לקראת החופש הגדול - תחרות מתכוני הפעלהיהודיה מא"י
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך כ' תמוז תש"ע 15:41
 
לקראת החופש הגדול, אני שמחה להכריז על תחרות מתכוני הפעלה בחסות ספריית בית אל.
ולכל מי ששואל את עצמו מה הם מתכוני הפעלה: מתכוני הפעלה הם מתכונים שמפעילים ומעסיקים את הילדים.
כללי תחרות:
  • המתכון צריך להיות מתאים להפעלת 3 ילדים לפחות, במשך כ 30  דקות לפחות.
  • הילדים צריכים להיות אקטיבים - מתכון שבו הילדים רק 'עוזרים לערבב' או משהו דומה לכך יפסל. מותר שגם ההורה יצטרך לעשות חלק, אבל עיקר העבודה חייבת להיות של הילדים. גם מתכונים בהם נדרשת הכנה רבים יכולים להשתתף
  • מקוריות - אסור להביא מתכון מאתר אחר, או מספרי מתכונים לילדים. מותר מספרי מתכונים רגילים. אסור גם לכתוב מתכון שכבר מופיע בתחרות. למרות זאת וריאציות שונות של אותו מתכון לא יפסלו, בתנאי שיש שוני של ממש.
  • המתכון חייב להיות ברור - רשימת חומרים, הוראות בשלבים. המתכון חייב לכלול את ההוראות להפעלת הילדים (נותנים לילדים לעשות  כך וכך). למרות זאת מתכונים שיכילו 'תבלינים לפי הטעם' וכו' לא יפסלו.
  • יש לכתוב כל מתכון בהודעה נפרדת כתגובה להודעה זאת
  • מתכון שלא יעמוד בתנאים יפסל!!!
  • התחרות תתקיים עד לאמצע החופש הגדול. הדירוג יעשה עד סופו.
  • השיפוט יעשה ע"י דירוג גולשים + צוות שופטים
  • במידה ויש צורך בהבהרות לגבי הכללים, אתם מוזמנים לפנות אלי.
  • הזוכה יקבל ספר מתכונים מתנת ספריית בית אל.
 


אז קדימה תפעילו את היצירתיות שלכם.
סתם בשביל הדוגמאיהודיה מא"י
(לא משתתף בתחרות)
חמאה ביתית ופיתות טאבון.
לחמאה:
1 מיכל שמנת מתוקה
תבלינים לפי הטעם. המלצה שלי - שום ואורגנו.
מכניסים את השמנת והתבלינים לקנקל של ליטר וחצי לפחות, סוגרים היטב את הפקק. נותנים לילדים לנער, לערבב, ולזרוק במשך שעה-שעתיים. (אפשר בתורות). חותכים עם סכין יפנית את הקנקל לשניים. בפנים - חמאה רכה ומתובלת. אם לא אוכלים מיד, מעבירים לקופסא נוחה, ושמים במקרר.

לפיתות. 20-30 פיתות
קילו קמח לבן
שליש כוס שמן, רצוי שמן זית
חצי ליטר מים חמימים.
3 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח

מעט שמן לשימון
---------------
מחבת גדולה או ווק, ללא טפלון (או חתיכת הפח הזאת ששמים על הכיירים אם יש לכם)

לשים את כל חומרי הבצק לבצק רך. שימו לב שהמלח לא יבוא במגע ישיר עם השמרים.
משמנים את כדור הבצק, מניחים בקערה, מכסים אותה, ומניחים לתפוח עד שמכפיל את נפחו.
לאחר שתפח, לשים מעט כדי להוריד את נפח הבצק, וכאן מגיע החלק של הילדים.
מחלקים את הבצק לכדורים שווים. (או נותנים לילדים לעשות זאת בעצמם, אם הם גדולים מספיק.)
מנחים את המחבת הפוכה על הלהבה הכי גדולה בכיריים.
הילדים לוקחים בידיים משומנות היטב כדורי בצק, משטחים אותו דק, ומניחים על המחבת ההפוכה. (לילד קטן אימא יכולה לעזור) צריך לשמן שוב את הידיים מכדור לכדור
אימא מוציאה בעזרת תרווד את הפיתות המוכנות, אוכלים עם החמאה המתובלת.
אפשר גם להכיןתהילולה
לבנה ביתית עם הפיתות שכתבת עליהן
ת'אמת לא הכנתי אף פעם לבנה אבל אשמח אם מישהו ינדב מתכון
 
וסליחה שהתפרצתי לשירשור התחרות...
נשמע אחלה, לא הורס את המחבת?אנונימי (פותח)
אם היא לא טפלוןיהודיה מא"י
אז לא, זה לא הורס אותה. צריך מחבת ישנה כזאת של פעם כבדה וגדולה.
אני לא יודעת לגבי מחבת עם הציפוי הקרמי החדש, אבל אני מאמינה שגם זה עלול לההרס.
כדורי שוקולד - הכי אהוב!!אנונימי (פותח)
חומרים פשוטים, קל להכנה, כיף לכולם וטעים 
 
החומרים- (כמויות לפי מספר הילדים)
בסקוויטים
קקאו
סוכר
יין אדום מתוק
מעט מים
לקישוט- לא חובה- קוקוס או סוכריות צבעוניות
 
כלים-
לריסוק הבסקווטים מעבד מזון או  פטיש שניצל ושקיות
קערות כמספר הילדים
 
ההכנה-
מרסקים את הבסקוויטים במעבד מזון או
מכניסים אותם לשקית כפולה ונותנים לילדים לדפוק עליהם עם הפטיש עד לריסוק (לא חובה לרסק לגמרי)
כל ילד מקבל קערה עם בסקוויטים מרוסקים,
שופכים מעט קקאו ומעט סוכר (לא צריך הרבה כי הבסקוויטים מתוקים) יין ומים
הילדים לשים היטב עם הידים עד לקבלת עיסה אחידה
קורצים חתיכות מהעיסה ומגלגלים לצורת כדורים
לקישוט - מגלגלים את הכדורים בתוך הקוקוס/סוכריות
מאחסנים את הכדורים במקרר לכמה שעות
וכל בוקר מקבלים כדור עם השוקו.  
 
 
 
זה חייב להיות לפחות 30 דק'??נדנדה כתומה.
ישלי כמה אפשרויות.. אבל הם לא נראלי 30 דק'...
יש תשובה?נדנדה כתומה.
אוי מצטערתיהודיה מא"י
עניתי כבר, אבל כנראה שההודעה לא נשלחה ולא שמתי לב.

זה לא חייב להיות 30 דקות על השעון. הכוונה למשהו שיספק תעסוקה של ממש לילדים, ולא משהו שנגמר ברגע.
אז אני לא מקוריתאמא מסורה
אוהבת מאוד לאפות ולבשל, לשתף את הילדים במה שאפשר, אבל משתמשת רק במתכונים כתובים מספרים/ אינטרנט, עם כמויות מדויקות, מעולם לא המצאתי מתכון, אז לא אוכל לשתף כאן.
ואין מתכונים משפחתיים?יהודיה מא"י
לא,אמא מסורה
כל העוגיות/ מאפים שאני מכינה הם על אותו עיקרון- בצק פריך/ שמרים עם תוספות שונות (שגם אותם ראיתי במקורות שונים) וגם אצל אמא שלי הבסיס של הבצקים הוא מחומרים וכמויות שכתובים בספרים, רק שהיא, בניגוד אלי, כבר זוכרת בע"פ את הכמויות אז כיום היא פחות נעזרת בספרים.
.
הדבר היחיד שאני משנה מהמקור זה שאני ממירה את המרגרינה בשמן.
 
 
...אורושקוש
מכינים חביתות(לפי מס' הילדים)
 
מביאים לכל ילד חביתה ושמים ירקות חתוכים בכל מני צורות. ונותנים לילדים לעשות פרצופים על החביתה..
אני פשוט ישים תמונות...
 
ותהיו יצירתיות..אפשר להשתמש במלא ירקות..
ותסמכו על היצירתיות של הילדים..
רק לדאוג שלא יהיה בל תשחית..
ותאמינו לי הם יכולים להתעסק עם זה שעות..
 
ואו חמוד כלכך!! מתוקים=]אמא קטנה
וואוו, איזו יצירתיות בכלום השקעה...אמא מסורה
מקסים! אנחנו עושים את זה עם פרוסה מרוחהאנונימי (פותח)
לארוחת בוקר בחופש.
איזה מתוק!!קצת אחרת
בר כריכים ומשקאות...השיר
חוץ מלהכין עוגיות סבתא -
שזה לא ממש מקורי, ויש בכל ספר אפיה (בצק עם מרגרינה, למרבה הצער, וחותכני עוגיות - אפשר גם מהברבצק, מערוכים קטנים, ולפיזור מלמעלה: סוכריות צבעוניות, סוכר חום, קוקוס וכו'),
יש לנו תעסוקה צבעונית:
 
 * כריכים:
חומרים: פרוסות זעירות. אפשר לפרוס בגט, או אפילו לחתוך כל פרוסת לחם לארבעה רבעים, מי שרוצה יכולה להשקיע ולאפות לחמניות זעירות (עם הילדים...)
ממרחים כל מה שאוהבים, כמובן
ירקות פרוסים ו/או חתוכים בכל הצורות האפשריות (תנו לילדים לעשות גם את זה...): עיגולים, מקלות, טבעות זיתים, אפשר לקלף עם קולפן את הבשר של הגזר וליצור תלתלים וכו'.
ועוד - חביתה, גבינה צהובה, מה שרוצים ויכולים.
 מסדרים את כל הפרוסות הקטנות על מגשים יפים עם מפיות, והילדים צריכים לעצב את השולחן. אפשר להכין שורות שורות של פרוסות זהות, זה יוצא ממש יפה.
בסוף אוכלים (בביס אחד) הכל !
 
* משקאות:
הכי טוב להשתמש במיצי פרות מדוללים במים. מוזגים קצת בכוס (שליש או רבע), מקפיאים, מוזגים עוד שכבה ומקפיאים, וחוזר חלילה.
מסדרים בבר ואוכלים בכפית (אם זה מתחיל להינמס, זה כמו ברד).
 
לבריאות !
 
פיצניות.שיפקה
מתכון לקרואסונים טעימים, שמעסיקים את הילדים למשך שעות! מנסיון אישי!!!
חומרים:
קילו קמח
עכשיו תגובה באמת- פיצה!!!!!שיפקה
פשוט לחצתי אנטר...
יש לי מתכון לפיצה מעולה, שיכולה להעסיק את הילדים-
חומרים:
בצק:
קילו קמח
שקית שמרית
חצי שקית משפר אפיה
חצי כוס שמן
קורט מלח
2 וחצי כוסות מים פושרים(עדיף להחליף את המים בחלב)
לרוטב-
רסק עגבניות
בצל
מים
אורגנו
שום גבישי
מלח
קצת אבקת מרק (אם אתם אוהבים)
לתוספות:
גבינה צהוב מגוררת
בצל חתוך לעיגולים
זיתים מגולענים
חתיכות או פרוסות של עגבניות
תירס
פטריות
 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק, חוץ מהמים(אפשר ומומלץ לתת לילדים לשפוך את הדברים לקערה...) כמובן שאת המלח שמים אחרי שמבליעים את השמרים עם הקמח- אם המלח והשמרים נפגשים- זה הורס את ההתפחה.
אחרי שכל החומרים מעורבבים, מוסיפים את המים(או החלב) באיטיות.
מתפיחים בערך 20 דקות.
בזמן שהבצק תופח, מכינים את הרוטב:
מטגנים בצל עד שיזהיב ומוסיפים את כל חומרי הרוטב. מרתיחים. 
ומכאן מתחיל שלב ההפעלה עם הילדים.
קורצים עיגולים ונותנים לילדים לרדד, מורחים את הרוטב ומפזרים גבינה צהובה.
כל ילד שם איזה ותספות שהוא רוצה. אפשר לערבב ולתת לילדים ליצור פיצות בצורות מגוונות, ועם שילוב שלתוספות(כמו- תירס פטריות וזיתים, או משהו כזה...)
ב"הצלחה!!!!
אשמח לשמוע תגובות!!!
 
מאיפה להתחיל? יש הרבהאיזה טוב ה'!!!!
מסיבת גבינות:

להכין כל מיני גבינות מיוחדות ואח"כ לאכול אותם עם קרקרים.
הצעות לגבינות - 

גבינת זיתים

גבינת שום שמיר (אבקת שום/ שום כתוש ושמיר קצוץ)

גבינה פיקנטית (מלח, פלפל, גזר מרוסק, גבעול סלרי מרוסק, שום כתוש)

גבינת פירות (אננס משומר ו/או אפרסקים משומרים ו/או משמש משומר)

גבינה אדומה (הרבה פפריקה)

גבינת שומשום (צריך לקלות את השומשום במחבת)

לכל הגבינות כדאי להוסיף מלח (למעט הפירות)


ועודאיזה טוב ה'!!!!
ערב פלאפל

נותנים לילדים להכין כדורי פלאפל, סלט, טחינה ביתית וכו'

את הטיגון של הכדורים כמובן שמבוגר יעשה.

יש לי מתכון לפלאפל אבל הוא לא כ"כ מוצלח. לא מזמן היה כאן שרשור עם מתכונים לפלאפל . מי שמוכן למצוא אותו יבורך.
ועוד אחדאיזה טוב ה'!!!!
עוגיות בצורות שונות.

ניתן לקחת כל מתכון לבצק פריך. לדוגמה:

0.5 כוס סוכר
1 כוס קמח
200 גרם מרגרינה
רבע כוס מים
חצי כפית תמצית וניל
ביצה

לערבב את כל החומרים לעיסה אחידה.

מרדדים את הבצק ונותנים לילדים לעשות צורות עם חותכנים.

ניתן לפזר מעל העוגיות סוכר או סוכריות קישוט.

אופים כ- 12 דקות בחום גבוהה עד שמזהיב.
ואחרון להיוםאיזה טוב ה'!!!!
(פשוט אין לי זמן)

חטיפי זיתים

יש לי מתכון מיוחד לבצק של זה אבל אני לא מוצא.

אפשר להשתמש בבצק שק"ם (למי שלא יודע שמנת, קמח, מרגרינה)


לאחר הכנת הבצק נותנים לילדים ליצור כדורים ובתוך כל כדור "להחביא" זית.

למרוח ביצה ושומשום ולאפות כרבע שעה בחום גבוהה
"עכברים " מתפו"אאחותו
מבשלים תפוחי אדמה קטנים
מניחים שלמים על מצע של סלט ירוק (חסה, כרוב מלפפון וכו')
חורצים למעלה בשליש הראשון חריץ ובו תוקעים 2 "טבעות" מזיתים פרוסים,
עם מעט חומוס מדביקים בקצה אף עשוי גם הוא מעיגול של זית (כשפורסים את הזית- זו הפרוסה הראשונה בעצם)
ובקצה השני עושים חור עם קיסם ותוקעים זנב פטרוזיליה או כוסברה
אין לי תמונה לצערי אבל זה יוצא חמוד!
 
כמובן-הגדולים חותכים,הקטנים מדביקים אף אזניים וזנבאחותו
 ביחד מסדרים יפה
ואמא רק מבשלת את התפו"א ( אגב- לא קלופים!)
 
ומנקה בסוף....
וזה בסה"כ פרוסת לחםאחותו
ממטרת דייסהקצת אחרת
חומרים: מה שיש, מומלץ במיוחד - קוסקוס/תבשיל עם כורכום.
משך זמן הפעילות: כמה שאמא תחזיק מעמד עד שתתערב.
גילאים: מיועד לילדים עד גיל 3 (אני ממש מקווה שאחר כך זה עובר).
 
התפקיד של אמא: להכין ארוחת צהריים/ערב מושקעת, משהו שהילדים אוהבים, עם כל אבות המזון.
                       להגיש למלאכים הקטנים בצלחות פלסטיק וללכת לטפל במשהו דחוף.  
                       (לנקות אחר כך).
 
התפקיד של הילדים: לאכול בערך רבע מהצלחת. ואז מתחיל הכיף...
                        
היופי בפעילות הזאת זה שכמה שתתני להם עצמאות, ככה הם יעסיקו את עצמם. סיימו למרוח על כל המטבח את האוכל? עכשיו יטפסו על השולחן ויורידו את המלחיה. סיימו לרוקן את המלחיה? הנה, יש פה חבילת אורז תמימה שאמא השאירה במיוחד בשבילנו. בקיצור, כיד הדמיון הטובה עליהם. איך אומרים - תנו להם לבטא את היצירתיות.
 
המתכון קרוי על שם מה שאת מוצאת כשאת חוזרת למטבח. זה מתכון בדוק ומנוסה, תמיד עובד, במיוחד כשיש תינוק קטן בבית שצריך להניק
.
>> עדיף לצחוק, לא?
 
מדוייק ואמיתי, תודה על החיוך שגרמת....אנונימי (פותח)
לארוחת הצהרים: פירה כתוםלימורשרה
אחרי שהאמא מבשל בערך 5 תפו"א ובטטה אחת, הילדים ממשיכים:
* מועכים הכל עם מַמְחֶה (הכלי שמועך למחית)
* יוצרים עם הידיים צורת בסיס (צמרת של עץ / עננים / העיגול של פרצוף החיה או האיש)
* בעזרת עיגולי ירקות וחמוצים או פרוסות ובעזרת שניצלונים, מוסיפים איברים לפנים / גזע לעץ וכו'
* לטאץ' הסופי- קטשופ
* הבת שלי, בת 8(!)  אוהבת לאכול את היצירה הסופית עם הידיים.
*כדאי שבארוחה הראשונה של פיירה כתום האמא תראה את יצירותיה ורק בארוחה אחרת הילדים ייצרו, כדי שיבינו את הרעיון הכללי.
לחם מעוטר- הילדים משוגעים על זה!אנונימי (פותח)
חומרים:
פרוסות לחם
ממרח שוקולד, ממרח חלבה וכד'
דפים
מספריים

אופן ההכנה:
1) גוזרים את הדפים לגודל של פרוסת לחם (רבע A4). 
2) מקפלים את הדף לארבע או יותר, וגוזרים צורות כיד הדמיון (כמו בקישוטים לסוכה). 
3) פותחים את הקיפולים ומתלהבים מצורות המפתיעות שהתקבלו.
4) מורחים פרוסת לחם בממרח מתוק.
5) מניחים את הנייר הגזור על הפרוסה המרוחה.
6) שמים אבקת סוכר או שוקולית (שיווצר ניגוד צבעים מהממרח) במסננת קטנה, ומפזרים מעל הפרוסה.
7) מרימים בזהירות את הנייר, ומתקבלת פרוסה מעוטרת בדוגמא מרהיבה!
8) אוכלים.

אצלנו יש ילדים מגיל 10 עד 1. אני הולכת לעיסוקי והם עוזרים אחד לשני. 
מ-עו-לה! פעילות לשעתיים +...
רק חייבים להתנות שכל פרוסה שמכינים אוכלים, ורק אח"כ מכינים עוד אחת. בדר"כ זה נגמר בזה שכבר שבעים, אבל ממשיכים ליצור עוד ועוד מגזרות בשביל הכיף.
לחמניות בכל מיני צורותאמא ל-5
ילדים בגיל- 3.5 עד 10
רושמים לפני את המתכון ומתחילים בעשייה, אני מסתובבת ומפקחת בלבד.
החכמה היא לתת להם את הביטחון שהם יכולים. לסמוך ולתת אמון מלא.
 
1 ק"ג קמח - לנפות בתוך שקית, רצוי במרפסת.
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
1/2 כוס סוכר
בערך 3 כוסות מים חמימים
1/4 כוס שמן
 
ללוש את החמרים, אפשר גם ביצה, יותר מעודן.
 
להתפיח, לקרוץ עיגולים.
כל אחד מכין איזו צורה שהוא רוצה (זאת הטרפיה) אותיות, חיות, לבבות, שיתוף בין מס' אחים.
להתפיח עוד 20 דק'
למרוח ביצה, שומשום ולתנור כחצי שעה עד להשחמה מלמעלה ולמטה.
 
הילדים מוציאים גבינות, הקטנים חותכים ירקות לפי בחירתם.
הגדולים מכינים שוקו או תה צמחים מהגינה.
ואוכלים בחוץ
לא לשכוח להכין גם לאמא ואבא. 
למי שמעוניין- לבנה , יום לפני.
 
מיכל יוגורט, לשפוך לתוך ציפית של כרית- הפוכה ונקיה, להוסיף מלח ולתלות במקום גבוה שיטפטף, 24 שעות, להעביר למיכל סגור.
לחמניות שוקולד לסעודה שלישיתאנונימי (פותח)
להכין בצק נוח לעבודה. כל אחת לפי המתכון שהיא מכירה.
(אנחנו מכינים בצק מתקתק מקמח מלא.
הכמויות בערך:
6 כוסות קמח מלא משובח (מוכנה לתת המלצה)
3 כוסות מים פושרים
חצי קוביית שמרים מומסת במים פושרים וטיפ סוכר
5 כפות סוכר חום
כף מלח שלא תיגע בשמרים
שליש כוס שמן זית.
ללוש. לנוח רבע שעה. ללוש היטב שוב. להתפיח עד שיכפיל הנפח. ללוש. להתפיח כנ"ל.
עכשיו אפשר לתת לילדים שבטח כבר מחכים.)
לקמח לילדים את השולחן במרפסת.
לשטוף להם ידיים.
גולת הכותרת - להניח במרכז השולחן חבילת שוקולד. חום או לבן או אפילו משני הצבעים.
המחמירים יניחו חבילה של כדורי 'קליק'.
הילדים קורעים חתיכות קטנות מהבצק, מרדדים בידיים, מכניסים קוביית שוקולד וסוגרים ללחמניות!
אפשר לסגור לכדור, אפשר כמו בורקס, כמו קרואסון, כמו בייגלה, כיד הדמיון הטובה על הילדים.
מבייצצים בביצה, משמשמים בשומשום (אפשר למלא בקופסת תבלינים ריקה עם חורים גדולים),
מתפיחים ואופים.
ואיזה כייף בסעודה שלישית!
כל אחד אוכל ומחפש את השוקולד שלו...
אפשר לנסות גם לא לסעודה שלישית, אבל לא בטוח שזה יוצא טוב.
בהצלחה.
עד מתי התחרות?אורושקוש
סדנת שוקולדאיזה טוב ה'!!!!
מיועד לילדים יחסית גדולים (7+)

להמיס שוקולד לבן ושוקולד חלב וליצור מהם כל מיני יצירות טעימות. למשל, לצקת למנז'טים ולהוסיף אגוזים ו/או פירות יבשים.

ניתן כמובן לשחק עם הצבעים שחור / לבן וגם לטבול דברים בתוך השוקולד ע"מ שיצאו מצופים (שקדים, אגוזים, מרשמלו וכו')

מובטחת לילדים הנאה ותעסוקה לזמן רב (כולל הנקיון אח"כ זה בכלל הרבה זמן...)
אפשר גם להמיס חבילת שוקולד ו..Reutot
ולערבב אותו עם קרונפלקס... (בכלי פיירקס). לשטוח את הכל או בתבנית מאורכת ואפשר לעשות כדורורנים ולשים בעטרות...
 
 
יוצא מאוד מאוד טעים!!!
שימו לב שימו לביהודיה מא"י
הכללים שונו.
מותר להביא מתכונים מספרי מתכונים, אבל לא מספרי מתכונים לילדים.
יש תאריך סיום לתחרות - אמצע החופש הגדול
ובבקשה להקפיד על הכללים, מתכון שלא יעמוד בכללים ייפסל!!!
עוגיות שחור- לבןאמא מסורה
נזכרתי היום בפעילות שעשו לנו כשהייתי ילדה בקייטנה
 
מכינים בצק פריך:
3 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה (לא חובה, אני מעדיפה עם
2 ביצים
3/4 כוס שמן (משתדלת מאוד לא לשים מרגרינה ואם כן מינימום)
מי שחייב את הפריכות של המרגרינה- 50 גרם מרגרינה וחצי כוס שמן.
 
אמא- מכינה את החומרים הדרושים לפי הכמויות בצלוחיות/ כוסות, הילדים שמים בתוך הקערה את החומרים בהכוונתה של אמא.
כל ילד בתורו לש את הבצק- לא יותר מידי, אם צריך, אמא מסיימת את הלישה.
להיזהר מלישת יתר, בצק פריך לא צריך יותר מידי עיבוד, אם יש הרבה ילדים לחלק ביניהם את העבודה ושלא כולם ילושו.
(אני עושה את הפעילויות האלה עם הבן שלי בן 3 והוא ממש משתף פעולה ויודע מה צריך לעשות).
 
עכשיו רק אמא- בקערה נפרדת לערבב 1-2 כפות קקאו (לפי הטעם) לכל כף קקאו להוסיף 2 כפות סוכר.
לחלק את הבצק לשניים- חצי להשאיר בקערה חצי לשים בקערה עם הקקאו, ללוש את הבצק עם הקקאו.
 
לתת לכל ילד חתיכה מהבצק הלבן וחתיכה מהבצק החום. ליצור עוגיות המשלבות את שני הבצקים כיד הדמיון הטובה על הילדים, אפשר גם עוגיות שהם רק לבן או רק שחור.
להקפיד שהעוגיות לא יהיו עבות מידי.
לאפות בחום בינוני למשך 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. 
מקפיצהיהודיה מא"י
חברי לתחרות הקודמת היו פה 100 תגובות, קדימה, איפה המתכונים שלכם?
"שלא על מנת לקבל פרס"איזה טוב ה'!!!!
פעם קודמת זה היה "לשמה" ללא פרס ועכשיו שיש פרס אז כבר לא רוצים.

צדיקים פה כולם 
אממ..משה בתיבהNעלי
אחלה בילוי לילדים..
לוקחים בצק עלים- נותנים לילדים לחתוך לריבועים גדולים יחסית,שמים קטשופ- ואז נקניה ומגלגלים..
אופים בערך 10 דק' עד להזהבה
עוד רעיוןNעלי
אני לא יודעת כמה זה בריא-אבל זה מעסיק לשאול,ופשוט חוויה.
מרציפן-
אומנם לא אוכל,אבל אחלה "חטיף"
נותנים לילדים  מרציפן בכל מיני צבעים ועושים איתם ביחד צורות..אפשר נגיד לקחת רעיון של גן חיות
וכל אחד מפסל חייה..
 
חוץ מיזה ניתן להכין עוגת שוקולד פשוטה- כל מתכון (אני יכולה לרשום) ואז לקשט את העוגה במרציפן-ילדים ואפילו קטנים חולים על זה
פיצה ממלוואח (ללא טיגון) בשתי אפשרויות ח ד ש ה
מצרכים:
מלוואחים כמספר הסועדים
קטשופ/ רסק
גבינה צהובה מגורדת
תוספות כאוות נפשם של הילדודס: זיתים, תירס, טונה, קוביות עגבניה ועוד היד נטויה...
 
אופן ההכנה:
מפשירים מעט את המלוואחים על השיש (ממש כמה דקות)
כל ילד ימרח קטשופ/ רסק על המלוואח שלו ויפזר מעל גבינ''צ ותוספות כאוות נפשו
מכאן יש 2 אפשרויות:
 
אופצייה א': האופצייה המגולגלת-
לגלגל את המלוואח לגליל ואז בעזרת אמא, ובעזרת סכין טובה, נחתוך לפרוסות, נסדר בתבנית ונאפה בחום בינוני כ-10 דקות עד שהמלוואח מזהיב.
 
אופצייה ב': האופציה הרגילה-
פשוט נסדר בתבנית את המלוואח כמו שהוא, שוב, נסדר בתבנית ונאפה בחום בינוני כ-10-15 דקות עד שהמלוואח מזהיב והתחתית מוכנה.
 
בתאבון!
עוגות שוקולד אישיות בקלותח ד ש ה
עוגות שוקולד אישיות בספלים- קלות ומהירות להכנה
 
מצרכים:
3 ביצים
1/2 כוס שוקולית + 1/2 כוס קקאו או כוס שוקולית
1 כוס חלב
1 כפית קפה נמס
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 כוסות קמח תופח או 3 כוסות קמח רגיל + חבילת א. אפייה
 
אופן ההכנה:
הילדודס יערבבו את כל חומרי העוגה יחד עד לקבלת תערובת חלקה.
בעזרת מצקת ובעזרת אמא, הם ייצקו את הבלילה לספלים משומנים מעט עד 3/4 גובה.
להכניס למיקרוגל ל-5 דקות (לא כדאי ליותר, אחרת העוגה תתיבש ולא תהיה עסיסית)
 
רוטב שוקולד- לא חובה אבל מומלץ:
ממיסים 100 ג' שוקולד+ 5 כפות חלב+ 50 ג' מרגרינה במשך 2 דקות במיקרוגל ויוצקים בזהירות על העוגה החמה
מפזרים סוכריות או כל מיני קישוטים לא בריאים אחרים  סתם.. אפשר לקשט באגוזי מלך קצוצים
וזהו... אוכלים בהנאה!
 
בתאבון!
מוסיפה רעיון מקורי במיוחד ח ד ש ה
לגדל ירקות בגינה/ באדנית
 
אז איך מתחילים?
קונים זרעים של ירקות שמתחשק לגדל ( אנחנו קנינו ושתלנו- דלעת, עגבניות שרי ומלפפונים)
אפשר לקנות אדמה או להשתמש באדמה מהחצר (ורצוי לדשן אותה) את הכל הילדים יעשו בעזרת ההורה-
*להרטיב מעט את האדמה
*לעשות חורים בעזרת האצבע במרווח של כ-4 ס''מ
*בכל חור לשים כ-2 זרעים
*לכסות את  החורים באדמה
*להשקות לפחות פעם ביום...
 
וזהו- זה נחמד מאוד ומסקרן מה גם שבסוף אפשר לאכול את הירקות ולהכין סלט מושקע ושווה
יש לי מתכון נמצח!!!Nעלי
תקשיבו-זה אומנם לילדים בגלי 6+ אבל זה תותח ושווה כל רגע!!
ככה-זה סושי..חח אל תדאגו לא עם דגים ואצות וכל הדברים הלא טעימים...=]
מה שכן-צריכים להכין אורז מראש..(אורז טיפה דביק-אבל לא חייב)
 
הילדים יכולים לעשות הכול-חוץ מהקטע של הטיגונים-
 
עושים חביתה (נותנים לילדים לשבור ביצים,טיפה מלח..) אבל ההורים יטגנו-- צריך שיהיה ממש דק- כמו קרפ\פנקיק.
 
עושים שניצלים- נותנים לילדים לדפוק על החזה עוף,לטבול בקמח ביצה פרורי לחם..
 
ואז מטגנים (שוב..ההורים)
בנתיים.. נותנים לילדים לחתוך דק דק בצורות מאורכות ירקות (כל מה שאוהבים..גזר,גמבה,מלפפון..)
(רק שאת המלפפון עושים בלי הגרעינים)
ואז ככה:
 
שמים חביתה ועליה אורז- מרפדים בעדינות-
ואז שמים ירוקות-פרוסות דקות של שניצל...
ומקפלים-כמו שעושים סושי..(אם מישהו לא מבין-אני יסביר..)
ואז פורסים לחתיכות..
 
וזהו..
אפשר לערבב קטשופ-ומיונז-ולהשים טיפה על כל חתיכה..
 
 
 
 
בתאבון!!
באמת שילדים נהנים להכין..לוקח זמן=] ותענוג!!
הילדים שלי אוהבים גם סושי עם דגים ואצותאיזה טוב ה'!!!!
לא צריך רוטב וואסבי ושאר מרעין בישין.

קונים אצות נורי ואורז לסושי (אפשר גם אורז רגיל אבל יוצא יותר טוב ככה) תוספות אפשריות: גזר, מלפפון, סלמון מעושן, אבוקדו ועוד כיד הדמיון הטובה.

מכינים את האורז לפי ההוראות (לדעתי אפשר לוותר על החומץ)

נותנים לכל ילד דף של אצת נורי והוא שם עליה אורז ומשאיר 2 ס"מ בסוף ללא אורז.

מעל האורז שמים את התוספות השונות מכסימום עד שליש מהשטח של האורז.

מרטיבים קצת את ה- 2 ס"מ אצה שנשארה מגלגלים את האצה ומדביקים את הקצה הרטוב.

חותכים לעיגולים בעובי של כ- 3 ס"מ.

אוכלים עם רוטב סויה.

למתקדמים יותר ישנם סוגי סושי נוספים (insideout ועוד) אבל זה נראה לי כבר יותר מתאים למבוגרים.
2 שאלות:real story
איפה מוצאים את האצות?
 
ואיך מכינים את האורז?
 
תודה לך!
הרבה זמן חיפשתי מתכון לסושי...
2 תשובות:איזה טוב ה'!!!!
את האצות ניתן למצוא בחנויות טבע למיניהם ובחנויות גדולות (מגה, שופרסל, וכו')

לגבי השאלה השניה אני אעתיק כאן את המתכון ככתבו מהחבילה של האצות. אני לא עשיתי כך אלא בישלתי את האורז רגיל ועשיתי אותו קצת דביק. אם רוצים תוצאה איכותית יותר צריך להשקיע.

המתכון לחומץ סושי:

חומץ אורז 500 מ"ל
סוכר 100 גר'
מלח 25 גר'

1. לשים את הרכיבים במחבת
2. להניח את המחבת על אש קטנה ולערבב את החומרים
3. לאחר שהסוכר והמלח נמסו לגמרי לכבות את האש.

המתכון לאורז:

500 גר' אורז לסושי (נקרא גם ריזוטו / אורז עגול)
500 מ"ל מים
100 מ"ל חומץ לסושי

1. לשטוף את האורז במים זורמים
2. לבשל את האורז במים
3. לקרר את האורז בקערה
4. להוסיף את החומץ סושי ולערבב.

בחנויות יש בדר"כ גם כל מיני חומרי גלם מהמזרח שניתן להוסיף (דלעת יפנית, ג'ינג'ר כבוש, אבקה להכנת וואסבי) אבל זה כבר לא נכלל בהגדרה של הפעלה לילדים אלא אם את רוצה להכין למבוגרים שאוהבים את הדברים האלה.
זה באמת בשבילי ולא לילדים... תודה ושבת שלום!real story
מממ...גירית
עוגיות
עושים עוגיות מושקעות וטעימות...
התפקיד של הילדים- ללכת למכולת לקנות ת'חומרים החסרים... (כי לגדולים לא היה כח...)
עוגיות ביגלה - כעכיםאם הבנים12
את הבצק הילדים לשים אבל אמא אומרת מה צריך לשים:
המצרכים:
1 ק"ג קמח (מנפים בתורות)
2 חב' אבקת אפיה
1 כפית מלח
חב' מרגרינה
1 כוס שמן
1 כוס מים
לציפוי: 1 ביצה ושומשום
 
לאחר הניפוי בתורות כל ילד מוסיף משהו ולשים בתורות (אמא נותנת לישת סיום.)
אח"כ עושים צורות ביגלה (נחש וסוגרים לטבעת) כולם יחד, מישהו אחראי על הביצה ומישהו על השומשום.
ולתנור!!
 
בהצלחה!!
לדייק בבקשה חום וזמני אפייהיהודיה מא"י
לטובת כולם...
כעכים  - לאפות חום בינוני עד שנהיה חום בהיר.אם הבנים12
חגיגה משפחתית- עוגת יומולדת!אנונימי (פותח)
בס"ד
 
מתכון קל ופשוט להכנה חוויתית של עוגת יומולדת:
 
החומרים:
1 כוס קמח
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
3 כפות קקאו
תמצית וניל
א. אפיה
4 ביצים
 
אופן ההכנה:
כל ילד מביא ומוסיף חומר אחר, על פי תורות. מערבבים הכל, מלבד הביצים.
אם ילד גדול משתתף בהכנה הוא יכול להפריד בזהירות את הביצים ולהוסיף את הצהוב (חלמון) לתערובת.
מקציפים את הלבן (החלבון) של הביצים עד שהקצף נהיה קשה. בשלב הזה אמא יכולה לעזור- מוסיפים
את הקצף לתערובת בתנועות עטיפה. אח"כ שופכים הכל לתבנית אפיה משומנת ואופים בחום של 180 מעלות.
אפשר להוציא כשקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי (לוקח בסביבות ה20 דקות).
עכשיו לחלק האחרון- אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור נותנים לה להתקרר ואז שמים בקערה קטנה 100 גרם
שוקולד (אפשר 2 קוביות צימקאו) עם קצת מים וקצת שמן ושמים לדקה וחצי במיקרוגל. כדאי שאמא תוציא בזהירות
כי זה חם. ממיסים עם כף את השוקולד ומורחים על העוגה. כאן יש הרבה מקום ליצירתיות- אפשר לקשט עם סוכריות
של  עוגה, קוקוס, טופי, קצפת וכו', אך כדאי להזדרז כי הקרם מתקשה מהר..
 
מניסיון, זוהי פעילות חוויתית ונעימה ובסופה יוצא תוצר טעים ומשמח!
כדורי שוקולד מתכון אחר ופשוט יותר,elishevs
בס"ד
החומרים ל4 ילדים:
 
זהו מתכון פשוט אך מנצח, שבוצע ברצף בקבוצות שונות במשך כמה ימים, ולאף אחד לא נמאס! אפילו לי....
 
שימו להוראות ההפעלה של הילדים, כי בזה טמון הקסם של הפעילות:
 
החומרים:
ביסקויטים 250 גר' (חבילה סטנדרטית אחת)
שוקולית 4 כפות גדושות
שמן בין רבע לחצי כוס
מים כוס וחצי בערך
אפשר קצת יין אך לא חובה
לציפוי: קוקוס טחון או סוכריות קטנות לבנות (לא צבעוניות כי זה לא בריא) או שניהם
צלחות קטנות כמספר הילדים
כמה קעריות
 
*כולם שוטפים ידיים היטב ומפשילים שרוולים
*מעמידים את כולם מסביב לשולחן  שבמרכזו קערה גדולה
*שופכים את הביסקויטים לקערה ונותנים לילדים לרסק אותם עם הידיים
*תוך כדי, מוסיפים שוקולית, שמן ומים בהדרגה עד שהתערובת נוזלית מעט
*כדאי שגם אמא/אבא ישקיעו את ידיהם בתוך התערובת מדי פעם כדי לרסק ביסקויטים עקשניים או כדי לודא מה רמת הרטיבות של העיסה.
*אמורה לצאת עיסה לא אחידה לגמרי, עם גושים קטנים של ביסקויטים בפנים, ולכן לא נורא אם העיסה יוצאת קצת נוזלית, כי אח"כ ניתן לה לנוח במקרר והביסקויטים יספחו את הרטיבות והעיסה תתקשה.
*משתדלים להנות מהכיף של הלישה ולא לפחד ממצב הקירות להיות בחוויה של התחושות והמרקמים והידיים המתנגשות בקערה..
 
*כולם שוטפים ידיים, מנגבים את השולחן, רצפה, קירות וכל מה שמסביב... סתאאאאם, כדי לשמור על הניקיון כדאי לוודא שהידיים של הילדים נשארות בקערה עד שניגשים לשטוף ידיים, ואז הניקיון די נשמר. מי שממש חושש לגורל מטבחו מומלץ להכין בגינה/ מרפסת/ חורשה/ אצל סבתא...
 
*מחלקים את העיסה לצלחות הקטנות, וכל אחד רשאי לעשות עם חלקו כרצונו: לגלגל לכדורים קטנים, גדולים, פצפונים, צורות שונות או סתם לאכול את זה ככה. מניחים במרכז כמה קעריות עם קוקוס טחון או סוכריות קטנות או שניהם מעורבבים, ונהנים!
בהצלחה!
 
ועוד מתכון נוסף, לעוגיות בלי מרגרינהelishevs
בס"ד
 
דבר ראשון צריך שיהיה בבית חותכני עוגיות: לב, תלתן, פרפר, כוכב, כוס לעיגולים, העיקר שיהיה עם מה לחתוך.
 
אפשר גם לתת לילדים לעצב את העוגיות שלהם ללא חותכנים, לשבלול, טבעת, נחש או בייגלה ועוד..
 
את המתכון קיבלתי מחברה טובה ששמה מריס.
 
מערבבים בקערה:
-3 ביצים
-3/4 כוס שמן
-1 כוס סוכר (חום הולך טוב)
-שקית אבקת אפיה
-שקית סוכר וניל
-חופן שקדים טחונים או קוקוס טחון (לא חובה)
 
כשהכל אחיד מוסיפים קמח מנופה, לבן / מלא, עד שנוצר בצק נוח לעיבוד, לא דביק מדי אך לא יבש מדי.
(זה שונה מפעם לפעם וגם לפי סוג הקמח, אבל בד"כ זה לוקח 4 כוסות פלוס מינוס)
 
* את השלב הזה ההורים עושים בשיתוף הילדים בערבוב ובהוספת החומרים
 
* מפנים ומנגבים את השולחן, מחלקים לכל ילד מערוך ומניחים במרכז השולחן חותכני עוגות לשימוש הכלל.
מחלקים לכל ילד גוש בצק בגודל שהוא יכול להתמודד איתו, ומקמחים קלות את הבצק ואת המשטח. (לא כדאי לתת לילדים לקמח, כי הם בדר"כ מגזימים והבצק יוצא יבש)
* מציירים בעפרון על נייר האפיה חלוקה לרבעים ורושמים על כל רבע שם של ילד אחד. זה יעזור להם לדעת מה שלהם.
* מאפשרים לילדים לצור צורות כרצונם, ועוזרים להם בהעברת העוגיות לתבנית. זה השלב שבו אני מדקיקה עוגיות עבות מדי, מעצבת מחדש עוגיות שהתפרקו או מסדרת מה שצריך....
* אופים בחום רגיל (בינוני גבוה)
* בתום האפיה ניתן לאכול את העוגיות כמות שהן, ואפשר גם לקשטן:
 
-100 גר' אבקת אפיה
-מעט מים (ככף או שתיים)
 
* לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה אך לא נוזלית מדי. הוסיפו נוזלים אם צריך.
* העבירו את תערובת אבקת הסוכר לשקית ניילון קטנה וחוררו חור קטן בפינת השקית.
* לזלף את תערובת אבקת הסוכר על העוגיות. ניתן לזרות סוכריות קטנות שיידבקו לזיגוג לפני שיתקשה.
 
 
 
* לצנן ולאכול! בתאבון!
 
עוד דבר...סדנת קישוט עוגות ליום הולדתelishevs
בס"ד
 
פעילות נחמדה ליום הולדת או לקראת שבת או כל הזדמנות אחרת שרוצים:
 
אופים בתבניות אישיות, בתבנית שקעים או במנג'טים עוגות שוקולד קטנות
(ע"פ המתכון שיצורף לעיל או ע"פ כל מתכון אחר)
 
שמים בקעריות לפי מספר המשתתפים:
 
עדשים של שוקולד
קליק מכל מיני סוגים
חמצוצים גזורים לפיסות קטנות
שקדים מולבנים פרוסים / שבבים
סוכריות צבעוניות קטנות
צימוקים ופירות יבשים אחרים
 
ועוד ועוד על פי מה שיש, ולפי התקציב...
 
לכל משתתף נותנים גם שקית נילון קטנה עם מעט קרם שוקולד לזיגוג העוגה, וכמובן עוגה אישית אחת.
 
מאפשרים לכל משתתף לקשט את העוגה שלו ע"פ המוזה שנחה עליו,
אפשר גם לתת נושא שכולם צריכים לעמוד בו (כמו למשל, פרחים או חיות או חיוכים)
אפשר גם לעשות תחרות העוגה היפה ביותר (אם כי זה קצת עלול להלחיץ... עזבו)
והעיקר בסוף אוכלים ונהנים!
 
מתכונים:
(אם כי העיקר זה הרעיון, אפשר לקחת מתכונים אחרים)
 
עוגת שוקולד:
לערבב בקערה חומרים יבשים:
-2/3 כוס קקאו
-2 ו-1/4 כוסות קמח (גם מלא הולך טוב)
-2 כוסות סוכר (אם חום אז כוס וחצי תספיק)
-כפית וחצי א. אפיה
-כפית וחצי א. סודה לשתיה
-כפית וחצי אבקת קפה נמס (אני שמה נטול קפאין)
להוסיף חומרים רטובים ולערבב במיקסר או היטב בכף עץ:
-4 ביצים
-כוס מים / מיץ תפוזים
-כוס ו1/4 שמן
 
לצקת עד 3/4 מגובה התבנית, כי זה תופח מאד.
 
זיגוג שוקולד:
להמיס בסיר כפול 300 גר' שוקולד מריר, לערבב לתערובת חלקה ולכבות את האש
להוסיף 3/4 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה (חלבית או צמחית)
להניח להתקרר על הגז המכובה כ-5 דקות ולערבב מדי פעם,
להעביר לשקיות אישיות לפי מספר המשתתפים
הזיגוג מתבצע ע"י חיתוך פינה קטנה של השקית וזילוף העוגה בקרם.
(ייתכן ויספיק 2/3 מהכמות, כלומר 200 גר' שוקולד ו-1/2 מיכל שמנת)
 
בהצלחה והנאה מתוקה!
 
מתכון קצת יותר בריא.... שיפודי פירותelishevs
בס"ד
 
למתכון יש כמה וריאציות שכולן נחמדות:
 
שיפודי פירות טריים:
חותכים פירות מגוונים לגודל בינוני אחיד (קוביות מנגו, אבטיח, מלון, תפוחים, ענבים שלמים, ענבים אדומים חצויים ומגולענים, קוביות אפרסק, חצאי שזיפים, חצאי פלחי תפוז, וכולי ע"פ ההיצע והעונה)
הילדים משחילים על שיפוד או על שניים פירות בכל מיני דגמים,  ונותנים לאימא זר פירות טעימים, או אוכלים בעצמם...
 
שיפודי פירות יבשים:
המתכון הזה תמיד מתקשר לי עם ט"ו בשבט אבל זה לאו דוקא, הוא טעים ומתאים לכל השנה.
במקום לשפד פירות טריים, משפדים פירות מיובשים: צימוקים, חמוציות, שזיפים, משמשים, תמרים ועוד,
אפשר להצמיד לשיפוד שני חצאי אגוז המחוברים ביניהם במרציפן.
 
קיפוד פירות:
לוקחים קיסמים במקום שיפוד, ונותנים לכל ילד צלחת עליה מונח תפוז/ אשכולית חצויה, אשר צידו החתוך כלפי מטה. הילדים משפדים את הפירות (הטריים או היבשים) על הקיסמים ותוקעים אותם בגב התפוז.
 
בהנאה!
שיפודי שניצלונים וירקותאם הבנים12
שיפודי שניצלונים וירקות

המצרכים:
חזה עוף (2 פרפרים)
1 כוס פירורי לחם
2 כפות קמח,
תבלינים: לפי הטעם - מלח, גריל עוף, א. מרק
ביצה
שמן לטיגון
2 מלפפונים ירוקים
2 מלפפונים חמוצים
סלסילת עגבניות שרי
פלפלים ב2 צבעים

להפשיל שרוולים ולשטוף ידיים ולעבודה:

שלב א' -
אמא: חותכת את החזה עוף לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
ילדים: 1) פותחים ביצה (בודקים מדם) ושופכים לתוך קערה
2) מכניסים את כל העוף החתוך לביצה ומערבבים עד שהכל יתכסה בביצה.
3) שופכים על צלחת גדולה את הקמח, פירורי לחם ותבלינים ומערבבים בעדינות (משתדלים שלא יתפזר על כל השיש)
4) טובלים את חתיכות העוף בפירורי הלחם ומניחים בצלחת נפרדת
אמא: מטגנת את השניצלים בשמן עד שמשחים.

שלב ב' - כל הילדים הגדולים חותכים את הירקות:
מלפפונים לעיגולים
פלפלים לריבועים קטנים 2*2 ס"מ
עגבניות משאירים שלמות

שלב ג' - לוקחים שיפודי עץ וכל הילדים משפדים עליהם
שניצלונים וירקות לסירוגין

שלב ד' - בתאבון!!!

שיפודי הפירות הזכירו לי שיפודי שניצלוניםאם הבנים12
מה קורה עם התחרות הזאת? מי הזוכים?אנונימי (פותח)אחרונה
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקואחרונה
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקוריתאחרונה

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופהאחרונה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10אחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

מחפש המלצה למעבד מזון טובמבקש אמונה

לטחינת עוף/בשר, וגם להכין איתו חומוס ביתי

לי יש משהו שקיבלתייעל מהדרום

לק"י


אני לא טוחנת בו בשרי. כן מכינה חומוס.

מה שאני אוהבת בו שהוא לא גדול, זו קערה, שהסכין עם המנוע נמצאות מעל.

ממליצה לקנות משהו בסגנון (בתקווה שימליצו לך על חברה טובה).

תודה. תוכלי לכתוב את השם שלו?מבקש אמונה

נראה לי רעיון טוב אלה שמלבישים את המנוע מלמעלה

אני אוהבת את המג'ימיקס שליופל לימון

עם 3 קערות בגדלים שונים נותן מענה לכל כמות שאני מבקשת לטחון

תודה. אפשר את השם שלו? או קישור?מבקש אמונה
תודה 👍מבקש אמונה
כשמשתמשים בקערות הקטנות צריך עדיין לשים את הקערהחילזון 123
הגדולה?
כןופל לימוןאחרונה
יש לי ראסל הובס כבר 9 שנים. מעולההמקורית
קטע, פעם ראשונה שאני שומע על החברה הזאתמבקש אמונה
בסוף קניתי של פוד אפילמבקש אמונה

אולי יעניין אותך