קישואים (תלוי בגודל, לקטנים 5 לגדולים 3, גדולים רגילים לא טעימים, זוקיני גדולים כן טובים)- אם משתמשים בקישואים זוקיני(ירוק כהה, הכי טעים!) לא לקלף , אם בקישואים רגילים, לקלף.
 
מאדים את הקישואים עם הבצל עד שהם מתרככים למחצה.
 
מוסיפים 5 ביצים
קופסה וחצי קוטג'
1 כוס קמח תופח/או רגיל +כפית א. אפיה
1/2 כוס שמן/שמן זית לפי הטעם
מלח פלפל לפי הטעם
 
אם רוצים ניתן להוסיף פטרוזליה /שמיר קצוצים
יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק
מפזרים פירורי לחם/שומשום/אגוזים על העיסה ליופי/או לא מפזרים כלום
אופים בחום בינוני עד הזהבה והתייצבות. (כחצי שעה)
כ"ז באייר תש"ע 01:35
זו פסטה משמינה מאד וטעימה מאד בשל העובדה שמקרימים אותה פעמים.
פעם אחת ברוטב שמנת מתוקה, ובפעם השניה בגבנ"צ.
 
1 ח' פסטה /מקרוני או סוג אחר לרטבים כבדים (תעשו חיפוש ברשת אני לא זוכרת שמות עכשיו)
2 בצלים גדולים קצוצים גס
1 ח' פטריות שמפניון טריות חתוכות לפרוסות
1 קופסה פטריות שמפניון משומרות
2 קופסאות שמנת מתוקה
3 כפות גדושות א. מרק בטעם פטריות או 1 שקית אבקה להכנת רוטב פטריות
 
מבשלים ומסננים את הפסטה
 
מטגנים את הבצל במעט חמאה או שמן זית, כשהבצל זהוב היטב, מוסיפים את הפטריות הטריות והמשומרות (ניתן להשתמש רק בטריות וזה הרבה יותר טעים, ניתן להשתמש בכמה סוגי פטריות טריות ולא רק בשמפניון אלא גם בפוטרבלו,יער, ירדן וכו')
מטגנים את הפטריות כ3 דק' עד שהן מגירות מעט נוזלים.
מוסיפים את א. המרק או רוטב הפטריות
בוחשים היטב עד שכל האבקה נספגת בבצלים ובפטריות המטוגנים.
מוסיפים באיטיות תוך בחישה נמרצת את שני מכלי השמנת. מערבבים כל הזמן היטב שלא ישארו גושים.
מבשלים את התערובת עד שהשמנת מבעבעת.
מכבים את האש מוסיפים את הפסטה המבושלת והמסוננת.
 
יוצקים את הפסטה עם הרוטב לתבנית. מפזרים מלמעלה גבנ"צ מגוררת /פרוסה
אופים עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
 
טעים בטרוף!
ד' בסיוון תש"ע 19:13
א' בסיוון תשע"א 08:55

אני מוסיפה קצת כורכום (יותר בשביל צבע שמנת שזה ממש יפה)
מלח פלפל

ואם את ממש בקטע של פינוק טיפה אגוז מוסקט

 

ותמיד בסוף אני מוסיפה כף קונפלור כי השמנת מאוד נוזלית ולהסמיך אותה טיפה...

השבוע שילבתי פטריות וקוביות בטטה (אחרי שאכלנו את זה במסעדה כולשהי)

 

יוצא מדהים..

כ"ז באייר תש"ע 01:40
3 בצלים גדולים קצוצים
2 קופסאות פטריות טריות מכל סוג שהוא- פרוסות
4 כוסות חלב
2 כוסות יין לבן יבש/חצי יבש- ניתן להוריד לכוס לפי הטעם
2 כפות קמח
2 כפות א. מרק פטריות
1 שמנת מתוקה
 
מזהיבים את הבצל בשמן זית/חמאה
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד מעט.
מוסיפים את הקמח וא. מרק בבחישה נמרצת עד להספגות בבצל ובפטריות.
מוסיפים את החלב ביציקה עדינה,  בבחישה מהירה, למניעת גושים
מבשלים את המרק כרבע שעה עד שמסמיך, מוסיפים את היין ומלח ופלפל.
 
מבשלים עוד כעשר דק'.
מכבים טוחנים את מרק גס בבלנדר יד
מחזירים לאש , מוסיפים את השמנת המתוקה.
מחממים עד סף רתיחה. מכבים זהו!
 
כ"ז באייר תש"ע 13:53
(המקור מאמא, מרק מיוחד שמכינה רק לשבועות)
 
5-6 עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ
3 כוסות מים
1 כף רסק עגבניות
מלח, פלפל (א. מרק- למי שמשתמש)
1 כוס חלב
1/2 כוס אורז
 
להשרות את העגבניות במים חמים כמה דקות ולקלף את הקליפה. לחתוך את העגבניות לקוביות.
לטגן את הבצל, להוסיף את העגבניות, מים, תבלינים.
לבשל במשך 15-20 דקות. 5 דקות לפני גמר הבישול להוסיף את החלב, אם המרק יוצא סמיך מידי, להוסיף עוד נוזלים (מים/ חלב)
 
בנפרד לבשל אורז, כרגיל.
 
בהגשה- להוסיף לכל צלחת מרק כמה כפות אורז.
 
וואוו, מתגעגעת למרק הזה , לא מצליחה להכין אותו טעים כמו אמא ומאז שהתחתנו תמיד היינו בשבועות בבית.
 
 
 
כ"ז באייר תש"ע 14:19
מצרכים:
שקית כרובית+ברוקולי קפוא
100 מ"ל שמנת חלבית לבישול
גביע קוטג'
שמיר, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
בצל קצוץ
3 ביצים
100 גר' חמאה
מלח+פלפל
קורט סוכר
1 כוס קמח/פירורי לחם (אפשר גם חצי חצי) -אפשר לוותר אני ויתרתי בגלל צליאק במשפחה ויצא אחלה!
(תוספות גבינה אפשריות-גבנ"צ, בולגרית...לא ניסיתי)
 
מבשלים את הכרובית והברוקולי במי מלח כ-20 דק'
בסיר גדול מאדים בצל בחמאה מוסיפים את העלים הקצוצים ומלח פלפל
מסננים את הכרובית ברוקולי ומוסיפים לסיר ומערבבים בעדינות
מעבירים לתבנית משומנת
טורפים 3 ביצים, שמנת וקוטג' (וכל גבינה שרוצים) ויוצקים מעל
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות  20-30 דק עד שמזהיב
 
מעולה!!!
 
 
כ"ז באייר תש"ע 14:38
כ"ז באייר תש"ע 15:24
לכן אפשר לוותר על השמנת...ואולי לשים אשל/גיל או כל יוגורט עם אחוז שומן נמוך יותר...
אפרופו שומן, יש לי מתכון לעוגת גבינה דיאטטית יחסית, אבל היא לקוחה מאתר אחר אז לצערי איני יכולה לשתף וחבל כי היא מנצחת לדעתי
כ"ז באייר תש"ע 15:57
בגלל הכרובית והברוקלי, שאם את רוצה אותם נקיים מתולעים צריך לשלם עליהם איזה 30 ש"ח ל650 ג'. ובגלל שצריך גם חבילה של ברוקלי וגם חבילה של כרובית זה כבר 60 ש"ח לפשטידה ועוד לא התחלנו.
מה זה 100 מ"ל שמנת? זה כלום. 
כ"ז באייר תש"ע 19:17
יש שקית עם ברוקולי כרובית ובצל יחד של סנפרוסט, זה נקרא "לקט לפשטידה"... 
כ"ז באייר תש"ע 20:21
אני הפסקתי להשתמש כי אינני יודעת איך מנקים ירקות קפואים.
כ"ז באייר תש"ע 21:34
יש לסנפורוסט כרובית וברוקולי ללא חרקים בהשגחה של בד"ץ מחזיקי הדת. שאלתי את הרב משה כץ לגבי זה והוא אמר שהוא שמע שהם די נקיים. אני מניחה שזה אומר שזה טוב. אבל זה גם כן יקר (אם כי לא כ"כ) בערך 25 ש"ח ל800 ג'. ועד כמה שידוע לי אין את הלקט בכשרות הזאת. (אבל אני גרה בישוב כך שאני לא באמת יודעת איזה מוצרים יש או אין לסנפרוסט) כך שזה עדין יקר למדי, אם כי בכל זאת שפוי

ובאופן כללי אי אפשר לנקות כרובית וברוקולי. תוספת חלבונים נאה יש בהם 

וחובבת כרובית שכמותי גיליתי תגלית נפלאה. לקולורבי יש טעם דומה מאוד לטעם של הכרובית. והוא מככב אצלנו.
כ"ז באייר תש"ע 22:34
לא כתוב שצריך לנקות ויש הכשר של הרב מרדכי זמיר מעמק יזרעאל...
טוב שהארתם את עיניי לסוגיה, מחר אני מתקשרת לברר!!!
תודה
 
כ"ז באייר תש"ע 23:00
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך כ"ז אייר תש"ע 23:10
או "נקי מחשש תולעים" זה עם תולעים
אבל הנה טלפונים
02-5313-126/8 אגף כשרות של הרבנות הראשית

כ"ח באייר תש"ע 11:48
עכשיו דיברתי ישירות עם הרב מרדכי זמיר, רב המועצה הדתית עמק יזרעאל שנותן הכשרים למוצרי סנפרוסט, ושאלתי אותו לגבי הכרובית והברוקולי, וכך הוא אמר לי:
בעבר אכן היתה בעיה עם הברוקולי והכרובית אך השנה עשינו עבודת הכשר מעמיקה, אין צורך לבדוק, המוצרים עברו שטיפות חזקות ובדיקות מעבדה, ומבחינה הלכתית אין בעיה להשתמש במוצר כפי שהוא, ויש על מה לסמוך.
זהו, רציתי לשתף את כל אוהבי ואוהבות הירקות המדהימים הללו!
כ"ט באייר תש"ע 22:06
פשוט וקל:

מאדים את הכרובית בסיר - למשקיעים יש סירי אידוי מיוחדים ומי שלא אז פשוט לשים את הכרובית על אש נמוכה (בלי שמן או שאר מרעין בישין) ולערבב מידי פעם.

לאחר שהכרובית מאודה להעביר לתבנית ולפזר מעל גבנ"צ (שתימס כמובן בחום של הכרובית)

ואגב, גם ל"בודק" (חברה אמריקאית לירקות ללא תולעים) יש לקט של ברוקולי וכרובית כך שלא צריך להיבהל גם למי שלא סומך על סנפרוסט.
כ"ט באייר תשע"א 22:38

גם הרב שלי אמר ככה. אני מיתנזרת אין מה לעשות.

ג' בסיוון תש"ע 21:56
סחורה טריה ומעולה בהכשר מעולה (מחקלאי הגוש)
כ"ז באייר תש"ע 16:20
למרות שאני לא בטוחה שזה בסדר, אבל בנתיים אין שום מתכון לעוגה.
אז כמובן נתחיל עם המתכון של אימא שלי לעוגת גבינה (שכתבתי פה לא כ"כ ממזמן)

500 ג' גבינה
4 ביצים
כוס סוכר
תמצית וניל
מיץ לימון
2כפות קמח/קרונפלור/קמח תפו"א
תוספות אופציונליות: שוקו צ'יפס שחור/לבן, צימוקים, אוכמניות מיובשות, אגוזים.

מפרידים את הביצים
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.
מערבבים את כל השאר (לא כולל תוספות)
מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול
מעבירים לתבנית בגודל של בערך 15 על 35 אבל גבוהה. (זאת עוגה גבוהה)
(מפזרים את התוספות, וקצת מכניסים אותן שלא יבלטו)
אופים בחום בינוני גבוה כ 30 דקות. העוגה עולה ואז יורדת בחזרה.

וזה הולך עם תחתית וציפוי.
תחתית פשוטה: מערבבים פירורי לחם (רגילים, לא מוזהבים כי הם מתובלים) עם סוכר וחמאה/מרגרינה/שמן. הכמויות הן לפי הטעם האישי. משטחים בתבנית ושופכים על זה את התערובת של העוגה. (אין צורך באפיה מוקדמת)
תחתית מושחת: טוחנים דק שקדים ואגוזים מערבבים עם סוכר וטיפת שמן להדביק. משטחים בתבנית, ושוב אין צורך באפייה מוקדמת
ציפוי תות: שוטפים היטב תותים טריים, מרסקים אותם (צריך להשרות 3 פעמים במי סבון כששוטפים היטב בין פעם לפעם, ואחרי שמרסקים אין בעיה של תולעים, עפ"י הרב משה כ"ץ, הרב של 'כושרות') מוסיפים סוכר (בערך בכמות של התותים) וקצת מים. מבשלים עד שזה קצת מסמיך. מורחים על העוגה המוכנה
ציפוי שוקולד (מושחת): גנאש שוקולד - שוברים שתי חבילות שוקולד, אחת מריר ואחת חלב לקוביות. מרתיחים 250 מ"ל שמנת מתוקה, שופכים על השוקולד. מחכים כמה דקות ומערבבים מורחים על העוגה המוכנה
צופי שמנת פשוט - מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר, מורחים על העוגה בעודה חמה.

כ"ח באייר תש"ע 00:07
אם תעלי מתכונים זה יהיה בעליל לא אתי...
 
או שתבחרי שופט/ת חיצוני? מה יש לך לומר להגנתך?
כ"ז באייר תש"ע 16:47
הדגים המתאימים לשימוש במתכון זה הם  פילה נסיכת הנילוס ו פילה סלמון.
מתחילים עם הכנת הדג. מורידים את העור (רק מהנסיכה), חותכים למנות. כאשר הפילה דג יחסית אני משאירה אותו שלם, וחותכת בהגשה, כך הדג יוצא עסיסי יותר. מסדרים בתבנית שמתאימה גם להגשה, מערבבים כמויות שוות של מיץ לימון ומים, כך שיכסו את הדג ומשרים למשך חצי שעה לפחות. אח"כ שופכים את המים מהתבנית. אפשר כמובן לוותר על ההשריה, ולהסתפק בזילוף קל של מיץ לימון, אבל אז הדג יוצא פחות טעים. (למרות שהוא עדין יוצא נהדר)

לרוטב:
חבילת פטריות שמפניון טריות
100 ג' חמאה (או מרגרינה או כמות מקבילה של שמן)
4 כפות קמח 
כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה/לבישול (אפשר להחליף בכוס חלב נוספת)
שום, פלפל לבן ומלח.
גבנ"ץ (אופציה)

מחממים תנור ל180 מעלות
חותכים את הפטריות לפרוסות, או חצאי פרוסות עם הן גדולות.
ממיסים את החמאה בסיר רחב, (זהירות שלא ישרף) מוסיפים את הפטריות. מערבבים קלות דקה. 
מוסיפים את הקמח, ומערבבים קלות דקה נוספת.
מוסיפים את החלב והשמנת, מערבבים היטב שלא יהיו גושים
מתבלים.
מפזרים גבנ"ץ על הדג - לא כמות גדולה, שופכים את הרוטב בצורה אחידה על הדג.
אופים בתנור.
15-20 דקות פתוח לדג נסיכה, תלוי בגודל של החתיכות
10 דקות סלמון, סגור היטב.
רצוי ביותר גם לשים בתחתית של התנור תבנית עם מים רותחים.

כ"ז באייר תש"ע 20:14
טוב, אני מבינה שזה הגבינה והדג.
אבל יש גם אשכנזים שלא מערבבים.
כ"ז באייר תש"ע 23:44
= שזה חסידים וספרדים
כ"ח באייר תש"ע 11:42
כ"ח באייר תש"ע 00:15
זו פסטה בשמנת ורצועות סלמון מעושן. לאוהבי הסלמון המעושן- חויה!
 
1 ח' פסטה מקרוני
1 בצל/ לבחירה
2 ח' סלמון מעושן
2 ח' שמנת מתוקה
2 כוסות יין לבש יבש
150 גר' גבנ"צ
מלח, פלפל שחור גרוס/ פטרוזליה קצוצה- לבחירה
 
מבשלים את הפסטה ומסננים
 
מי שרוצה מטגן את הבצל קצוץ דקדק בסיר עם תחתית עבה, להזהבה מלאה.
 
יוצקים את השמנת מתוקה לסיר
 
חותכים את הסלמון לרצועות ומוסיפים לרוטב שבסיר
 
מבשלים עד לצמצום הרוטב כ10 דק' על אש נמוכה
 
מוסיפים את היין הלבן  ומחצית מהגבנ"צ מגוררת +פלפל גרוס ומלח. זהירות עם המלח! הסלמון ממליח את העסק וצריך להזהר שלא יצא מדי מלוח!
 
מבשלים עוד כ5 דק' להמסה הגבנ"צ ולהסמכת הרוטב.
 
מוסיפים את הפסטה לסיר
 
מגררים את שארית הגבנ"צ על הפסטה ומכניסים לתנור להקרמה- אני אישית חושבת שזה מיותר, אבל יש כאלה שחושבים שזה יותר חגיגי ככה.
 
אני (ועוד כמה חובבי סלמון מעושן) חוגגים עם המנה הזו.
 
 
 
 
 
כ"ט באייר תש"ע 21:59
סתם גם אשכנזים יהנו ממנו - 

פורל בעשבי תיבול:

קונים דג פורל שלם נקי ומכניסים לבטן שלו גבעול עלי רוזמרין (לבדוק טוב מתולעים ושאר מרעין בישין) קצת שום ומלח. עוטפים בנייר כסף ואפים בתנור או למי שמוכן להשקיע אז על המנגל.

צריך לשים לב שזה דג עדין יחסית ולכן לא לאפות יותר מדאי אחרת הוא מתייבש. (בערך חצי שעה אפילו פחות)
ג' בסיוון תש"ע 19:51
שמעתי בשם הרב נבנצל שליט"א (שהוא בהחלט יכול לומר את זה) שאין שום בעיה וזה טעות בבית יוסף.
אגב יש משנה מפורשת "דגים שעלו בקערה מותר לאוכלם בכותח (מאכל חלבי).
כ"ז באייר תש"ע 20:01
2-3 כרישות גדולות קצוצות
1.5 כוסות קמח
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה
חב' חמאה / חצי כוס שמן
מלח, פלפל שחור

לאדות את הכרישה הקצוצה בחבילת חמאה או חצי כוס שמן עד להתרככות.
אח"כ פשוט לערבב את יתר החומרים ולאפות בערך 3/4 שעה


כ"ז באייר תש"ע 20:06
אני תמיד מכינה ליד זה רוטב שמקפיץ את כל המנה:

גביע שמנת חמוצה
כף מיונז
2 שיני שום כתוש
מלח + פלפל

הרוטב מתאים גם לכל סוג של ספגטי.
כ"ח באייר תש"ע 01:21
יש הרבה גרסאות למעדן הזה, הנה הגרסה שלנו:
 
6 מנות:
 
6 פלפלים אדומים/כתומים בשרניים ויפים- אם אין אפשר בעדיפות שניה, גמבות
 
קולים את הפלפלים בתנור (בגריל ואם אין,אז בחום הכי גבוה)עד שהפלפלים שחורים. הופכים את הפלפלים כדי שישחירו מכל צדיהם.
 
כשהפלפלים שחורים, מכניסים אותם לשקית נילון לשם 'הזעה' וקירור, כשהם מזיעים וקרים הקליפה ממש נושרת מהם.
 
מלית:
2 קוטג'
1 ח' גבנ"צ
1/2 כוס פירורי לחם
1ביצה
מלח פלפל
 
מערבבים היטב
 
ממלאים את הפלפלים במלית בנדיבות (בלי שיגלוש אחרת זה 'יברח')
 
כאן יש שתי אופציות:
1 לטגן כמו שכתבתי בכותרת כמו שניצל. לטבול בביצה ובפרורי לחם, ולטגן משני הצדדים עד שהגבינה נמסה ומתמצקת.
2. לשים את הפלפלים הקלויים בתוך תבנית שקעים (מאפינס) ולמלא. לאפות עד שהגבינה נמסה והמלית מתיצבת.
 
שוה את ההשקעה!!
כ"ח באייר תש"ע 15:52
יש לזה טעם קצת אחר, ופחות מקום למילוי.
 
פלפל אדום הוא בצורתו כמו הירוק והכתום  רק אדום.
כ"ח באייר תש"ע 01:50
תבנית עגולה מס' 28 או מלבנית בינונית.
לתחתית
 
200 גר' בסקויטים או עוגיות אחרות בטעם שוקולד מרוסקים לפרורים.
150 גר' חמאה מומסת
 
מערבבים את הפרורים בחמאה, ומהדקים לתבנית העוגה.
 
למלית הגבינה:
 
1 שקית של 14 גר' ג'לטין (לא לפחד! יש הוראות ברורות על האריזה) להכין מראש. לוקח 25 דק' להמיס את הג'לטין בחצי כוס מים. עד שזה 'מתנפח'. ואז לחמם עד שזה נמס. חצי דקה עד דקה במיקרו עושים את העבודה.
 
3 גבינה 5%
2 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר/או פחות אם אוהבים חמצמץ
1 פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד
 
מקציפים שמנת+פודינ +סוכר, עד לקצפת יציבה
 
מוסיפים את הגבינה
 
ממשיכים להקציף עד לאיחוד התערובות
 
מוסיפים את הג'לטין הנוזלי
 
מקציפים שוב עד שהגלטין נטמע בתערובת הגבינה.
 
יוצקים על הבסיס
 
מקררים.
 
לציפוי:
 
לוקחים 5-6 'מקופלת' מפוררים לפרורים גסים, ומפזרים על העוגה.
 
ציפוי זול יותר: מגרדים 2 ח' שוקולד חלב לפירורים גסים (הכי קל:להמיס מעט במיקרו ולקלוף בקולפן)
ומפזרים על העוגה.
 
מקררים מס' שעות עד שהעוגה יציבה ונחתכת מעולה.
 
תהנו!!
 
 
כ"ח באייר תש"ע 11:44
פשוט לבוא אלייך לחג..........
כ"ח באייר תש"ע 11:50
כ"ח באייר תש"ע 12:04
כ"ח באייר תש"ע 15:55
חוץ מבעיית המקום... אבל את זה ניתן לפתור בעזרת שמיכות או מדפים...
כ"ח באייר תש"ע 11:54
הכי משמין, טעים ומושחת- להשתמש רק בשמנת, בין 4-6 גביעים,(לפי הכמות הנצרכת, מתכווץ מאוד בתום ההכנה...) כמה שיותר אחוז שומן. לשפויות בינינו- אפשר לשלב חלק עם גבינה לבנה או יוגורט, שליש/ חצי/ לפי הטעם והמצפון....
מערבבים היטב את השמנת/ הגבינות, מחלקים את התערובת למס' הטעמים הרצויים, מוסיפים לכל תערובת תוספת אחרת- לפי הטעם. האפשרויות הן: בצל מטוגן (משקית), זיתים קצוצים, גבישי/אבקת שום, שמיר קצוץ,אבקת מרק בצל וכד' אפשר להשאיר גם בטעם טבעי.
מערבבים היטב את השמנת עם התוספות, מניחים בתוך חיתול בד ותולים למשך הלילה מעל לכיור, עד שהנוזלים מתנקזים והגבינה הופכת להיות קשה- אך ניתנת לעיבוד.
להגשה: ניתן ליצור כדורים ולגלגל בשומשום/ קצח/ פרג וכד', אני מכניסה לקערית מרק חד פעמית, מהדקת היטב, ואז הופכת על צלחת שטוחה (יוצא כמין גבעה, עם צורה מסודרת יפה) וסביבה אפשר לסדר עגבניות שרי/ זיתים/ מקלות מירקות/ קרקרים קטנים וכד'.
בתיאבון
כ"ח באייר תש"ע 12:51
או שזה לא ילך?
כ"ח באייר תש"ע 18:48
כדי שהטעמים ייספגו בפנים צריך לערבב אותם קודם, אח"כ הגבינה כבר קשה!
כ"ט באייר תש"ע 21:45
חשבתי על המתכון הזה, אחרי שהתברר לי שכרגע א"א להשיג עלי לזניה (אמרו לי שחסר בחברה).
החלטתי לעשות במקום- פסטה מוקרמת, אבל לא רציתי עם שמנת בגלל העלויות, מצאתי באחד הספרים שלי את הרוטב הבא, ונראה לי שהרוטב ישתלב טוב עם הפסטה (עדיין לא ניסיתי את המתכון הזה, אנסה בעז"ה לחג שבועות).
 
1 חבילה פסטה
לרוטב בשאמל (הכמות שיוצאת 1/4 1 כוסות רוטב):
2 כפות חמאה
2 כפות קמח
1 כוס חלב
1/2 כפית מלח
פלפל
אגוז מוסקט
1 פטריות משומרות
גבינה צהובה מגורדת- אופציה
 
לבשל את הפסטה
בסיר נפרד, להמיס את החמאה להוסיף את הקמח ולטגן כ-2 דקות, לא להשחים את הקמח.
להוריד את הסיר מהאש, להוסיף חלב ולערבב טוב, שלא יווצרו גושים.
להחזיר לאש ולבשל תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך להוסיף תבלינים ופטריות (תוספת שלי- לטעם).
 
להעביר את הפסטה לתבנית, להוסיף את הרוטב ולערבב, לפזר מעל גבנ"צ ולאפות בתנור בחום בינוני, עד שיקרים. (אפשר לוותר על הגבנ"צ, ואז אין צורך לאפות).
כ"ט באייר תש"ע 21:55
תפו"א בבשאמל - 

מכינים רוטב בשאמל לפי המתכון דלעיל (לדעתי עדיף לוותר על הקמח כי הוא הופך את הרוטב לסמיך מדאי אבל על טעם וריח כידוע אין להתווכח)

מבשלים תפו"א וביצים ולאחר שהם מתקררים פורסים אותם לעיגולים.

מסדרים בתבנית (עדיף עגולה) שכבה של תפו"א, מעליה שכבה של ביצים, מעליה שכבה של רוטב ושוב פעם תפו"א, ביצים, רוטב.

מכניסים לתנור לאפיה נוספת של כעשרים דקות.

בהצלחה.

ליהודיה מא"י - תתחדשי על ניהול הפורום ממש הצלחת להחיות אותו. ונראה לי שאני ירושלמית זוכה בתואר "בעלת המתכונים הגדולה", יהיה קשה לעקוף אותה.
כ"ט באייר תש"ע 22:16
אבל נשאר טעים מאוד.
(אצלי זה מתכון בסיס)
ותודה
ג' בסיוון תש"ע 22:02
לסיים לבשל את כל הרכיבים הנ"ל (פטריות/ בצל לבחירה- ורצוי לטגן אותם ולא רק לבשל) וכשמתקררלהוסיף גביע שמנת חמוצה- מוסיף לכמות ולטעם
א' בסיוון תש"ע 17:31
מטגנים הרבה בצל בחמאה.

מוסיפים מים, מלח, אפשר גם אבקת שום.

מבשלים כחצי שעה.

מגישים עם פירורי גבנ"צ וקרוטונים
א' בסיוון תש"ע 17:38
להעשרה אפשר להחליף חלק מהמים בחלב.

ואמא שלי שכחה ללמד אותי שלא כותבים בפורומים כשיש משהו על הגז (כמעט נשרף לי המרק)
ג' בסיוון תש"ע 13:45
ג' בסיוון תש"ע 14:15
עוגת גבינה צרפתית (זה סתם השם שלה..) שיוצאת מעולה, טעימה וגבוהה!
 
נראית קצת כמו עוגת שמנת.
מכינים בצק, משטחים 3/4 ממנו בתבנית רגילה ואת השליש הנותר בתבנית אפיה מאורכת (הצרה)
 
אופים את הבצק עד שמזהיב, ואת הבצק שבתבנית הקטנה, מפוררים בעזרת מזלג, כשהוא חם,
 
מכינים את המלית, יוצקים על הבצק, ומעלו מפזרים את הפירורים מהתבנית הקטנה..
 
המתכון:
בצק:
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות סוכר
3/4 מרגרינה רכה
1 ביצה
 
מילוי:
מקציפים ריצ'
ומוסיפים
1/2 כוס סוכר
2 גבינות קטנות (סה"כ 500 מ"ל)
זהו.. עוגה שיוצאת טעימה ורכה , וגבוהה!
 
אם מכינים את זה הרבה לפני, לשמור במקפיא ולהפשיר כמה שעות לפני האכילה, אם לא אפשר לשמור בקירור.
בתאבון!!!
ג' בסיוון תש"ע 14:19
גם עוגה שיוצאת טעימה.. לאוהבי העוגות גבינה האפויות
 
3 גבינות (סה"כ 750 גרם)
3 כפות קמח תפו"א
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
 
להקציף:
6 חלבונים
3/4 כוס סוכר
להוסיף למלית הראשונה בתנועות עטיפה
 
להכניס לתוך תבנית, בתוך תבנית גדולה יותר עם מים
לחום גבוה ל10 דק' ראשונות
להוריד לחום בנוני ל3/4 שעה בערך..
בתאבון..
ג' בסיוון תש"ע 14:22
כדורי גבינה שהם כמו כדורי שוקולד רק עם גבינה.. אפשר לתת לילדים להכין
 
1/4 ק"ג בסקויט טחון
1/2 פודינג וני
1/2 1 (אחד וחצי) קופסאות גבינה
1/2 כוס סוכר
 
מערבבים עד שיוצא מעין בצק, יוצרים עיגולים
אפשר לצפות בשוקולד מומס
או בקוקוס
ג' בסיוון תש"ע 14:25
3 ביצים שלמות
1/2 1 (אחד וחצי) כוסות סוכר
 
להקציף היטב
ולהוסיף
3סוכר וניל
1/4 1 (אחד ורבע) כוסות קמח +אבקת אפיה אחת
1 שמנת חמוצה 1/2 כוס שמן
לשפוך לתבנית, לפזר קנמון ואגוזים
לאפות
כשיוצא מהתנור לשפוך עליהם סירופ:
2 כפות דבש ומים חמים (לערבב היטב ולשפוך)
 
אנחנו מכינם את העוגה הזאת ב4 תבניות מאורכות.
 
העוגה יוצאת מאווווווווווווווד טעימה ורכה, ממש מומלץ!
 
לשמור בקירור!
ג' בסיוון תש"ע 19:47
ג' בסיוון תש"ע 15:26
מתכון שטעמתי אצל גיסתי לפני כמה חוד'. אחרי שכמעט התעלפתי מהטעם המדהים
החלטתי לשמור את העוגה לשבועות!! היא ללא אפייה, אך מלאה בחומרים...
 
הבסיס:
1. מפוררים פס וחצי פתי בר לבן (מהחבילות הקצרות). משאירים חופן פירורים בצד לקישוט. מוסיפים לביסקויטים 100 ג' פקאן סיני (מסוכר) שבור. 
2. בסיר קטן ממיסים חמאה וחצי (150 ג'). כשזה נמס- מפוררים לסיר ביד 100 ג' חלבה בטעם וניל. מוסיפים פחות מחצי כוס חד פעמית דבש ומערבבים לבלילה אחידה.
3. להוריד מהאש - לשפוך את פירורי הביסקויטים והפקאן.
לשטח על תבנית A4, לשים בינתיים במקרר, שהעיסה תתגבש מעט.
 
מלית הגבינה-
1. מקציפים 1 שמנת ריצ' (או השף הלבן) קטנה עם חצי כוס חלב.
2. תוך כדי הקצפה מוסיפים- 1 גבינה קטנה, חצי מיכל שמנת חמוצה ("חצי מנה"), 4 כפות גדושות פודינג וניל, 1/4 כוס חד"פ סוכר (אפשר פחות...).
3. שופכים את התערובת על הביסקויטים, מפזרים את חופן הביסקויטים שהכנו בצד.
 
צריך להיזהר לא לשים יותר מידי בסקויטים. בעיקרון זה אמור לצאת בצבע ובמרקם כמו של בצק. גם אם לא, זה טעים בכל מקרה...
 
בלי להגזים, העוגה הזו כובשת, והיא מסמר הערב בארוחה חלבית! (רק אל תספרו לאף אחד ממה היא עשוייה...)
 
חג מתן תורה שמח!!!!
ו' בסיוון תש"ע 23:22
בס"ד בר"ה

הכנתי לשבועות ופשוט לא נשאר פירור!!!! עוגה אלופה!
רצון הרצונות- ישכוייח!
ג' בסיוון תש"ע 18:45
אחרי שהקלדתי עוגת גבינה חלומית????
ועכשיו בני בכורי התעורר ואני לא יכולה להקליד שוב כרגע.
אוף!
כל הכבוד על המתכונים הנהדרים! יש מצב למאגר מתכונים אצלנו? 
ג' בסיוון תש"ע 19:48
פשוט מאוד -
לחתוך יפה כל מיני פירות
לערבב עם לבן קר
יאאאאמי
 
אפשר להניח בכוסיות שקופות עם רגל
ג' בסיוון תש"ע 21:59
אני אתן את הגרסה שאני  אוהבת, אבל כמובן כל אחת יכולה לשנות מכמות הירקות ואפילו להוסיף להוריד כרצונה.
 
3 בצלים גדולים
3 כרשות/כרתי/לוף גדולות רק החלק הלבן- צריך להשרות עלים נפרדים במים וסבון לשטוף בזרם מים חזק ולבדוק שאין נקודות שחורות
3תפו"א בינונים
3 שורש פטרוזליה
1שורש סלרי
1 קולורבי בינוני או 2 קטנים
1 לפת בינונית
25 גר' חמאה
חלב לכיסוי הירקות
שמן זית לטיגון
 
קוצצים את הבצל לחתיכות גדולות
מזהיבים
מוסיפים את הכרישה קצוצה גס
ממשיכים להזהיב עד הזהבה יפה
מוסיפים את שאר הירקות חתוכים לקוביות
מזהיבים/מאדים מס' דק
מוסיפים את החמאה והחלב (אפשר לשים חצי מים חצי חלב)עד לכיסוי הירקות
מביאים לרתיחה,
מוסיפים מלח פלפל לבן ואם אין שחור, מעט אגוז מוסקט למי שאוהב
 
מבשלים על אש נמוכה עד שכל הירקות רכים.
 
טוחנים בבלנדר יד (מוט) עד למרקם חלק לגמרי וקטיפתי.
 
אם רוצים לשכלל את המנה
מבשלים מרק ירקות נוסף ירוק- בצל מטוגן +תפו"א +קישואים בקליפתם+עלי פטרוזליה/שמיר+עלים נוספים אם יש (עלי מנגולד/תרד)+חלב.
טוחנים את המרק הירוק.
 
בהגשה
יוצקים מצקת גדושה מהמרק הלבן (הסמיך יותר)
ואז יוצקים למרכז המרק הלבן, מצקת עם מרק ירוק.
בעזרת קיסם,'מושכים' מהמרק הירוק 'קרנים' למרק הלבן, כך שנוצרת 'שמש' ירוקה בתוך מרק לבן.
טוב זה באמת רק למשקעניות או לשמחות- אנחנו הכנו לשבע ברכות...
ג' בסיוון תש"ע 22:09
הולכים לירקן ובוחרים ירק זול, בצל/פלפל חצילים מה שזול. מכל אחד מהירקות ניתן לאפות פשטידה טעימה,חגיגית, לא משמינה ולא יקרה.
 
לפשטידת בצל:
 
מטגנים כ7-10 בצלים (תלוי בגודלם) קצוצים, בשמן זית או חמאה.
מוסיפים 2 קוטג'
1גבינה לבנה
1כוס קמח תופח
4 ביצים
מלח פלפל.
 
אופים עד הזהבה והתייצבות, כמובן שניתן לשדרג (ולייקר) עם גבנ"צ בתוך ומעל, שמנת מתוקה גבינות שמנות ויקרות מכל מיני סוגים. אבל גם כך הפשטידה מאד טעימה!
 
לפשטידת פלפלים: קולים את הפלפלים עד שהם שרופים בתנור- שמים בשקית נילון סגורה להזעה ולהתקררות, ואז שולפים את הקליפה כמו שקית...
חותכים את הפלפלים לרצועות,מסננים מנוזלים, מנקים מגרעינים,
מוסיפים
 את שאר החומרים כמו בפשטידת הבצל.
 
כנ"ל עם חצילים וכו' כל ירק זול שעולה על דעתכן
ד' בסיוון תש"ע 00:25
לבצק:
3 כוסות קמח
1 א. אפיה
2/3 כוס סוכר
2 ביצים
1/3 כוס חלב
מעט תמצית וניל
50 גרם מרגרינה/ חמאה+ 1/2 כוס שמן (בתמכון המקורי- 200 גרם מרגרינה, מטעמי ביראות החפתתי מעט את הכמות וחלק המרתי בשמן)
 
לחמם את התנור לחום גבוה
לשים את כל החומרים בקערה וללוש, עד שמתקבל בצק אחיד (יוצא מעט דביק).
לשטח 2/3 מהבצק בתבנית רגילה/ תבנית עגולה מס' 26 ו-1/3 בתבנית קטנה יותר.
לאפות את הבצק בתנור למשך כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב, לקרר.
 
למלית:
25 גרם חמאה+ 1/4 כוס שמן (במקור 150 גרם חמאה/ מרגרינה)
2/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל (אפשר תמצית וניל)
3 גביעי שמנת חמוצה
 
להכניס לקערה את החמאה, שמן, סוכר וסוכר וניל, לערבב היטב או להקרים במקסר, עד שהופך לקרם אחיד ואוורירי.
להוסיף את השמנת ולערבב.
לשטח את המלית בתבנית הגדולה, לפורר את הבצק שבתבנית הקטנה ולפזר על המלית.
 
להכניס למקרר כמה שעות לפני שמגישים.
ד' בסיוון תש"ע 00:27
על אותו רעיון- בצק אפוי עם פירורים מעל,
 
נו.. שיהיו שתי גירסאות
ד' בסיוון תש"ע 08:30
חומרים:
  • 2 ביצים מופרדות
  • 1/3 כוס סוכר חום בהיר
  • שמנת מתוקה
  • סוכר וניל
  • 100 גר' פקאנים

ההכנה:

  • מקציפים 2 חלבונים במיקסר
  • לאחר שנוצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקצף קשה
  • מוסיפים את החלמונים ומערבבים ידנית בעדינות
  • מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר וניל
  • מערבבים בעדינות את הקצפת עם תערובת הביצים
  • מוסיפים 50 גרם פקאנים טחונים דק ו 50 גרם פקאנים טחונים גס ומקפיאים

 

אפשר להכין במקום עם פקאנים עם חתיכות עוגיות, שוקולד, קוקוס ומה שבא...

זה כ"כ טעים שכדאי להכפיל מראש את הכמויות

חג שמח

 

ד' בסיוון תש"ע 08:40
גלידה מביצים לא מבושלות היא מאוד לא בריאה. למעשה היא אפילו ממש מסוכנת, במיוחד לנשים בהריון.
מה גם שברגע שמשתמשים בשמנת לקצפת, ובסוכר וניל (אלא אם כן זה סוכר וניל אמיתי, לא נתקלתי בכזה בארץ) אז היא אפילו לא נקיה מכימיקלים.
ד' בסיוון תש"ע 12:23
בעלי החמוד הגדיל ראש וקנה 2 שמנת מתוקה עמידה לקצפת.עם אחד אני אכין בע"ה עוגה.
אבל מה עם השני???
השאלה היא-
 האם תפו"א מוקרמים ניתן להכין גם עם זה?זה ממש מתוק?
שאלה ממש טיפשית??אני בחיים לא משתמשת בקצפת כזאת...לא יודעת איך הוא חשב בכלל לקנות...ועוד2....
או אם יש למישהי רעיון אחר.אבל פשוט.אני לא מתכוונת להתקשקש השנה.אני ב-20% כוחות....
תודה
ד' בסיוון תש"ע 12:26
מבחינת טעם זה אפילו עדיף על שמנת לבישול.
ד' בסיוון תש"ע 12:31
עם שמנת לקצפת.
 100 ג' שוקולד מריר
100 ג' שוקולד חלב
כ- 120 מ"ל חלב.
שמנת לקצפת.

ממיסים בבן מרי שוקולדים וחלב, נותנים לזה להתקרר. 
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
שמים במקפיא. מתקבלת גלידת מוס חלומית.
לפעמים צריך להוציא קצת לפני ההאכילה, רצוי לבדוק אחרי שזה קופא.

ואפשר גם גלידת ריבת חלב.
מרככים כ200 ג' ריבת חלב עם קצת חלב (אם מכינים בבית את הריבה, פשוט עושים אותה קצת יותר נוזלית)
מקציפים שמנת לקצפת לקצפת יציבה.
מקלבים פנימה את הריבה...
ד' בסיוון תש"ע 22:18
עד עכשיו לא היתי מהמגיבים בפורום הזה, אבל יש לי מתכון לגלידה מעולה ממש!!!
חומרים-
2.5 כוסות פיפוצי אורז(כאלו שתמיד מצפים בשוקולד, אבל בלי לצפות אותם.)
0.5 חבילת מרגרינה
כוסוכר חום
100 גרם אגוזים טחונים\קצוצים
4 חלבונים
רבע כוסוכר
2 גביעי ריץ(או שמנת מתוקה לקצפת)
כפית קפה
אופן ההכנה-
שמים את הפיצפוצים, המרגרינה, הסוכר החום והאגוזים ומשטיחית בתבנית(מומלץ לחתוך את המרגרינה לחתיכות קטנות כדי שתימס יותר טוב). אופים בתנור 8-10 דקות על חום 180 מעלות, ומערבבים כדי שכל המרכיבים יגעיו לכת חלקי התבנית, וגם לדאוג שהתערובת הפיצפוצית לא תידבק לתבנית. מחזירים לתנור, ואופים עד שהפצפוצים מזהיבים ומתאחדים חיסית עם המרכיבים האחרים (אמורים לצאת פיצפוצי אוז זהובים מתוקים...).
בקערה אחת מקציפים את הביצים עם הסוכר.
בקערה שניה מקציפים את הריץ' עם הקפה.
מערבבים את 2 הקערות.
בתבנית נקיה, משטיחים חצי מתערובת הפיצפוצים, ומעליה את כל הקצפת(2 הקצפות המעורבבות) ומעל הקצפת שמים את הפצפוצים שנשארו.
מכסים היטב(אחרת יש לגלידה טעם של מקפיא, וזה דוחה). מקפיאים ומגישים.
זו גלידה טעימה, יפה להגשה, וגם לא קשה מידי להכנה.
אשמח לשמוע מי מהמגיבים בפורום הכין את הגלידה ואיך היא יצאה לו.
נ.ב.- אני בת של בעל קיטרינג, אז יש לי כל מיני מתכונים מגניבים בראש...
יומנעים! 
 
ד' בסיוון תש"ע 23:06
שמנת מתוקה אני מכינה לבד מחמאה וחלב וגם סוכר וניל אמיתי לוקח לי בדיוק דקה להכין מסוכר חום טחון עם מקל וניל.
ד' בסיוון תש"ע 22:28
ה' בסיוון תש"ע 11:51
פשטידת תרדאנונימי
מתכון שאילתרתי ביום שישי האחרון. פשוט להכנה, וטעים-טעים-טעים.
הכמויות לא בהכרח שגרתיות, הפשטידה הורכבה מהחומרים שהיו בבית. כמובן שאפשר לשנות לכמויות סטנדרטיות יותר.
 
רכיבים:
400 גר' עלי תרד (קפוא, סנפרוסט)
3 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה (תנובה)
175 גר' גבינה צפתית (חצי חבילה של 250+100)
4-5 פרוסות גבינה צהובה
1 בצל בינוני קצוץ
חצי כוס פירורי לחם
1 קוביית שום קפוא
 
אופן ההכנה:
מפשירים את עלי התרד וסוחטים אותם היטב. מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים, תוך כדי ערבוב. משמנים תבנית, שופכים לתוכה את התערובת, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-50 דקות, עד להשחמה קלה של הגבינות הנמסות למעלה.
 
חג שמח ומלא אור לכל עם ישראל!
ו' בסיוון תש"ע 22:04

אולי יעניין אותך