האישית פה, שזה לא נאפה בתבנית כפשטידה אחת גדולה, אלא מתבשל בסיר עם הרוטב כמנה אישית. כל זוג חצילים ממולא בבשר טחון מתובל, מטוגן בציפוי של קמח+ביצה, ואח"כ בסיר עם רוטב עגבניות.
זה אילתור שלי, לכן לקח לי זמן להתאפס ולענות לך...
אני כותבת לכמות של חצי קילו בשר טחון. אבל זה תלוי במס' המנות שאת רוצה להכין. אם נשאר לך בשר את יכולה להכין ממנו קציצות ויש לך עוד מנה!
לחצילים:
חצילים יפים ולא מדי צרים כדי שיהיה מקום למלא.
לחתוך את החצילים לפרוסות. (כללית עם חצילים אני לא ממליחה, יש כאלה שכן.. ) לשמור אותן בצמדים בגדלים שווים/קרובים.
למילוי:
חתי קילו בשר טחון (הכי טעים בקר טחון, אבל גם הודו אדום טוב. הכי פחות טוב זה חזה עוף טחון כי הוא יבש)
חופן נדיב של פטרוזליה קצוצה דק
2-3כפות בצל קצוץ מטוגן.
שן שום כתושה
מעט שמן קנולה לתערבת.
פירורי לחם או פרוסת לחם עבה סחוטה במים, מפוררת לתערבת.
ביצה אחת.
מלח (מעט הבשר מלוח) פלפל, פפריקה מתוקה, אם אוהבים מעט כמון.
מערבבים היטב את התערבת.
ממלאים כל צמד פרוסות חצילים במילוי.
טובלים בקמח סביב סביב, טובלים בביצה.
מטגנים את הסנדוויצ'ים.
בינתים מכינים רוטב עגבניות:
מזהיבים בצל קצוץ, מוסיפים מעט שום קצוץ. מוסיפים עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, או עגבניות חתוכות לקוביות קטנות (אפשר להוריד את הקליפה שלהן, אישית אני לא מורידה) שתי האופציות טובות, השאלה מה יותר זול...
מוסיפים מלח פלפל ומעט שמן זית, ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה.
מוסיפים לסיר את ה'סנדויצים' של החצילים. מבשלים עד שהבשר והחצילים מבושלים ורכים. (חצי שעה 40 דק'...)
יש כאלה שיקראו לדבר הזה מפרום חצילים...
בכל מקרה את יכולה להכין מוסקה גדולה.
לאפות את החצילים מוברשים במעט שמן עד לריכוך.
לשטוח את החצילים בתנור, ליצוק את תערבת הבשר. לשטוח עוד שכבת חצילים. ליצוק את רוטב העגבניות (אפשר גם מסתם רסק...) אפשר לקשט בפרוסות עגבניה. לאפות עד שזה מוכן.