סלט שומר-
חותכים לאורך שומר מוספים 4 כפות לימון + 2 כפות שנן זית,מלח ופלפל לפי הטעם..ואז מערבבים ביחד..אני עושה את זה כחצי שעה\שעה לפני ההגשה וזה סופג מהרוטב ונהיה טעים..
** יש לציין שזה פחות או יותר הכמות לשומר אחד..ככה שתכפילו לפי מס' השומר שאתם משתמשים..והכי חשוב תטעמו את הרוטב ותשלימו תיבול אם חסר..))
סלט סלק-
חותכים סלק לרצועות מבשלים בסיר עם מים עד שנהיה רך..
ואפשר להגיש ככה (זה פצצה עם טחינה וחלה של שבת)
ואפשר לעשות רוטב- עם 2 כפות שמן זית,1 מיץ לימון,מלח פלפל,חתיכות בצל,ומי שאוהב את גם כוסברה..
לערבב ולהגיש..
סלט כרוב-
חותכים כרוב לבן בצורה הכי דקה וארוכה שאפשר-מוספים מיץ מלמון כף חומץ,שמן זית,מלח ופלפל..
מערבבים ומגישים..
סלט חסה-
חותכים חסה- לרצועות לא ארוכות במיוחד,וגם גזר אחד לרצועות\לגרד גס בלי הנוזלים,ועושים רוטב כמו של סלט השומר\אפשר גם להגיש עם רוטב אללף האייים.
סלט חצילים-דורש קצת יותר עבודה.
מטגנים\צולים בתנור ריבועים קטנים\בנונים של חציל.
מטגנים במחבת\סיר בצל גדול מוספים את החציל וקוביות עגבניות,מוספים רסק עגבניות,שום,מלח פלפל ומשלים איזה
10 דק' עד שהכול מתרכך והופך למן מטבוחה של חציילים..
(אפשר להוסיף מעט מים שלא ישרף,עד שיתבשל..)
סלט גזר מרוקאי-
גזרים קלופים ומבושלים במים עד ריכוך (אבל לא יותר מידי כדי שהגזר ישאר יציב)
** לפרוס את הגזר באלכסון (כדי שיהיה יפה ) 1 ס”מ בערך או עם גלגלת חיתוך עם צורה .
שמן לתחתית הסיר, כפית מלח,-2 כפיות פפריקה1 כפית כמון,3שיני שום כתוש ,מיץ מלימון
1/4 כוס מים חופן פטרוזיליה קצוצה
לשים בסיר את השמן על להבה בינונית להוסיף את התבלינים והשום ולערבב להוסיף את מיץ הלימון ולערבב וכן את המים .להוסיף את הגזר לסיר לערבב בעדינות ממש דקה כדי שיספוג טעמים להוסיף את הירק ולהוריד מהאש .
הערה: יש כאלה שמערבבים את התבלינים בקערה ושופכים על הגזר .
אני אישית אוהבת שהתבלינים דקה על האש .
סלט פלפלים קלויים-
-1 ק"ג פלפלים אדומים גדולים ובשרניים לצלות על האש אפשר לצלות בתנור חם מתחת לגריל
להכניס לשקית ניילון להזעה,לאחר כעשר דקות לקלף לחתוך לרצועות ולהרחיק את הגרעינים.
לתיבול:3 שיני שום גדולות כתושות,מלח,שמן,לימון ,מעט חומץ רגיל(מוסיף טעם ועוזר לשימור הסלט)
לערבב היטב יחד עם הפלפלים לטעום ולהוסיף תיבול לפי הצורך
**כנ"ל לגבי פלפלים החריפים
סלט ביצים-
מבשלים ביצים קשות,שזה מוכן- חותכים לקוביות מוספים מלח פלפל,בצל ירוק חתוך דק,מיונז.
סלט תפוח אדמה-
מבשלים בסיר תפוח אדמה+גזר +אפונה, בסיר אחר מכינים ביצים קשות.
שזה מוכן- חותכים את הגזר תפוח אדמה והביצים,לקוביות ובגודל אחיד,מוספים מלפפון חמוץ,ואת האפונה-
מטבלים במלח פלפל ומיונז.
מקווה שזה יעזור..=]
בתאבון!!=]