רעיונות לסלטים בבקשהחנצ'ו

רק לא חצילים או חסה, כי אין לי פה... בבקשה דחוף, ותודה ענקית!!!

מה נישאר???קצפת

קישואים- מגורדים על פומפיה+ בצל מגורד מאדים בסיר עם קצת שמן, מלח ומי שאוהב גם אורגנו, לקראת סוף הבישול להוריד מכסה שהנוזלים יתאדו ולהוסיף רסק עגבניות.

זייתים בבלנדר + כף מיונז, ממרח נחמד.

בייצים קשות מגורדות על פומפיה+ מלח+פלפל שחור ובצל מטוגן.

כרוב, חמוציות, בצל ירוק , גרעינים קלויים. רוטב: 3 כפות שמן 3 כפות חומץ 3 כפות סוכר.

אם תכתבי איזה ירקות יש לך יהיה יותר קל להתמקד.

קצפת, תודה. הקישואים נשמע טוב, אבל תגידי-בת נוגה

זה לא מפריש נוזלים גם אח"כ בשהיה במקרר?

לא...קצפת

אם תידאגי שלא ישארו נוזלים בבישול, [תאדי אז כל הנוזלים שיצאו אחרי המלח ורק אח"כ תוסיפי רסק]

אוקי, תודה! בת נוגה
סלטים בבקשהנחשונית

 

לשבת, בדיעבד אפשר גם ביום חול...

לא מקוריים, אבל טעימים.

ככתוב: "להתענג בתענוגים, ברבורים וסלט ודגים."   
בהצלחה, בתאבון.

 

 

סלט תפוחי אדמה וביצים

תפוח אדמה מבושל גדול או שני קטנים

ביצה קשה

גזר מבושל

כף אפונה מבושלת

בצל ירוק

מלפפון כבוש (במלח או חומץ)

מלח, פלפל שחור, פפריקה

כף מיונז (אפשר יותר לפי הצורך)

- כמויות להגדלה לפי התפו"ד ההתחלתי

- אפשר לגוון ולהוסיף תירס ופלפל אדום קצוץ, חי או כבוש )

(יש להקפיד לקרר את תפו"א במקרר. אחרת הם נמעכים והופכים את הסלט לגוש לא נעים.)

קוצצים את תפוחי האדמה, הגזר, הביצה לקוביות של 1 סמ"ר.

מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה ומערבבים. מוסיפים את האפונה, הבצל הירוק והמלפפון הכבוש ומערבבים.

מוסיפים מיונז ומערבבים.

 

 

סלט ביצים ותפוחי אדמה

4 ביצים קשות

1 תפוח אדמה קטן מבושל

בצל ירוק קצוץ דק דק

מלח, פלפל שחור, פפריקה

מיונז

לגרד את הביצים בפומפיה.

את התפו"א יש למעוך בעודו חם.

מוסיפים את הבצל קצוץ דק התבלינים וממשיכים למעוך.

מסדרים מגש או מנה אישית עם קישוט של פרוסת ביצה קשה, מלפפון חמוץ.

 

 

 

סלט פלפלים קלויים

פלפלים אדומים ובצבעים שונים

פטרוזיליה

שום

מלח, לימון, פלפל שחור גרוס

שמן זית

עושים כמה חריצים בפלפלים כדי לעזור בקילוף הקליפה הדקיקה שלהם.

מכניסים את הפלפלים לתנור וקולים אותם בגריל בחום גבוה.

מוציאים את הפלפלים מהתנור, מסירים את הקליפה ומנקים אותם מהגבעול והגרעינים.

לאחר הקלייה יש להמנע עד כמה שאפשר משטיפה, גם אם נשארות חתיכות קליפה.

חותכים לרצועות ומוסיפים שום, מלח, פלפל גרוס, לימון, שמן זית.

 

 

 

סלט כרוב וגזר - קולסלו

כרוב קטן / קולורבי

3 גזרים

3 צנוניות או צנון / קולורבי

פטרוזיליה או שמיר

 

מלח, פלפל, לימון, מיונז

 

 

לחתוך את הכרוב לרצועות דקות דקות

או במעבד מזון בדיסקית גסה.

לגרד את את צנון והגזר במעבד מזון בדיסקית גסה.

לקצץ את הפטרוזיליה או את השמיר דק דק.

 

לתבל בפלפל, לימון ומיונז.

 

 

 

 

 

סלט קלוי טוניסאי (סלטה משוייה)

פלפלים אדומים וגם בצבעים שונים

עגבניות

שן שום אחת לשישה ירקות בערך...

מלח, לימון, פלפל שחור רגיל

כמויות? - כמה שאפשר יותר.

זה מעדן שמחסלים מהר מאוד.

 

 

קולים את הפלפלים והעגבניות על אש.

מקלפים. מסירים גרעינים מהעגבניות והפלפלים.

קוצצים את הפלפלים והעגבניות דק דק.

מוסיפים שום קצוץ דק דק, מלח, פלפל שחור דק,

לימון ושמן זית.

 

 

סלט סלק טוניסאי

 

3 סלק (הכמויות לפי גודל הסלט)

1 תפו"א מבושל –

זו אפשרות ובכמות קטנה

שום (הכמות לפי הטעם)

מעט פטרוזיליה

 

מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, לימון, שמן זית

 

מבשלים את הסלק עם הקליפה, מקררים ומקלפים.

חותכים את הסלק לפלחים של כחצי סמ'.

חותכים את התפו"א לקוביות כשהוא קר.

קוצצים את הפטרוזיליה דק דק.

מוסיפים שום חתוך או כתוש.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים בעדינות.

 

אם רוצים אפשר לגרד את הסלק בפומפיה

או במעבד מזון.

 

 

 

סלט גזר טוניסאי

גזר (הכמויות לפי גודל הסלט)

שום (הכמות לפי הטעם)

מעט פטרוזיליה

אריסה לפי הטעם

 

מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, לימון, שמן זית

 

 

שני הסלטים – סלק וגזר - מאוד דומים בהכנתם:

מבשלים את הגזר, מקררים.

חותכים את הגזר למטבעות.

קוצצים את הפטרוזיליה דק דק.

מוסיפים שום מגורד או כתוש.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים בעדינות.

 

 

 

 

סלט תרד טוניסאי

גבעולי תרד עבים

(הכמויות לפי גודל הסלט)

שום (הכמות לפי הטעם)

מלח, פלפל שחור גרוס, לימון,

שמן זית

אפשר להוסיף מעט מאוד אריסה

 

 

חותכים את הגבעולים למקלות של כ-5-6 סמ'

מבשלים את הגבעולים כמה דקות.

מוסיפים שום מגורד / כתוש.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

 

 

 

 

סלט קוסקוס של חנה

מרכיבים

אופן ההכנה

1 שקית קוסקוס

2 כוסות מים

2 כפות שמן

קורט מלח

5 מלפפונים

5 עגבניות

2 בצל ירוק

שופכים לקערה את הקוסקוס. מוסיפים את המים, השמן והמלח. מחכים 20-30 דקות עד שהקוסקוס יתרכך. בינתיים: חותכים את הירקות לקוביות קטנות. אחרי שהקוסקוס התרכך, מערבבים את הירקות עם הקוסקוס.

 

 

סלט כרוב עם רוטב סודי (כבר לא) של דבורה

מרכיבים

אופן ההכנה

1 כרוב

1/4 כוס שמן קנולה / שמן שומשום

1 כף מכל אחד מהשלושה: חרדל, סוכר, חומץ

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי שקית שומשום

חצי שקית שבבי שקדים קלופים

שמן לטיגון

לקצוץ את הכרוב. לטגן את זרעי השומשום והשקדים. לערבב את כל המרכיבים יחד.

 

 

סלט גזר של אסתר 

מצרכים

אופן ההכנה

6 גזרים

מעט מכל המרכיבים הבאים:

שמן, מלח, כמון, כורכום

לימון

שום

1 כפית שטוחה אבקת עמבה

כוסברה - רבע שקית גוש קטיף יובב"א

לרסק את הגזרים גס

בפומפיה או בדיסק העבה של מעבד מזון.

לקצוץ דק את הכוסברה.

להוסיף את כל המרכיבים לקערה ולערבב.

 

 

סלט חצילים של אסתר

מצרכים

אופן ההכנה

3 חצילים בינוניים

חצי גמבה

חצי פלפל צהוב

3 שיני שום

כוסברה

1 כפית פפריקה, עדיף גרוסה

1 כפית כמון

1 כפית מלח

2 כפות שמן

חצילים: לקלף, לחתוך לקוביות, לבשל עם כפית מלח עד לרתיחה וריכוך. לשים במסננת כחצי שעה עד שיתנקזו המים, למעוך במזלג. למעוך שיני שום, לקצוץ דק כוסברה, לחתוך גמבה ופלפל דק דק. לערבב את כל הרכיבים.

 

 

סלט חצילים של חנה

מרכיבים

אופן ההכנה

2 חצילים

2 גמבות

1 קופסה פטריות

צרור פטרוזיליה

3 שיני שום

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית מלח

3 כפות מיץ לימון

שמן לטיגון

לחתוך את החצילים כמו צ'יפס יום קודם. לטגן.

לקצוץ: גמבות, שום, פטרוזיליה.

להוסיף ולערבב את כל המרכיבים.

 

 

סליחה על החציליםנחשונית

העתקתי את הכל יחד והחצילים כבר היו שם...   פשוט תתעלמי מהם, הם לא יעלבו.

נחשונית, זה מצויין!!!חנצ'ו

עכשיו אפשר גם חצילים וגם סלק ואולי עוד כמה...

 

פשוט רציתי לשבת הקרובה אבל בסוף לא הגעתי לזה ומה שהיה היה...

 

לשבתות האחרות אני אשמח לעוד רעיונות, הכל כולל הכל...

 

חסה אני דווקא נמנעת בגלל שאין לי חסלט... וחמוציות גם אין לי אבל האם אפשר לעשות את זה עם צימוקים? זה יש לי פה בטוח...

ויהודיה, אפשר לנעוץ את שרשור הסלטים למעלה?חנצ'ו

אני זוכרת שהיה פה פעם שירשור ארוך בנושא אבל לא מצאתי אותו...

חצילים עם זיתיםשירשור

חצילים עם זיתים  

 

2 בצלים

חציל אחד גדול או שנייםקטנים

קופסת זיתים ללא גרעינים

קופסת רסק עגבניות

מעט חומץ

קורט מלח

סוכר

פפריקה חריפה

 

אופן ההכנה:

מטגנים קוביות בצל עד שזהוב/שקוף.

מוסיפים את החציל, מקולף וחתוך לקוביות.

מבשלים תוך כדי בחישה עם מעט מים.

מרתיחים את הזיתים במים רגילים ומסננים.

כאשר החצילים מתרככים מעט, מוסיפים את הזיתים ושאר התבלינים.

ממשיכים לבשל עוד מעט, תוך כדי בחישה והסלט מוכן.

מגישים פושר או קר. 

סלט אבוקדו מקסיקנישירשור

סלט אבוקדו מקסיקני

 

החומרים:

3 אבוקדו מעט בשלים- לבחור חצי רכים חצי קשים, מוכנים לאכילה

3 עגבניות אדומות קשות

3 בצלים ירוקים

1 פלפל קטן, ירוק, טרי וחריף

כף וחצי שום

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון טבעי

1/2 כפית מלח

1 חבילה כוסברה

 

אופן ההכנה:

קולפים את האבוקדו בסכין, מוציאים את הגרעין וחותכים לקוביות. מטפטפים על

האבוקדו לימון. חותכים את העגבניות לקוביות. לקצוץ את הבצל, הפלפל 

והכוסברה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים הכול  יחד. 

 

סלט עגבניות שרישירשור
סלט עגבניות שרי
סלסילת עגבניות שרי חצויים לחצי
בצל ירוק קצוץ
שקדים משובבים + צנוברים , חופן מכל סוג לטגן קלות במעט שמן
לרוטב: שמן זית, מיץ מ 1/2 לימון, 1כף חומץבלסמי
 
שמים את הכול בקערה מערבבים ומגישים מיד. 

 

ססלט גזר מבושלשירשור

סלט גזר

 

1 ק"ג גזר       חופן פטרוזיליה

שיני שום       פפריקה

כמון              מלח

חומץ             שמן

 

אופן ההכנה:

מקלפים את הגזר ופורסים לעיגולים. מבשלים את עיגולי הגזר עד שיתרככו, אבל

לא יותר מידי ומקררים. כתושים שום, קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לגזר.  

מתבלים בכמון, פפריקה, מלח, חומץ ושמן ומערבבים הכול יחד.

* יש להגיש הסלט כשהוא קר.

* ניתן לפרוס את הגזר בעזרת פורס אלכסוני שישווה לגזר צורה נאה.

* ניתן להוסיף 5 כפות חומץ או לימון טבעי.

* ניתן להוסיף 3 מלפפונים חמוצים. 

 

סלט כבד קצוץשירשור

סלט כבד קצוץ

 

500 גר' כבד עוף

3 בצלים בינוניים

5 ביצים קשות

מלח, פלפל                                                                                       

 

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצלים ומטגנים במחבת טפלון שישחימו, שומרים את השמן בצד.

מטגנים את כבדי העוף  במחבת כ10- ד'. קוצצים בקולינר את הכבדים עם הביצים

והבצל. מתבלים במלח ופלפל ומגישים קר.

 

* לקשט בעגבניות.

* ניתן להוסיף לסלט מעט מהשמן שטיגנו בו את הבצל כדי שהסלט לא יהיה יבש.

* ניתן להוסיף לסלט  2 תפוחי אדמה מבושלים ו2- ביצים קשות.

* לאירוח ניתן להגיש בתוך קעריות בצק קטנות מוכנות ולזלף את הסלט לתוכ 

 

סלט כרוב לבןשירשור

סלט כרוב לבן

 

1 כרוב בינוני

1 בצל לבן יבש או 2 בצלים ירוקים

שמן זית

חומץ

לימון טרי

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

2 כפות מיונז

חופן שמיר

 

אופן ההכנה:

חותכים את הכרוב לרצועות דקות,קוצצים את הבצל והשמיר

ומוסיפים. מוסיפים גם את שאר החומרים, מתבלים, טועמים ומערבבים.

 

* ניתן להוסיף מעט גרעיני קימל.

* ניתן להוסיף 1/2 כוס אגוזי מלך שלמים ולחתוך את הכרוב לרצועות ביד כמו חסה,

   להוסיף שמן, לימון טבעי ומלח.

* ניתן להכין סלט דומה  מכרוב סיני בלי שמיר, בצל, מיונז סוכר וחומץ.

* ניתן לטגן במעט שמן כף שומשום ו40- גר' שקדים פרוסים ולפזר על הסלט.

* ניתן לטגן במעט שמן תוך 1/2 כוס אגוזים, 1/2 כוס צנוברים, או 1/2 כוס שומשום

   תוך כדי בחישה ולפזר על הסלט. 

סלט כרוב אדוםשירשור

סלט כרוב אדום

 

החומרים:

1 כרוב סגול

3 כפות מחוקות סוכר

2-3 כפות חומץ

1 כפית שטוחה מלח

5-6 כפות מחוקות מיונז

 

אופן ההכנה:

מקצצים את הכרוב דק, כאשר חותכים את הכרוב ל4- חלקים. מוסיפים סוכר, מלח, חומץ ומיונז, 

מערבבים בכף גדולה וטועמים. משהים את הסלט בקערה 1/2 שעה בחוץ כדי שהכרוב יתרכך מהתבלינים ויקבל את טעם הרוטב. מערבבים שוב. מאחסנים במקרר בקופסת זכוכית. 

 

סלט מלפפונים עם שמירשירשור

סלט מלפפונים טריים עם שמיר

 

החומרים:

1/2 ק"ג מלפפונים טריים

3-5 שיני שום

חופן שמיר

מלח

חומץ

 

אופן ההכנה:

שוטפים את המלפפונים וחותכים לפרוסות דקות עם הפורס בעודם בקליפתם.

כותשים את השום, קוצצים את השמיר ומוסיפים. מתבלים במלח ומעט חומץ

ומערבבים הכול יחד.

 

* ניתן להוסיף מעט סוכר.

* ניתן לתבל גם בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

* מכינים את הסלט שנה-שעתיים לפני האכילה ומשהים במקרר. 

 

סחוג (חריף קצת)שירשור

במקרר.

 

 

סחוג

 

1 חבילה גדולה של כוסברה

50 גר'פלפל אדום קטן, יבש וחריף

שיני שום

כמון

מלח, פלפל

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

מנקים את הפלפלים היבשים ומוציאים את הגבעול. שוטפים ויוצקים עליהם מים

חמים ומשהים מעט עד שיתרככו. חותכים אותם לקוביות קטנות ומכניסים

לבלנדר- קוצצים עת עלי הכוסברה מהגבעולים ומוסיפים לבלנדר. כמו כן, מוסיפים גם את השום, המים והתבלינים ומערבבים הכול יחד.

 

* לערבב בבלנדר כמויות קטנות בכל פעם.

* לחלק למנות קטנות בצנצנות נפרדות ולהקפיא.

* ניתן להוסיף 4-5 פלפלים ירוקים חריפים טריים בעת הריסוק ולהוריד קצת מהפלפל היבש.  

 

סלט עגבניות שרי 2שירשור

סלט עגבניות שרי2 

עגבניות שרי קטנות

1 פלפל חריף, קטן וטרי

1 בצל ירוק

חופן כוסברה

שמן זית

מלח

 

אופן ההכנה:

קוצצים את הפלפל החריף, הבצל והכוסברה. מוסיפים את העגבניות, מתבלים

בשמן זית ומלח ומערבבים.

 

* ניתן לטגן את הפלפל החריף לפני הוספתו. 

 

סלט עגבניות שרי 3שירשור

סלט עגבניות שרי3 

סלסלת עגבניות שרי

1/4 כוס חומץ משובח

1/2 כוס שמן זית

1/2 כפית חרדל

כוס עלי בזיליקום

1 שן שום

סוכר

מלח

 

אופן ההכנה:

שוטפים וחוצים את העגבניות לשניים ומעבירים לקערה. שופכים לבלנדר את שאר

החומרים לרוטב ומערבלים. טועמים ומוסיפים את הרוטב לעגבניות ומגישים. 

 

פלפלים קלויים בתחמיץשירשור

פלפלים קלויים בתחמיץ

 

3-4 ק"ג פלפלים בצבעים שונים

5-7 שיני שום

כוס וחצי חומץ בן יין לבן

1 עלה דפנה

2-3 כפיות סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

שוטפים ומייבשים את הפלפלים וקולים אותם באש או מתחת לגריל מכל הצדדים

עד שקליפתם משחימה מאוד. מעבירים לסיר בעל מכסה הדוק או שסוגרים בשקית ניילון ומניחים בצד ל30-60- ד'. לאחר מכן, קולפים את הפלפלים, מסלקים את

הגרעינים ומעבירים לצנצנת גדולה. שמים בסיר קטן את החומץ, עלה דפנה שבור,

סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס. קולפים ופורסים דק את השום ומוסיפים גם כן.

מוסיפים לכול כוס וחצי מים ומרתיחים. שופכים לצנצנת עם הפלפלים, מצננים

ושומרים במקרר. 

 

סלט גמבה מבושלשירשור

סלט גמבה מבושל

 

פלפלים בהירים ארוכים או רגילים

שיני שום

מלח

1/2 כוס מים

1/2 כוס חומץ

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הפלפלים בשמן עמוק או אופים בחום גבוה ביותר בתנור או בטוסטר

אובן. שמים הפלפלים בשקית ניילון סגורה כדי שיזיעו ויתקררו ואז הקליפה תרד

בקלות. מקלפים את הפלפלים. שוטפים במים את הגרעינים ומסננים במסננת. 

מכניסים לצנצנת, מתבלים במלח, מים וחומץ. כותשים שום, מוסיפים ומנערים.

 

* אפשר גם לעשות סלט מאותם מרכיבים- לחתוך הפלפלים לאורך לרצועות דקות,

   אך במקום להחמיץ בצנצנת- להוסיף שום כתוש, חומץ, מלח, מעט שמן זית

   ואפשר גם מעט סוכר 

 

סלט מטבוחהשירשור

מטבוחה     

החומרים:

עגבניות בשלות (בעונה - יותר זול)

פלפל ירוק או אדום (לא מתוק פלפל ירוק קטן חריף (הכמות לפי מידת החריפות שרוצים)

שמן, מלח, פלפל

אופן ההכנה:

קוצצים את העגבניות (עם הקליפה) והפלפלים לקוביות. את הפלפל החריף לחתוך לחתיכות גדולות (כך שאינך חייב לאכול אותו ואפשר להוציאו לפני האכילה).

שמים הכול בסיר גדול שבו יש שמן רותח ומבשלים בתחילה על אש בינונית ולאחר מכן לפחות שעה על אש נמוכה, עד שהעגבניות הופכות לחלק מהתערובת.

אפשר לאכול חם או קר, כתוספת על אורז או תפוחי אדמה, והכי טוב לטבול חלה טרייה של יום שישי ולחסל את כל הסיר.  

 

חצילים עם זיתיםשירשור

חצילים עם זיתים  

 

2 בצלים

חציל אחד גדול או שנייםקטנים

קופסת זיתים ללא גרעינים

קופסת רסק עגבניות

מעט חומץ

קורט מלח

סוכר

פפריקה חריפה

 

אופן ההכנה:

מטגנים קוביות בצל עד שזהוב/שקוף.

מוסיפים את החציל, מקולף וחתוך לקוביות.

מבשלים תוך כדי בחישה עם מעט מים.

מרתיחים את הזיתים במים רגילים ומסננים.

כאשר החצילים מתרככים מעט, מוסיפים את הזיתים ושאר התבלינים.

ממשיכים לבשל עוד מעט, תוך כדי בחישה והסלט מוכן.

מגישים פושר או קר. 

 

סלט חומוסשירשור

סלט חומוס

 

גרגירי חומוס

מיץ לימון

שיני שום

שמן זית

מים

טחינה שומשום

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

משרים את גרגירי החומוס כל הלילה במים ובוררים אותם, מבשלים אותם בסיר

לחץ כ30- דקות, כדי שיהיו רכים. מעבירים לבלנדר ומרסקים עד שנוצרת עיסה.

מוסיפים מים, מיץ לימון, , שמן, מעט טחינה שומשום, מלח ופלפל. כותשים שום ומוסיפים גם כן. מערבבים הכל יחד וטועמים. 

 

סלט סלק חישירשור

סלק חי

 

מגרדים את הסלק במגימקס מוסיפים:שום כתוש טיפה כמון,פלפל שחור,לימון,מלח ושמן.  

 

מרדומה של סבתא או בקיצור מטבוחה שירשור

מרדומה של סבתא

לקצוץ גמבה ופלפל ירוק חריף וטגן אותם עם מכסה חצי פתוח,מוסיפים שום ועגבניות קצוצות ומקולפות לאחר שמתאדה יש למעוך את התערובת מוסיפים רסק פפריקה וקצת מלח,ומאדים עוד קצת. 

 

סלט וולדורףשירשור

סלט וולדורף

 

החומרים:

6 תפוחי עץ חמצמצים מסוג אלכסנדר

1 ראש סלרי קטן או 1/2 ראש סלרי גדול מגורד

5-6 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ

100 גר'אגוזי המלך

3 כפות מיונית

3 כפות שמנת חמוצה

קוביות אננס משומר מקופסא

מלח, פלפל

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

חותכים את תפוחי העץ לרצועות דקות. חותכים את שורש הסלרי לפרוסות ואחר

כך לרצועות. מערבבים מיץ לימון עם 1/2 כוס מים וטובלים בהם את התפוחים

והסלרי כדי למנוע השחרה, שמים יחד בקערה. קוצצים את עלי הסלרי ומוסיפים 

 

סלט וולדורף-גרסה אחרתאחת העם...

תפוחים

אגוזי מלך

אננס (לטעמי-יותר טעים מקופסת שימורים)

תפוזים

כרוב לבן

תותים

לבן

(ואם רוצים גם סוכר)

 

חותכים את הכל ומערבבים

סלט חסה פשוטשירשור

סלט חסה פשוט

 

1 חסה

עגבניות שרי

 

אופן ההכנה:

מפרידים את עלי החסה ושמים בקערת מים, שוטפים ומנערים מהמים. קורעים

ביד לחתיכות ולא בסכין, אחרת זה משחיר. מורידים את חוט השדרה הקשה של

החסה וזורקים. מוסיפים עגבניות שרי שלמות ומגישים.

 

לגיוון:

* להוסיף רצועות דקיקות של בצל.

* להוסיף לסלט נענע קצוצה, רצועות פלפל אדום, רצועות או קוביות מלפפון,

   אגוזים או קרוטונים.

* אין להגיש לעולם רוטב עם הסלט, אלא לידו בקערית בעת ההגשה.

* אם נותרת חסה, ניתן לאחסן במקרר, אך לפני כן יש לשטוף את העלים במים

   ולנער אותם. יש לשמור את עלי החסה עטופים במטלית לחה. 

סלט עגבניות ועשבי טיבולשירשור

סלט עגבניות ועשבי תיבול

 

בצל קצוץ קטן

4 עגבניות חתוכות לקוביות

כוסברה/פטרוזיליה

1 כף טימין טרי קצוץ

4 כפות גזר מגורד גס

כפית שטוחה של בהרת (לא חייב)

מלח פלפל

(אני מוסיפה גם לימון)

 

אופן ההכנה:

מערבבים הכול ומצננים חצי שעה לפני ההגשה. 

 

סלט וולדורף 2שירשור

סלט וולדורף2

 

6 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר חמוצים

1 ראש סלרי קטן או 1/2 ראש סלרי גדול

גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ

1/2 קופסא קוביות לפתן אננס + מעט מיץ לפתן

1/2 כפית סוכר

מלח, פלפל לבן

2 גביעי שמנת חמוצה (לארוחה בשרית- 4 כפות מיונית)

100 גר'אגוזי מלך

 

אופן ההכנה:

חותכים את תפוחי העץ לפרוסות דקות בפורס, מסדרים בערימה במרכז קרש

החיתוך וקוצצים לרצועות דקות עם הסכין. מגרדים את שורש הסלרי בפומפייה.

מוסיפים את גבעולי הסלרי, קוביות האננס ומעט מיץ לפתן. שופכים מעט מיץ לפתן

על הסלט. מוסיפים סוכר, פלפל לבן ושמנת חמוצה. מערבבים הכול יחד. בעת

ההגשה מפזרים מעל לסלט את אגוזי המלך 

 

חציל אפוי לפרוסות בתנורשירשור

חציל אפוי לפרוסות בתנור

 

1 חציל

4 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור או טוסטר אובן על חום 8. פורסים את החציל לאורכו, לפרוסות של

1 ס"מ. משמנים תבנית ושמים עליה נייר אפייה. מניחים בתוכה את החציל. יוצקים

את השמן על החצילים ומורחים אותם בשמן לכל אורכם. אופים בתנור 10-15 ד'

בכל צד.  

 

חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות שרישירשור

חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות טרי

 

2 עגבניות טריות ובשלות

4 שיני שום

1/4 כוס שמן זית

אורגנו יבש

מלח

1 חציל

4 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

מגרדים את העגבניות. כותשים את השום ומוסיפים. מוסיפים את שאר החומרים

ומערבבים את הכול יחד לרוטב. מכינים את החצילים כמו במתכון הקודם. יוצקים

את הרוטב על החצילים. 

 

סלט חצילים ערבישירשור

סלט חצילים ערבי

 

החומרים:

3 חצילים

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס לימון סחוט טרי או משומר עם 1/2 לימון

1 כפית מלח שטוחה

כף וחצי שום כתוש- כמה שיניים  גדולות

כוסברה

 

אופן ההכנה:

מכינים חצילים קלויים ומרוסקים כמו במתכון הקודם. מוסיפים להם שמן זית

בהדרגה ומערבבים עם מקצף יד בתנועה סיבובית. מוסיפים לימון- כך החציל

נהפך ללבן יותר ומערבבים. קוצצים כוסברה, כותשים שום ומוסיפים. מוסיפים

מלח ומערבבים הכול יחד. 

סלט חצילים בשום ולימוןשירשור

סלט חצילים בשום ולימון

 

3 חצילים גדולים מאורכים קלים וכהים

שיני שום

מיץ מלימון

מיונז

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

 

שוטפים את החצילים במים ומחוררים אותם במזלג מסביב. מחממים תנור או

טוסטר אובן לחום הגבוה ביותר. שמים נייר כסף בתבנית אפייה גדולה ומניחים בה

את החצילים. קולים כ45- ד'. כשהחצילים מתרככים, מקררים ומקלפים את

קליפתם השחורה, מניחים בצלחת עמוקה או קערה ונותנים לנוזלים לרדת ואח"כ

מועכים בקולינר. כותשים שום ומוסיפים. מוסיפים גם לימון, מיונית, מלח ופלפל.

טועמים ומערבבים. שומרים בקופסת זכוכית במקרר.

*ניתן לחתוך את החציל ל2- באמצע, להוציא את תוכנו בכף ולמעוך.

* אם קלינו כמות גדולה של חצילים, ניתן להקפיא את סלט החצילים בניילון

  בפריזר ולחלק למנות. כשמפשירים מתבלים בלימון, שום, מיונית ותבלינים.

  (כך הסלט נשמר לזמן ארוך). 

 

סלט סלק מבושלשירשור

סלט סלק מבושל

 

מרתיחים את הסלק אחרי שמתבשל מוסיפים:שום כתוש,שמן לימון,חומץ,מעט סוכר.

*ניתן גם להוסיף בצל דק/פטרוזיליה/כוסברה-לקישוט 

 

סלט חצילים מטוגניםשירשור

סלט חצילים מטוגן

 

2 חצילים גדולים

2 גמבות אדומות או פלפל 1 גדול אדום, או 1-2 פלפלים ירוקים, חריפים וטריים

שיני שום

פטרוזיליה או כוסברה

חומץ

מים

סוכר, מלח

בלילה:

1 ביצה, 1/2 כפית סוכר, מלח

 

אופן ההכנה:

פורסים את החצילים עם הקליפה, טובלים אותם בבלילה ומטגנים. קוצצים את

הגמבה לחתיכות קטנות, קוצצים את הפטרוזיליה וכותש את השום. מסדרים

בתבנית פיירקס שכבת חצילים, מפזרים מעל פלפל ופטרוזיליה. כותשים שום ומפזרים גם אותו. מסדרים עוד שכבה וחוזרים על הפעולה. מכינים תחמיץ מ1/2- כמות חומץ ו1/2- כמות מים, מעט סוכר ומלח, מערבבים, שופכים על הכל ומנערים. 

 

סלט חומוס ולימוןשירשור

סלט חומוס ולימון

 

חומוס מבושל

פלפל חריף

פטרוזיליה

פלחי לימון

שמן זית

 

אופן ההכנה:

מערבבים הכול יחד ומשרים שהחומוס יקבל טעם. 

 

סלט טונהשירשור

סלט טונה או סרדינים

 

1 קופסת טונה בשמן או סרדינים

3 ביצים קשות

2 מלפפונים חמוצים גדולים

1 בצל קטן יבש או בצל ירוק

3 כפות מיונית

2 כפות מיץ לימון

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

שמים את הדגים בקערה ומועכים במזלג. מגרדים ביצים קשות בפומפייה עבה

ומוסיפים . מקצצים בצל, חותכים את המלפפונים לקוביות קטנות ומוסיפים.

מתבלים ב מיץ לימון, מיונית, מלח פלפל, מערבבים וטועמים.

 

* מתאים לכריכים או כהגשה כסלט. 

 

סלט תפוחי אדמה כפרישירשור

סלט תפוחי אדמה כפרי

 

תפוחי אדמה

3 מלפפונים חמוצים

בצלים ירוקים

1/2 חבילה שמיר

1/4 כוס שמן זית

לימון סחוט

פלפל, מלח

 

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר או במיקרוגל, מקררים וחותכים לקוביות גסות.

קוצצים את המלפפונים החמוצים, הבצל הירוק והשמיר ומוסיפים. מתבלים בשמן

זית, לימון, מלח ופלפל.

 

* יש לתת לסלט "לעמוד" קצת לאחר ההכנה, לא לאוכלו מיד. 

 

סלט מיונזשירשור

סלט תפוחי אדמה (סלט מיונז)

 

1 קופסת אפונה וגזר

4-5 תפוחי אדמה

2 מלפפונים חמוצים

2 ביצים קשות

1 כף חרדל

2-3 כפות מיונית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומבשלים עד שיתרככו מעט והם

נמעכים בקלות במזלג. מניחים במקרר לצינון. שוטפים את האפונה והגזר ושמים

בקערה. קוצצים את המלפפונים וגם את הביצים לקוביות (ניתן לגרר את הביצים

במגררת גסה). מוסיפים את תפוחי האדמה הקרים, חרדל, מיונית, מלח ופלפל,

מערבבים וטועמים. 

סלט תירסשירשור

סלט תירס

 

1 קופסת תירס

1 גמבה אדומה כבושה

1 מלפפון חמוץ

חופן שמיר

1 כף מיונית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

מסננים את התירס מהמים ושמים בקערה. קוצצים את הגמבה והמלפפון לקוביות

קטנות ומוסיפים. קוצצים את השמיר ומוסיפים גם כן. מוסיפים מיונית, מלח

ופלפל ומערבבים. 

 

סלט נבטים סינישירשור

סלט נבטים סיני    

 

500 גרם נבטים סיניים עבים

1/2 כרוב לבן בגודל בינוני

3 גזרים

5 כפות חומץ בן-יין

3 כפות שמן

1/3 כוס רוטב סויה

1/2 כפית מלח

כפית פלפל לבן

1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה:

שוטפים את הנבטים ומסננים. קולפים את הגזר ומגרדים במגרדת עבה. חותכים את הכרוב לרצועות דקות, מערבבים עם חומרי הטעם.

לקרר לפחות שעה כשהסלט מכוסה בניילון.  

סלט ביציםשירשור

סלט ביצים  

 

10 ביצים קשות מקוררות

חבילה גדולה של כוסברה טרייה

1 בצל יבש קטן (אפשר גם בצל ירוק)

3 כפות מיונית (ראה הערה במתכון הקודם לסלט סלק)

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מגרדים את הביצים על מגרדת  דקה

קוצצים את הכוסברה דק

מוסיפים מיונית, מלח ופלפל

מערבבים הכול ואוכלים 

סלט בצל פיקנטישירשור

סלט בצל פיקנטי   

 

5 בצלים גדולים

2 כפות רסק עגבניות

קורט מלח

מעט סוכר

כפית סחוג תימני חריף

מעט שמן

1/2 כוס מים

 

 

אופן ההכנה:

פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים רסק עגבניות ואת התבלינים והמים. לקראת הסוף מוסיפים את הסחוג וממשיכים בבישול על אש נמוכה עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב. מצננים ומאכסנים במקרר.

  

סלט פרוסות חציליםשירשור

סלט פרוסות חצילים       

 

1 חציל

פטרוזיליה

1 לימון

שום

לרוטב:

עגבנייה

מלח

לימון

שום

שמיר קצוץ

מעט מים

 

אופן ההכנה:

לפרוס את החציל לפרוסות (עם הקליפה). לפזר מלח ולהשהות למשך שעה. לאחר שעה, לנגב במטלית את הנוזלים שהופרשו על ידי החציל. לטגן את פרוסות החצילים בשמן רגיל משני הצדדים.

לרוטב: לגרד עגבנייה על פומפייה דקה (ללא הקליפה). להוסיף מלח, לימון, שום ושמיר קצוץ. להוסיף קצת מים. 

כולורבישירשור

כולורבי

 

לחתוך לרצועות דקות לטבל ב:פלפל שחור,לימון,טיפה שמן.

 

חצילים מטוגנים בחומץשירשור

חצילים מטוגנים בחומץ

 

מטגנים רצועות חצילים

מערבבים חצי כמות חומץ וחצי מים רותחים

מוסיפים:שום,פפריקה,כמון,כוסברה. 

 

סלט חצילים על האששירשור

סלט חצילים

החומרים:

4 חצילים

פטרוזיליה

כמה שיני שום

בצל ירוק

לימון

מלח

2 עגבניות

אופן ההכנה:

לצלות את החצילים על הגז עצמו. אמנם מלכלך אבל הטעם שווה הכול. לשים במסננת את בשר החצילים ולחכות שיצאו הנוזלים. לגרד שום על מגרדת או לכתוש. לקצוץ את הבצל והפטרוזיליה דק, להוסיף לחצילים. לסחוט לימון ולהוסיף. להוסיף 2 עגבניות קצוצות דק.

אפשר להוסיף שמן אבל לא חובה. 

 

קוביות אבוקדו מתובלותשירשור

קוביות אבוקדו מתובלות

 

לערבב:מלח פפריקה אדומה,פלפל שחור,מלח,לימון,שמן זית.

להשרות את קוביות האבוקדו ברוטב ולהגיש.

טחינה בשלושה צבעיםשירשור

טחינה בשלוש צבעים

 

לערבב עם טחינה:

1/2 כוס מיץ לימון

6 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

מלח,פלפל.

 

טחינה ירוקה:לערבב כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

טחינה שחורה:1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים דק

טחינה אדומה:לערבב 1/2 כוס עגבניות מיובשות שהושרו במים ונסחטו היטב קצוצות דק. 

 

חמצ'ו זה ממש בשבילך>>שירשור

רק בגלל שאני מעריצה אותך על השליחות שלך איפהשהוא במדינות העולם השלישי..

חזקו ואמצו!

אם יהיה לי כח אני אכתוב לך אח"כ עוד

אופס... התכוונתי חנצ'ושירשור
שרשור, שיחקת אותה!!!!אני ירושלמית

כמה מתכונים! וכמה מהר את מקלידה! המום (לפי שעת שליחת ההודעות... ממש ברצף........פשששששששששששששש....)

 

יש לי עוד הרבה, בהזדמנות... שירשור
ואהו!!! מהמם, כ"כ הרבה מגוון!!!חנצ'ו

אני אמנם אצטרך להחליף חלק מהמרכיבים בכמה דברים, אבל ממש שמחתי!!!  אני מעתיקה לי את זה למחשב ע"מ שזה יהיה זמין גם כשאין לי אנטרנט... ואם את מסכימה אני אעביר את זה הלאה לחברותי השליחות...

 

תודה ענקית!!!

אצרף בשמחה, תודה רבהיהודיה מא"יאחרונה
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקואחרונה
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקוריתאחרונה

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופהאחרונה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10אחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

מחפש המלצה למעבד מזון טובמבקש אמונה

לטחינת עוף/בשר, וגם להכין איתו חומוס ביתי

לי יש משהו שקיבלתייעל מהדרום

לק"י


אני לא טוחנת בו בשרי. כן מכינה חומוס.

מה שאני אוהבת בו שהוא לא גדול, זו קערה, שהסכין עם המנוע נמצאות מעל.

ממליצה לקנות משהו בסגנון (בתקווה שימליצו לך על חברה טובה).

תודה. תוכלי לכתוב את השם שלו?מבקש אמונה

נראה לי רעיון טוב אלה שמלבישים את המנוע מלמעלה

אני אוהבת את המג'ימיקס שליופל לימון

עם 3 קערות בגדלים שונים נותן מענה לכל כמות שאני מבקשת לטחון

תודה. אפשר את השם שלו? או קישור?מבקש אמונה
תודה 👍מבקש אמונה
כשמשתמשים בקערות הקטנות צריך עדיין לשים את הקערהחילזון 123
הגדולה?
כןופל לימוןאחרונה
יש לי ראסל הובס כבר 9 שנים. מעולההמקורית
קטע, פעם ראשונה שאני שומע על החברה הזאתמבקש אמונה
בסוף קניתי של פוד אפילמבקש אמונה

אולי יעניין אותך