חותכים לאורך שומר מוספים 4 כפות לימון + 2 כפות שנן זית,מלח ופלפל לפי הטעם..ואז מערבבים ביחד..אני עושה את זה כחצי שעה\שעה לפני ההגשה וזה סופג מהרוטב ונהיה טעים..
** יש לציין שזה פחות או יותר הכמות לשומר אחד..ככה שתכפילו לפי מס' השומר שאתם משתמשים..והכי חשוב תטעמו את הרוטב ותשלימו תיבול אם חסר..))
סלט סלק-
חותכים סלק לרצועות מבשלים בסיר עם מים עד שנהיה רך..
ואפשר להגיש ככה (זה פצצה עם טחינה וחלה של שבת)
ואפשר לעשות רוטב- עם 2 כפות שמן זית,1 מיץ לימון,מלח פלפל,חתיכות בצל,ומי שאוהב את גם כוסברה..
לערבב ולהגיש..
סלט כרוב-
חותכים כרוב לבן בצורה הכי דקה וארוכה שאפשר-מוספים מיץ מלמון כף חומץ,שמן זית,מלח ופלפל..
מערבבים ומגישים..
סלט חסה-
חותכים חסה- לרצועות לא ארוכות במיוחד,וגם גזר אחד לרצועות\לגרד גס בלי הנוזלים,ועושים רוטב כמו של סלט השומר\אפשר גם להגיש עם רוטב אללף האייים.
סלט חצילים-דורש קצת יותר עבודה.
מטגנים\צולים בתנור ריבועים קטנים\בנונים של חציל.
מטגנים במחבת\סיר בצל גדול מוספים את החציל וקוביות עגבניות,מוספים רסק עגבניות,שום,מלח פלפל ומשלים איזה
10 דק' עד שהכול מתרכך והופך למן מטבוחה של חציילים.. (אפשר להוסיף מעט מים שלא ישרף,עד שיתבשל..)
סלט גזר מרוקאי-
גזרים קלופים ומבושלים במים עד ריכוך (אבל לא יותר מידי כדי שהגזר ישאר יציב)
** לפרוס את הגזר באלכסון (כדי שיהיה יפה ) 1 ס”מ בערך או עם גלגלת חיתוך עם צורה .
שמן לתחתית הסיר, כפית מלח,-2 כפיות פפריקה1 כפית כמון,3שיני שום כתוש ,מיץ מלימון
1/4 כוס מים חופן פטרוזיליה קצוצה
לשים בסיר את השמן על להבה בינונית להוסיף את התבלינים והשום ולערבב להוסיף את מיץ הלימון ולערבב וכן את המים .להוסיף את הגזר לסיר לערבב בעדינות ממש דקה כדי שיספוג טעמים להוסיף את הירק ולהוריד מהאש .
הערה: יש כאלה שמערבבים את התבלינים בקערה ושופכים על הגזר .
אני אישית אוהבת שהתבלינים דקה על האש .
סלט פלפלים קלויים-
-1 ק"ג פלפלים אדומים גדולים ובשרניים לצלות על האש אפשר לצלות בתנור חם מתחת לגריל
להכניס לשקית ניילון להזעה,לאחר כעשר דקות לקלף לחתוך לרצועות ולהרחיק את הגרעינים.
לתיבול:3 שיני שום גדולות כתושות,מלח,שמן,לימון ,מעט חומץ רגיל(מוסיף טעם ועוזר לשימור הסלט)
לערבב היטב יחד עם הפלפלים לטעום ולהוסיף תיבול לפי הצורך
**כנ"ל לגבי פלפלים החריפים
מסדרים מגש או מנה אישית עם קישוט של פרוסת ביצה קשה, מלפפון חמוץ.
סלט פלפלים קלויים
פלפלים אדומים ובצבעים שונים
פטרוזיליה
שום
מלח, לימון, פלפל שחור גרוס
שמן זית
עושים כמה חריצים בפלפלים כדי לעזור בקילוף הקליפה הדקיקה שלהם.
מכניסים את הפלפלים לתנור וקולים אותם בגריל בחום גבוה.
מוציאים את הפלפלים מהתנור, מסירים את הקליפה ומנקים אותם מהגבעול והגרעינים.
לאחר הקלייה יש להמנע עד כמה שאפשר משטיפה, גם אם נשארות חתיכות קליפה.
חותכים לרצועות ומוסיפים שום, מלח, פלפל גרוס, לימון, שמן זית.
סלט כרוב וגזר - קולסלו
כרוב קטן / קולורבי
3 גזרים
3 צנוניות או צנון / קולורבי
פטרוזיליה או שמיר
מלח, פלפל, לימון, מיונז
לחתוך את הכרוב לרצועות דקות דקות
או במעבד מזון בדיסקית גסה.
לגרד את את צנון והגזר במעבד מזון בדיסקית גסה.
לקצץ את הפטרוזיליה או את השמיר דק דק.
לתבל בפלפל, לימון ומיונז.
סלט קלוי טוניסאי (סלטה משוייה)
פלפלים אדומים וגם בצבעים שונים
עגבניות
שן שום אחת לשישה ירקות בערך...
מלח, לימון, פלפל שחור רגיל
כמויות? - כמה שאפשר יותר.
זה מעדן שמחסלים מהר מאוד.
קולים את הפלפלים והעגבניות על אש.
מקלפים. מסירים גרעינים מהעגבניות והפלפלים.
קוצצים את הפלפלים והעגבניות דק דק.
מוסיפים שום קצוץ דק דק, מלח, פלפל שחור דק,
לימון ושמן זית.
סלט סלק טוניסאי
3 סלק (הכמויות לפי גודל הסלט)
1 תפו"א מבושל –
זו אפשרות ובכמות קטנה
שום (הכמות לפי הטעם)
מעט פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, לימון, שמן זית
מבשלים את הסלק עם הקליפה, מקררים ומקלפים.
חותכים את הסלק לפלחים של כחצי סמ'.
חותכים את התפו"א לקוביות כשהוא קר.
קוצצים את הפטרוזיליה דק דק.
מוסיפים שום חתוך או כתוש.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים בעדינות.
אם רוצים אפשר לגרד את הסלק בפומפיה
או במעבד מזון.
סלט גזר טוניסאי
גזר (הכמויות לפי גודל הסלט)
שום (הכמות לפי הטעם)
מעט פטרוזיליה
אריסה לפי הטעם
מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, לימון, שמן זית
שני הסלטים – סלק וגזר - מאוד דומים בהכנתם:
מבשלים את הגזר, מקררים.
חותכים את הגזר למטבעות.
קוצצים את הפטרוזיליה דק דק.
מוסיפים שום מגורד או כתוש.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים בעדינות.
סלט תרד טוניסאי
גבעולי תרד עבים
(הכמויות לפי גודל הסלט)
שום (הכמות לפי הטעם)
מלח, פלפל שחור גרוס, לימון,
שמן זית
אפשר להוסיף מעט מאוד אריסה
חותכים את הגבעולים למקלות של כ-5-6 סמ'
מבשלים את הגבעולים כמה דקות.
מוסיפים שום מגורד / כתוש.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
סלט קוסקוס של חנה
מרכיבים
אופן ההכנה
1 שקית קוסקוס
2 כוסות מים
2 כפות שמן
קורט מלח
5 מלפפונים
5 עגבניות
2 בצל ירוק
שופכים לקערה את הקוסקוס. מוסיפים את המים, השמן והמלח. מחכים 20-30 דקות עד שהקוסקוס יתרכך. בינתיים: חותכים את הירקות לקוביות קטנות. אחרי שהקוסקוס התרכך, מערבבים את הירקות עם הקוסקוס.
סלט כרוב עם רוטב סודי (כבר לא) של דבורה
מרכיבים
אופן ההכנה
1 כרוב
1/4 כוס שמן קנולה / שמן שומשום
1 כף מכל אחד מהשלושה: חרדל, סוכר, חומץ
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי שקית שומשום
חצי שקית שבבי שקדים קלופים
שמן לטיגון
לקצוץ את הכרוב. לטגן את זרעי השומשום והשקדים. לערבב את כל המרכיבים יחד.
סלט גזר של אסתר
מצרכים
אופן ההכנה
6 גזרים
מעט מכל המרכיבים הבאים:
שמן, מלח, כמון, כורכום
לימון
שום
1 כפית שטוחה אבקת עמבה
כוסברה - רבע שקית גוש קטיף יובב"א
לרסק את הגזרים גס
בפומפיה או בדיסק העבה של מעבד מזון.
לקצוץ דק את הכוסברה.
להוסיף את כל המרכיבים לקערה ולערבב.
סלט חצילים של אסתר
מצרכים
אופן ההכנה
3 חצילים בינוניים
חצי גמבה
חצי פלפל צהוב
3 שיני שום
כוסברה
1 כפית פפריקה, עדיף גרוסה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
2 כפות שמן
חצילים: לקלף, לחתוך לקוביות, לבשל עם כפית מלח עד לרתיחה וריכוך. לשים במסננת כחצי שעה עד שיתנקזו המים, למעוך במזלג. למעוך שיני שום, לקצוץ דק כוסברה, לחתוך גמבה ופלפל דק דק. לערבב את כל הרכיבים.
בלי שום כוונה להעליב אף אחד, אני אדייק ואומר שאצל כמה מהאשכנזים זה יותר נכון סלט שניצל בעור שיניו... לא, לא סלט שניצל, סלט ש-ניצל ממוות איטי ובטוח ויגיע לזיקנה בשבת הבאה ובשיבה טובה.
אני חותכת את הירקות לקוביות, מערבבת עם שמן,מלח,פפריקה ומכניסה לתנור לצליה על חום בינוני+ למשך שעתיים בערך (תלוי בכמות הירקות בתבנית ובגודל שלה-עד כמה הירקות דחוסים בה).
אני עושה אותם במכה אחת, איזה 4 סוגי סלטים שנראים מושקעים, ואני משקיעה בהם מינימום של זמן....
שמה בתבנית גדולה:
1 חציל שלם
4-5 גמבות צבעוניות
1-2 חציל חתוך לקוביות
2 קישואים חתוכים לפרוסות לאורך.
שמה על גריל עד שמשחים והחציל השלם רך מבפנים. את הגמבות הופכת פעם-פעמיים כדי שייצלו מכל הצדדים.
מוציאה, מחכה שיתקרר- ומתחילה להסתער:
חציל שלם- פותחת באמצע ומוסיפה טחינה. אם בא לי להשקיע אני מקלפת אותו קודם... מרשים וטעים(:ומומלץ להגיש חם!
גמבות- מקלפת (הקליפה יורדת בקלות), מנקה מהגרעינים, פורסת לפרוסות דקות ומתבלת בחומץ, מלח, שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה- הכל לפי הטעם.
קוביות חצילים- מגוון תיבולים, גם פה קיבלת מלא רעיונות. אני אוהבת את זה חמוץ- חומץ, מלח, גמבה אדומה קצוצה דק ופטרוזיליה.
וקישואים- יש להם מתיקות טבעית שאני מאד אוהבת. אפשר סתם להוסיף להם מלח, ואפשר לתבל עם מעט רוטב צ'ילי מתוק, ואפשר למרוח אותם במעט שמן זית, מעט סוכר ותבלין בזיליקום מיובש...
וסלטים חיים שווים-
סלט עגבניות שרי עם פטריות חיות, שום (לא חובה. אני אוהבת) ובזיליקום טרי. לקצוץ ולתבל בשמן זית ומלח בלבד!!! אחד הטובים!
סלט חסה מתוק- לקצוץ חסה, להוסיף פקאנים ממותקים/חמוציות ולתבל ב-
יש לי גם רעיון פורסים חצילים לפרוסות ואחר כך לחצי , מטגנים .
מניחים על נייר סופג את החצילים המטוגנים אחר כך מעבירים אותם לכלי איחסון מפלסטיק מוסיפים כף או יותר צ'לי מתוק מערבבים בעדינות סוגרים את המיכסה ומניחים במקרר קצת וזהו! ט ע י ם!!
ואו!!אתן גדולות!!שתבא כבר השבת!אפשר להריח אותה כאןאנונימי (פותח)
לוקחים חציל גדול [אצלינו אני עושה את זה עם שלוש וזה לא מספיק לשבת בערב..], חותכים לקוביות גדולות, שמים במחבת עם קצת שמן, סוגרים ומחכים שיתכהה.
מוסיפים ביצה, ומערבבים מהר שלא תהיה חביתה בפנים, סוגרים ונותנים עוד להתבשל- מערבבים מידי פעם.
אחרי שהחציל רך [אני אוהבת למעוך את זה קצת בתוך המחבת, זה לא כיף לאכול קוביות!], מטבלים, מערבבים עוד קצת ומוציאים..
אצלנו תמיד הולך סלט חסה עם פלפלים אדומים ופטריות טריות(ובארוחה חלבית גם גבינה מלוחה וזיתים שחורים).
יחד עם זה אני מכינה רוטב שהולך למעשה על כל סוגי הירקות החיים.
(אין כמויות, אבל תסתדרו)
מיונז
חרדל
דבש
שום
פלפל שחור
מיץ לימון
מלח
שמן זית/שמן קנולה
לערבב את הכל בקערה, לתערובת חלקה, להעביר לבקבוק ואז להוסיף מעט מים (בערך רבע כמות, או פחות) ולנער היטב. אם יש צורך להוסיף עוד מים עד לדרגת הסמיכות הרצויה
מטגנים הרבה בצל חתוך קטן בשמן זית. מוסיפים קוביות חצילים ומטגנים אותם עד להזהבה. מוסיפים עגבניות קצוצות, הרבה שום, פלפל חריף למי שאוהב חריף ואולי קצת מים.
אז קודם כל, אם תסתכלי פה בשרשור, יש גם סלטים שלא מבוססים על פלפלים או חצלים.
קישואים ברוטב אדום
בצל חתוך
קישואים חתוכים
רסק עגבניות או עגבניות חתוכות
מים
שמן
תבלינים לפי הטעם
מחממים מעט שמן במחבת, מטגנים את הבצל עד שיהיה שקוף
מוסיפים את הקישואים, ומטגנים-מאדים במשך 10 דקות
מוסיפים רסק עגבניות מים ותבלינים
מבשלים עוד שתים שלוש דקות.
סלט גזר מתוק
מגרדים גזר במגרדת גסה
מוסיפים מעט סוכר, מיץ לימון וצימוקים או קוביות אננס או קוביות תפוז
אם משתמשים באננס אפשר במקום מיץ לימון לשים את המים של האננס.
תודה צדקת!אנונימי (פותח)
במה את מתבלנת את הסלט קישואים? מתאים לזה איזה שן שום או שתיים? או שבעצם אולי הקישואים טעימים ככה.. ואחרי שמוספים רסק ותבלינים הבישול נועד כדי להסמיך את הרוטב. נכון?
והגזר נראה מצויין.. יש לי רעיון להשתמש ממש בקליפת לימון.
תודה את מקסימה!!
אני לא מכינה אותו עם רוטב עגבניות בדר"כיהודיה מא"יאחרונה
אבל אימא שלי מכינה ונראה לי שהיא משתמשת בשום, פלפל שחור ופטרוזליה או ירוק טרי אחר שיש לה בבית.
שני מתכונים מצוינים לחנוכה – יחד עם טיפים שיעשו לכם סופגניות מושלמות
רגע לפני שמדליקים את הנרות, זה הזמן שבו הבית מתמלא ריחות של בצק, שמן וסוכר. חנוכה הוא לא רק חג של אור – הוא חג של טעמים. כדי שתצליחו ליצור סופגניות נהדרות ללא תקלות, אספנו גם מתכונים טעימים וגם טיפים מקצועיים שממש עושים את ההבדל.
טיפים חשובים לפני שמתחילים לטגן
לפני שניגשים למתכונים, הנה כמה כללים שכל אחד חייב להכיר:
תוספת קטנה של אלכוהול לבצק – בערך כ־5% מכמות הנוזלים – מפחיתה את ספיגת השמן ומשאירה את הסופגניות קלילות יותר.
טמפרטורת טיגון אידיאלית: 160–170 מעלות. אין מדחום? מספיק לטבול את קצה כף העץ. ברגע שמופיעות בועות עדינות – אפשר להתחיל לטגן.
זמן טיגון מומלץ: כ־3 דקות מכל צד.
רוצים את הפס הבהיר במרכז? מכסים את הסיר בזמן הטיגון – כל עוד המכסה יבש לחלוטין.
להתפחה איכותית באמת, מומלץ ליצור את הכדורים ורק אז לתת להם עוד כשעתיים של תפיחה. זה יוצר מרקם דחוס, עסיסי ויפה בלי בועות מיותרות.
ועכשיו – עוברים לשני מתכונים קלאסיים שכל בית צריך.
מתכון ראשון: צ’ורוס קראנצ’י ורך מבפנים
מתכון קל במיוחד שמכינים בכמה דקות, עם טעם ממכר שמחזיר את כולם לביס נוסף.
מצרכים
מים, שמן, מלח, סוכר, קמח וביצים.
אופן הכנה
מרתיחים מים עם סוכר, שמן ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מהדפנות. מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים לצינון. מוסיפים ביצים אחת־אחת עד שהבצק חלק ורך. מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים ישר לשמן עמוק ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים מעל סוכר וקינמון או יוצקים מעט מייפל – וזהו.
מתכון שני: ספינג’ מרוקאי – אוורירי, חם ונמס בפה
אחד המאפים האהובים והקלים ביותר להכנה – בצק רך, דליל, שתופח במהירות והופך לטבעות מושלמות.
מצרכים
קמח, שמרים, סוכר, מלח ומים.
אופן הכנה
מערבלים את כל החומרים לבצק דליל ממש – כזה שכמעט אי אפשר להרים בידיים, וזה בדיוק הסוד למרקם האוורירי. מתפיחים עד להכפלת הנפח. טובלים את הידיים בשמן, קורצים עיגולים, יוצרים חור במרכז ומרחיבים בעדינות לצורת טבעת. מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים לנייר סופג וטובלים בסירופ קר שהוכן מראש.
הוא לא קשה לדעתי, בלי להקציף להפריד או כאלה עניינים, רק צריך להמיס חמאה.
להכין לפי ההוראות הרגילות. אחרי שמערבבים יוצאת תערובת יחסית סמיכה עם הרבה גושים לא אחידים. זה בסדר גמור ואין צורך לערבב את זה עוד, ככה זה אמור להיות. כשיוצקים במחבת לא מורחים אלא פשוט שופכים כף גדושה, נותנים לזה לתפוס צורה לבד ולהשאר שמנמן.
תודה! הולך עם שמן? (יש לי ילדה אלרגית לחלב)יעל מהדרום